reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Vanilka no napisałam przecież, spać o 3 a wstałam o 5.30:-D ale to mój pierwszy taki wybryk :-D udanej wizyty w takim razie życzę:-)

reklama
cześć laseczki :-)
ja dziś trochę pospałam -młody wstał przed 8-mą to i ja mogłam poleniuchować.

kurcze..u nas dziś brzydka pogoda :-(-ło matko-zaczęło strasznie lać!!!!!! :szok:
no i mamy po zakupach...
chyba ze przestanie...

dziewczyny miałam zapytać -chodziłyście albo chodzicie na basen????
w ciąży???
my chcemy się dziś wybrać z synkiem...ale tak się zastanawiam czy mam włazić do wody???kurcze nigdy nic nie wiadomo..
podobno można się bakterii nabawić....
hmm....

Agatka-natalia-hehehehhe-to się chłopaki wynudzili :-D
Vanilka-ale ja pisałam o M jak miłość :-D
Ewelad-widać zakupy mieliście udane ;-)

miłego dnia kobitki.;-)

cześć laseczki :-)
ja dziś trochę pospałam -młody wstał przed 8-mą to i ja mogłam poleniuchować.

kurcze..u nas dziś brzydka pogoda :-(-ło matko-zaczęło strasznie lać!!!!!! :szok:
no i mamy po zakupach...
chyba ze przestanie...

dziewczyny miałam zapytać -chodziłyście albo chodzicie na basen????
w ciąży???
my chcemy się dziś wybrać z synkiem...ale tak się zastanawiam czy mam włazić do wody???kurcze nigdy nic nie wiadomo..
podobno można się bakterii nabawić....
hmm....

miłego dnia kobitki.;-)

ja chodze- spokojnie mozesz sie wybrac;)

ja dzis tez nie moglam zasnac...poszlam spac o 24.30..a wstalam o 6...ciekawe jak dzis moj dzien bedzie wygladal..ide jesc sniadanko;)

idę coś wszamać-bo mi kiszki marsza grają :-D
wpadnę później-a jak mi się nie uda to wieczorkiem na pewno.;-)

jeszcze raz miłego dzionka dla Was.
bez dolegliwości uciążliwych :tak:

czesc laski :-)
ja juz wstalam jak zwykle. dzis sie musze sprazyc bo szkola rodzenia na 13 a wczesniej sie umowilysmy z a-asia na plotki :-) ja spalam dzis super ale caly dzien m,ialam mega zgage i jakies dziwne odbijanie. bleeeee. zaszkodzila mi chyba ta salatka grecka-co mnie dziwi bo wszystko swieze i sama robilam. do snu polozylam sobie wiecej poduszek i sie wreszcie wyspalam

tiffi
a'propos zakladanych cen remontowych a tych rzeczywistych, to ja z remontu mam jedno b niefajne wspomnienie-jak kupowialismy kontakty, wlaczniki i inne pierd o l ki. mialy to byc grosze a za to byle g... wlasnie zaplacilismy kilkaset zlotych i bylam w ciezkim szoku wtedy. tez zakupilam ten termometr lidlowy i oboje z M stwierdzilismy ze super zakup :-)

ewelad i jak kapustka? robilas? moja taka "se" wyszla :confused: nie wiem czemu. moze dlatego ze ostatnio nie mam smaka i apetytu na nic prawie oprocz owocow...zjadlam polowe porcji i reszte wywalilam (a najedzona bylam juz po 2 kesach) chyba Stas mi juz na maxa uciska zoladek.

mruczka fajnie ze juz po remoncie :-)

emih fajnie ze juz jestes z nami i ze wypoczelas. teraz masz zakaz stresowania i nerwow. podchodz do wszystkiego metaoda kaczki i niech to po tobie splywa ;-) emih no ale babcia wlasna na ciebie by chyba klatwy nie rzucila? :szok: ja przesadna bardzo jestem

atabe sloneczko dobrze ze sie odzywasz-mam nadzieje ze juz lepiej u ciebie :-) :tak:o czytam ze sluz masz...miejmy nadzieje ze to nie czop jeszcze. ale jakby co to Jagodka jzu duza. a ty w koncu masz naturalnie rodzic? czy przez cesarke przy tym woreczku?

dzamena i po co bylo sie obrazac na biedna niewinna louise ? :-) poszlas i kupilas i mialas jeszcze smaczniejszy obiadek niz ja :tak: co ja bym dala za tego twojego kalafiora z buleczka....teraz ja sie obrazam ;-) :-)

niunia-podziwiam cie-ja to bym chyba tej kasjerce cos do sluchu powiedziala!!!!

kasiamaj co za babsztyl!!!!!!! w ryja sie nalezy za ten text

jedyneczka
ale dzielna twoja emi. miejmy nadzieje ze teraz juz beda miec porzadek z kartami w tej przychodni :tak: remnocik na bank skoncza szybko i juz tylko panelki M polozy i hulaj dusza-mozesz prac, ukladac meblowac :-)

vanilka to samo sobie wczoraj pomyslalam. ludzie juz przesadzaja--naprawde nie ma osoby ktora by sie wczoraj nie gapila na mnie mijajac mnie. a jedna baba to az zielone swiatlo przegapila tak sie lampila. ja nie wiem ale odnosze wrazenie ze te friki ciezarnej nie widzialy nigdy na oczy...az sie odechciewa z domu wychodzic...:dry:

tweenie
ale ci fajnie z tym podanym sniadankiem :-)

niunia ja robie czasem rybe na parze (albo luzem albo w foli)-przyprawiam koperkiem i sokiem z cytryny i przyprawa do ryb prymata, rybe w sosie koperkowo-smietanowym, badz rybe po grecku (M taka b lubi). to tak dla odmiany ale najbardziej i tak lubie smazona w samej mace na glebokim oleju :cool2:

tetina ale "kulturka" w tym tramwaju...szok...

