reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Madzik1980 chyba raczej nie zmienie lekarza,tylko się zastanawiałam...heh..bo mój robi pomiary,a co do pokazywania bużki to sporadycznie:-(...Ja jestem w 29 tyg,a termin mam według OM na 29 lipca...Chyba już mało zostało do końca,więc się trzymam mojego lekarza..
Tiffi no tak ktg wyszło ok,ale lekarka powiedziała,że dla świętego spokoju,żebym została na obserwacji..
Buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki:) Ale zescie naskrobaly nie wiem o co kaman wiec musze nadrobic zeby byc w temacie:)
Pogoda znowu nie dopisuje zimno i zero sloneczka ah jak ja bym je chciala mam troche ciuszkow do poprania a na sloneczku akurat szybko by wyschlo i mozna by bylo poprasowac odrazu.
Dziewczynki mam pytanie gdzie moge zalezdz liste potrzebnych rzeczy dla mamy i dziecka???

jedyneczko no to super ze okna juz z głowy
tiffi tak,szkołe gastronomiczna
patipula to dobrze ze zdrowe,bo one tez maja problemy z alergia,a Pati pewnie cos zjadła bo tak gdyby to była jelitówka to juz by Paula miała
atabe normalnie rozwalasz mnie czasem
anetka a umiesz robic mielone?na pewno ,a gołabki sa bardzo ,bardzo proste a wydajne ,syte i zdrowsze

Ostatnia edycja:
louise ja też duszę, ale mi smaka narobiłaś:-p

magdzia idź idź do innego, w ogóle dziwak też z niego że M nie wpuścił, łachy nie robi. Do jednego tylko składacie banku? czasem wyskakują niespodzianki więc może do innych tez złóżcie od wypadku :sorry2: My mieliśmy niby mieć hop siup w millenium a zeszły z 2 miechy i wiecznie coś wymyślali :dry:

madzik i dobrze że masz spakowane, gdybym miała już miejsce choć na taką torbe to też bym się spakowała ale w moim burdeliku remontowym to nie ma szans :baffled:

Vanilka
to super że tato przybędzie :-) my też właśnie takie komedie z bankiem :dry:

oliwia dobrze że wszystko oki z wami, nic fajnego leżeć w szpitalu ale warto bo zbadają i uspokoją :tak:

tweenie mogłaś powiedzieć że połknęłaś arbuza :dry: wyobraź sobie mój M znalazł w papierach wypis swojej eks z porodu w tym samym szpitalu gdzie mam rodzić i ona miała wziernikowanie :szok: więc jestem pos......na. Ale na sr podpytam jeszcze jak oni to widzą bo jesli inaczej niż ja to zmieniam szpital :crazy:

aneta to też wkurzający ciąg zdarzeń miałaś :-p mnie czop nie wylazł, przebili mi pęcherz wogóle przed samym już parciem z 20 min więc nie wiem z czym tego czopa się je:-D

patipaula
no ty nie usiedzisz na poopie :-)

kacperek w temacie wyprawka ;-)

A mój eks był na zebraniu i kuźwa jak się sra to naraz :crazy: Emi nie ma bilansu bo mi nie dała i nie powiedziała że trzeba zrobić i nie dała mi też skierowania do okulisty, więc jutro z rana fachman ma dzwonić od której da rade robić, a ja mam tak :z Emi do poradni bilans załatwić , dalej za prezentem na sobote dla teściowej, Emi na wyjazd pokupować a przyszły tydzień jeszcze lepiej bo cd. remontu, z Emi okulista, ja 2 razy szkoła rodzenia, zamówić meble z teściem na raty bo M ma umowe na czas okreslony, prenatalne usg w czwartek no nie wiem jak ja się zorganizuje bo M na jakies targi wybywa od poniedziałku do czwartku:wściekła/y: fajnie ma :dry: Ale sa i dobre wieści, Emi w czołówce uczniów pod względem nauki i zachownia i odwaliła ostatnio w konkursie dyktando na poziomie 6 klasy z jednym tylko błędem podczas gdy Pani mówiła 6klasiści i po 8siem byków czasem robią,więc jest wyróżniona , jestem przedumna:-) tylko byłoby fajnie jakby wiadomości ze szkoły przekazywała:-p

