reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja to tylko modle sie zebym nie musiala isc lezec do szpitala ...przezyje wszystko ale tylko nie szpital przed porodem :no::no:

reklama
No ja też się boję wszystkiego i właśnei tak jak Vanilka najbardziej szpitala,ale musimy wierzyć ,że wszyustko będzie dobrze!!

Dokladnie,byle nie szpital :baffled:

uciekam do wanny ...M sie mnie pyta czy z nim sie wykapie -dowcipnis :-D
dobrze wie ,ze cala wanne juz zajmuje :-D
ogladne potem jakies filmidlo na lapku i lulkac .
Dobranoc brzusie :*

o boziu,tak się najdałam obiadem że juz 3 godziny minęły a ja dalej pełna,a tu by się zjadlo lody albo czekoladke, co tak długo to trawienie trwa no:wściekła/y:

też mam dziś newrowy dzień jak atabe,od rana coś,najpierw szukałam kluczy do auta z 15minut,dzwonie do M i go opierdzielam gdzie sa moje klucze,a on ze mam przeszukac jego kurtke i spodnie no to ja wkurzona szukam i szukam i po cichu klne na niego gdzie on je wcisnął i co....były w mojej torebce:no: wczoraj je przeciez sama tam wrzucałam, potem mnie tata wkurzył bo najpierw powiedzial ze pojedzie z nami po halogeny,no to z miasta jade po niego a on ze jednak nie,ze mamy sobie sami wybrac, nosz kurde,po co ja sie wracalam,a najgorsze bylo na końcu,M postawil kartofle i poszedl sobie na kibelek z gazetka, ja wchodze do domu,co tu tak czaska,a to pokrywka,woda wygotowana prawie,cały piec ochlapany,wkurzona chcialam go od razu przemyc no i pomacałam sobie wrzący palnik,tzn ten stelaż co na nim garnek stoi no i 3 paluchy poparzone:szok: co za dzień

pokupowałam w rossmanie kosmetyki dla małego z bambino i babydream-położna polecała ze niby mają mało chemii w składzie

louise wow,gołąbki,zdolna jesteś,ja nie umie takich skomplikowanych potraw upichcić:-(

atabe co to za opuchlizna wstrętna,nigdy takiego czegoś niem miałam,chociaż stany zapalne często, dobra ta rada od tweenie:-D

gregorka gratki wózka, to fakt,na żywo całkiem inne te kolorki, dla córeczki kolorek superowy:-)

vanilka perla co za kraj,tak olewać takie objawy:no: a ja myślałam że polska to taka zacofana i sto lat za murzynami ponoć jestesmy, a tu nawet o nas dbaja...jako tako oczywiscie;-) w porównaniu do UK

brejka anna73 ja tu płacze ze po 1 zasnelam a Wy o 4 i 5:szok: oby dziś była lepsza noc

supcio co 2 tyg to często chodzisz,ja tak co 4 tyg,teraz na koncu mialam isc za 2 ale lekarz idzie na urlop wiec znow za miesiac a pewnie potem za 2 tyg,ale to juz osttani miesiac to normalne pewnie ze czesciej

jedyneczka fajnie że juz masz te okna z głowy

oliwia tak jak pisała Madzia zawsze nam pokazuje buźki, od Madzi Juleczka to jak modelka zawsze sie pokazuje a mój wstydniś Michaś ostatnio nie chce,a po za tym to Pabian wszystko pokazuje na usg i robi pomiary,tzn brzuszek, główke, nóżki, serduszko

vanilka ja tez zdycham po sytym i ogromnym obiedzie,ale nie mogłam sobie odmówić mega porcji klopsików w sosie pomidorowym z katrofelkami i marchewka z jabłkiem,i teraz mam,mega pełny brzuch

a właśnie dziewczyny, napiszcie coś więcej o tym czopie,pierwsze słysze:rofl2: on przed porodem wypada,a co to właściwie ten czop,śluz jakis?

Atebe bedziesz sie smiala, bo ja mam chyba ten sam problem co Ty. Zauwazylam wchodzac po schodach, ze cos te moje "usteczka" napuchniete jakies bo mi przeszkadzaja. Cuda wianki normalnie...

Aneta-h ja Ci nie podpowiem, bo mi tam zaden czop nie odszedl, nawet wody nie odeszly tylko mi pecherz przebijali w szpitalu. Z tym ze ten czop to odchodzi tuz przed porodem, z tego co wiem to najwyzej dzien kilka dni przed.

dzamena ogólnie zdrowe, tylko Patrysie cos trzyma od poniedzialku (raz dziennie ja czysci i pobolewa brzuch)

Magdzia tez trzymam kciuki zacisniete aby wszystko szybko i sprawnie z tym kredytem przebieglo.

Vanilka to troche odpoczniesz. Nie ma to jak pomoc rodzicow.

aneta-h to zes przezycia miala, nie ma co atrakcyjny dzien

madzik1980 gratuluje zakupow

O 19 poszlam sobie na godzinny spacerek. Teraz spadam sie myć i do lozeczka. Dobranoc

Bry wieczór :happy2:
Mnie na szczęście palce odpuchły i zdjęłam obrączkę :-) Ale mi smaka narobiłyście tymi gołąbkami - niedobre jesteście :p
Anetko - M ma usprawiedliwienie, że zapomniał o ziemniakach - w końcu jesteś w ciąży. Na SR mówili, że facetom też się udziela :-D

Chciałam dużo napisać - i resztę zapomniałam. Beznadziejny ten mój mózg :baffled:

magdzia wszystko zależy od formy zatrudnienia, moim zdaniem u was będzie rzeczywiście szybko. Bo myśmy kompletowali dokumenty od września, a tak naprawdę kasa była w grudniu, ale od złożenia całkowitych papierów rzeczywiście decyzja była dość szybko jakieś 2 tygodnie, a myślę, że jak twój M ma umowę o pracę to będzie szybko
madzik a masz listę rzeczy, które masz do szpitala, bo jeśli tak to może mogłabyś mi podesłać???
dzamena dobij mnie tym przypominaniem, ja zjadłabym gofra i prysia i truskawki, nawet jedne mam w lodówce te bolero nie zdążyłam ich zjeść. Czy ty kończyłaś jakąś szkołę kucharską???
oliwia nie rozumiem, ktg wyszło ok i leżysz w szpitalu???
jedyneczka fajnie, że masz już okna
tweenie jak tam lodożerstwo się udało???
aneta to miałaś nieżły dzień. Dzisiaj jak byłam na SR to mówili o tym czopie. To jest taki śluz który blokuje szyjkę i odchodzi (może być podbarwiony jakąś krwią) czasem podczas porodu (w szpitalu),ale często kilka dni przed porodem. U pierworódek nawet do 2 tygodnie przed porodem. jest to sygnał, że macica przygotowuje się do porodu, ale jak odejdzie nie ma paniki

Byliśmy na SR dziś wykład o porodzie, o bólu i znieczuleniu. M mówił, że ok ten wykład bo przynajmniej wie co będzie się działo. Mała mnie podkopuje po prawym boku. A dzisiaj jakoś mi śluz się zwiększył. Ja się boję, że mi wody będą się sączyć, generalnie to mam stracha jak o tym wszystkim myślę

reklama
już po wizycie, wszystko ok, opisze na odp wątku:-)

spadam wszamać kolację i do wyrka, bo stres opadł po wizycie i styrana jestem:-)

Do góry