agatha ja to bardziej gotuje ta kapustke i nie daje masla i smietany. ale kazdy ma inny sposob na kapustke tak jak na bigos. zjadlabym kiedys taka jak ty albo dzamena robicie-musze sprobowac

jedyneczka
no rzeczywiscie one wczoraj straszne trajkotki byly-ale mam do nadrabiania...:szok: mam nadzieje ze kurtalka emi sie odnalazla bo szkoda troche jak fajna...a z tego textu sie posikalam. kumpeli synek znow, na imprezie przy znajomych powiedzial ze rodzice w nocy na lozku to oppa opppa robili :-)

olyv ja tez puchne. ale mam okresy ze puchne a potem pare dni luz...od razu to zreszta waga pokazuje wszystko...ale faktycznie mierz to cisnienie zeby wykluczyc zatrucie ciazowe

mystique no co za stara ku...wa!!!! takie to powinny zdychac w kwiecie wieku-o ile kiedykolwiek przezywaly taki stan. od razu sie nasuwa mysle ze nikt jej nie przelecial i stad te komentarze. a potem sie dziwia ze je od moherow wyzywaja, wysmiewaja i nie szanuja.wszystko potrafi taka stara lampucera zeszmacic i sprowadzic do poziomu zerowego=czyli swojego

vanilka udusze za te nalesniki-teraz to po prostu MUSZE je zrobic!

perla fajnie ze malutka silna i zdrowa :-) a kris sie jeszcze zdazy ucieszyc ze ma siostrzyczke :tak:

madzik nie doluj sie-to juz naprawde koncowka ciazy i niedlugo znow bedziemy w pelni sil fizycznych ( nie wiem jak z psychika przy tych obowiazkach). masz prawo zle sie czuc. juz b duze dzieciaczki nosimy w brzuchach

mysza gratuluje zakupu pojemnikow na siuski :-) ja mam to samo cio ty wiec kupuje zawsze na zapas po pare sztuk i skutkiem tego w domu mam juz chyba z 5 bo nigdy nie pamietam czy mam jeszccze i ile ich mam

kasiamaj a mozna kupic np tylko do kolorow proszek i prac w nim biale rzeczy? ja dostane juz duzo uzywanych ciuszkow i te biale juz pewnie dawno biale nie sa...wiec tak sie zastanawiam czy nie przysknerzyc troche...:confused:

ewelad
no ja ponoc jak kaczka i chodze. no ty ranny ptaszku-ale bladym switem wstalas!!! :-) to az niezdrowo-zapytaj myszy :-D:-D:-D

rusia
ja wlasnie tak mialam z ta rwa-przypetala sie do mnie juz na samym poczatku-gdzies w 3 miesiacu wlasnie-pomeczyl;a do 5-6 a teraz to sporadycznie. i tez niestaty nic sie na to nie da poradzic. na skurcze lydek magnez jest dobry.

vanilka
zycze samych dobrych wiesci w szpitalu i daj znac jak wrocisz :-)

kasiamaj ja chodzilam w ciazy na basen-fajowo bylo. ale potem przez remont przestalismy i juz nie zaczelismy od nowa :dry: a szkoda. tyle ze to musi byc naprawde czysty basen i musisz byc pewna ze taki jest. innego ginek mi nie polecal

Cześć dziewczyny

Ja jak zwykle wpadam na chwilke sie przywitać i uciekam do obowiązków.
Miłego dnia życze Wam dzisiaj.

reklama
Cześć dziewczynki !!!
Byłam, zrobiłam badania, a że chodzę do ginka prywatnie, to oczywiście i dzisiaj musiałam zabulić - 47 zł :shocked2: za mocz, morfologię WR i antyHBs.
Oczywiście skorzystałam z pierwszeństwa, ale w obawie, że nie zauważą mojego brzucha musiałam ściągać bluzę:-D
kasiamaj - ja na basen nie chodzę, chociaż ostro planowałam. Zakupiłam nawet (w pierwszym trymestrze) strój, ale już w niego nie wchodzę:-) Na SR mówili nam, że jak chcemy iść to najlepsza pozycja do pływania w 3 trymestrze - to na pleckach. Dajemy wtedy odpocząć kręgosłupowi. Co do wody - nie mam pojęcia...
Ewelad, Rusia - ja w sumie poszłam spać ok. 1 ale pół nocy chodziłam, bo była burza. Ja nauczona mieszkaniem w domu bez piorunochronu, zabrałam się za wyłączanie wszystkich urządzeń, które są w gniazdkach. M mi rano przypomniał, że teraz mieszkam w bloku i nie ma takiej potrzeby :-) No, ale jak to mówią - przezorny zawsze ubezpieczony...
Louise - pościaro debeściaro :-D
Vanilka - niezły rodzinny wypad dzisiaj planujesz :happy2: U nas też pogoda nieciekawa, ale mnie i tak czeka sprzątanie, więc żadna strata ...

Do góry