Śpimy u Emi na materacu na podłodze, jak na obozie jakimś:-),

jedyneczka wariatko ,czopa sie nie je to nie jest jadalne;0
a tak na powaznie to wielkie gratulacje dla Emi za nauke ,i oczywiscie dla mamusi bo tego pilnuje,a ze ci informacji nie przyniosła,no wiesz pewnie czasu nie miała ani głowy do tego w koncu te dzieci teraz tyle mają na głowie,mój tez z nauka fajnie i pieknie ale jak ma mi cos przekazac to tylko nogi z tyłka powyrywac bo mu sie zwykle przypomina rano 0 7-30 a lekcje na 8 albo dzien wczesniej wieczorem

ewelad fajnie, że po wizycie ok
oliwia no jak lepiej zostać to pewnie lepiej zostać. to byle szybko do domu
dzamena no to co z tym indykiem, bo mnie zaintrygowałaś???
jedyneczka to ja już teraz wiem, ty w tej ciąży puchniesz z dumy ze swojej Emi, że taka zdolna bestyja - no dumna mamusiu miło oj miło bardzo. Tylko nie daj się tym wszystkim robotom i czasem odsapnij trochę

Pomału zbieram się w stronę sypialni, chyba mam dość na dzisiaj, choć zjadłabym coś. Acha a dzisiaj mi się śniło, że jadłam pizzę. A po kolacji mój glukometr zwariował najpierw pokazał mi, że mam 189 cukier, a potem, że mam tak niski cukier, że mam hipoglikemię - ja się wykończę z tymi pomiarami. Dobranoc brzuchatki

Nadrobilam.
Jedyneczka ciesz sie ze masz juz okienka wstawione i ze blizej niz dalej konca remontu. I zaraz zerkne na ta wyprawke. A c Emi to tylko dumna mozesz byc ze masz tak zdolna corcie. A z przekazywaniem wiesci to chyba kazde dziecko lubi zapominac hihi
Co do bolacych nog i opuchnietych to i ja sie do was dolanczam dziewczynki. Tez przez nie spac nie moge dretwieja mi jak spie za dlugo na boku a jak spalam z poduszka to tez mi nie pomoglo dobrze ze w poniedzialek do lekarza to sie wszytskiego dowiem. No i usg ciekawe ile mala wazy i czy mala to mala chba jej nic nie wyroslo 2 razy powiedzial ze mala.
A ja dzisiaj na obiadek kopytka z sosikiem mialam i upieklam z moimi chlopakami jablecznika i piernika ah i chyba zaraz pojde po kawalek:)
drzamena to ty fajnie masz bedziesz miec 3 chlopow no i meza w domu i ty jedna ale zobacz jakie korzysci na dzien kobiet hihih

Ostatnia edycja:
witam pochmurnie:-) leje, zimno-bleee

zerwałam się skoro świt- 8 rano- bo zasuwam do dentystki-panicznie się boję, ona jak mnie widzi, to się robi zielona, ale plomba wypadła, to trza iść:no: a na usg doczytałam, i zaniepokoiłam się trochę, ale to na odp wątku

jedyneczka gartuluję córeci zdolniachy:-) a maraton przed Tobą rzeczywiście niezgorszy:-)

reklama
tiffi farsz do golabkow robilam akurat z mielonym wieprzowym ale robilam pare razy golabki (nie jest trudno ale troche roboty jest) i czesto z innym miesem-np z wolowym, mieszanym, indyczym (w biedronce jest mielonka indycza cos kolo 4 zl-nawet dobre). ale ludzie robia tez zamiast miesa z grzybami (lub pieczarkami) a zamiast ryzu to kasze daja-wiec sa rozne opcje co kto lubi :-)

madzik to fajnie ze zakupki udane dla malej :-) adresik dla siebie tak jak mowie spokojnie mozesz kupic normalny nieciazowy-spodnie w kazdym razie, bo to i tak nisko sie nosi jak biodrowki a ty przeciez nie przytylas oprocz brzuszka to nawet po ciazy bedziesz miala. golabki mniam mniam. nawet pyszne calkiem wyszly-zjadlam 2 duze i gdyby nie wyrzuty sumienia to jeszcze trzeciego bym zarzucila :-) i zazdroszcze Ci ze juz masz wszystko spakowane lacznie z torba...:tak:

oliwia to dlaczego cie zostawili w szpitalu jak wszystko ok????? nie rozumiem...placza ze malo miejsca w szpitalach i kasy nie ma a zostawiaja bez uzasadnienia. ale dobrze ze wszystko ok z Toba i malutka-lepiej dmuchac na zimne

jedyneczka jupi!!!!!!!!!!!!!! gratuluje okienek :-) dobrze ze juz macie z glowy-ale tam teraz u Ciebie musi byc ladnie :-) no z watroba to wlasnie takie rzeczy sa...podobno ona wlasnie nie boli tylko tak jakby muli i jest niedobrze i moj M to niby wlasnie czul...ale rok diety i wszystko przeszlo. podziwiam go bo ja bym rady nie dala :zawstydzona/y:a Twoj M moze miec faktycznie ucisk od takiego siedzacego trybu zycia. trzeba troche zmienic wtedy przyzwyczajenia-ale co robic jak tu za bardzo nie ma jak...praca: przy biurku i auto....ehhh... wiwat 21 wiek!...:dry:

tweenie tez mnie wkurzaja takie texty i nie wiem jak to sie skonczy za nastepnym razem po nie recze za siebie i moze dojsc do rekoczynow :-)

vanilka, madzik , tweenie-witajcie w klubie pekinczykow opuchnietych :dry: dla mnie to juz nie nowosc bo mecze sie z tym gdzies od 4 miesiaca wiec weteranka w tym temacie jestem...winogrona, zielona herbata, piwo bezalkoholowe, duzo pic (ale nie za duzo-dokladnie 1,5 litra), nogi wyzej przy odpoczywaniu. i sa jeszcze jakies tabletki o ktorych juz z 2-3 razy pisalam ale nie pamietam teraz nazwy (mozna je brac w ciazy-pytalam mojego gina). aha- i żele lioven i lioton 1000 na spuchniete nogi. zwlaszcza lioven-obie z emih uzywalysmy i jest b dobry :-)

anetka no biedna, co za dzien pechowy jakis...ale tak to juz jest-jak cos nie idzie to przewaznie wszystko naraz... a faceci wlasnie robia takie rzeczy jak twoj M z ziemniakami :-) tyle ze u nas w domu ja ta role zawiasa przejelam :zawstydzona/y::-) ja tak wlasnie ostatnio sobie myslalam o kosmetykach dla dzieci ze te bambino kiedys byly i nikt nigdy na nie nie wyzywal i ze chyba sa dobre i tansze niz reszta i tez moze wlasnie takie kupie. a golabki nie sa naprawde skomplikowane. tyle ze troche czasochlonne. ale da rade-dla mnie na poziomie np leczo jezeli chodzi o czasochlonnosc

tiffi nie boj sie tego saczenia wod-a jak sie boisz to sa jakies papierki takie do sprawdzania czy to wody i wkladki-bodajze kropa pisala o nich-specjalne ktore sprawdzaja czy to wody plodowe

jedyneczka, mysza i inne lipcoweczki ktore maja smaka na golabki-zapraszam w takim razie-mam 2 gary wiec dla wszystkich wystarczy :-) ;-) jeste zarcia na 3 dni i na zamrozenie :-) jak szalec to szalec hihihi

dzamena ja tez chcialam do gastronomika isc ale zycie sie inaczej potoczylo...:dry: a z golabkami masz racje-one sa naprawde b wydajne i dlatego warto sie przemeczyc troche przy robocie a potem miec pare dni spokoj z garami. no i ekonomiczne-co dla mnie tez wazne :-)

jedyneczka no to gratulacje takiej genialnej corci :-) ale musisz byc z niej dumna! :tak: a taki maly szczegol jak zapomnienie o bilansie to blednie przy tymdyktandzie :-) ale faktycznie masz biedna zabiegany tydzien...moze wezwij mame na pomoc-coby sie nie przemeczyc i nie przesadzic?...

ewelad to fajnie ze u gina ok-ide zaraz doczytac bo ty tez mnie interesujesz ;-) nie doslownie; tylko Twoja szyjka...-uppps-jeszcze gorzej wyszlo :-D:-D:-D malo bolu u dentysty Ci zycze :tak:

uffff-dzisiaj was szybko przerobilam :-) ide zaraz odebrac spodnie z pogotowia krawieckiego bo mi pani skracala i kupic sobie kefirek. bylam wczoraj w oszolomie i kupilam kilo fistaszkow-zjedlismy 1/3 wora i zrobilismy taki maxymalny syf wszedzie dookola ze historia.
ps-fistaszki sa b dobre na zaparcia ;-) a jak juz przy tym jestesmy to kefir z lidla ten w buteleczce Pilos rowniez :-). kupilam jednego rampersika dla Stasia w rozmiarze 62-na wszelki wypadek. w ogole sa dalej rzeczy z disneya np bodziaki za 7 zl byly. co prawda maly wybor ale da sie cos wybrac.
i mam pytanie do was o ta ksiazke co ostatnio byla mowa o niej-ktora lepsza i ktora wybrac-" w oczekiwaniu na dziecko" czy "1 rok z zycia dziecka". bo wczoraj juz mialam w rece i sie nie moglam do konca zdecydowac...:wściekła/y:
ale pogoda ja pierdykam-u nas sie zaczela robic b gesta mgla teraz-a rano nie bylo :szok::szok::szok:

Do góry