reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witajcie dziewczęta:-)

zrobiłam sobie dzisiaj wycieczkę- wybyłam na badania o 9 i wróciłam o 15, bo zrobiłam rajd po sklepach-nogi mi wchodzą do poopy:-) zakupiłam spodenki w prezencie dla koleżanki synka, bo jadę w odwiedziny i spodenki dla swojego dzidziola-śliczne, czerwone za 7 zł!!!na przecenie w carrefourze:-D

tweenie no witki opadają, jak takie mądrości się słyszy i to jeszcze od lekarza:szok:
louise dziwne to z tym znieczuleniem, ginka na SR bardzo je zachwalała- że jeśłi nie przeciwwskazań i jest podane w odpowiednim momencie, to supersprawa, więc szkoda, że u Ciebie nie masz możliwości wyboru:crazy:
anetka no sen z jeżem-bardzo oryginalny-pewnie nie ujęty w senniku:-)
kasik powróciłaś w końcu:-) umówiłam się z położną (Anna Nikiel), mam nadzieję, że wbiję się dobrze w jej grafik:-D
ewa zalezy chyba od księdza i 'polityki' danego kościoła- u mnie w mieście są ze 3 takie kościoły, gdzie księża są liberalni i nie robią problemów, że bez ślubu, czy rozwodnik, a w innych oczywiście masakra i umoralnianie na siłę
Ewcik zdaj relację jak wizyta:-)
kropa no to kiszka, nie dość że nerwy bo cukrzyca, to jeszcze firma medyczna takie numery robi- masakra!!! u mnie na szczęście nie robią takich jaj:no:
perla no to niedobrze-wszystko ze stresu pewnie biedaczku:-(
Maruśka wycieczkka hahahha dobre, no w jakimś sensie tak-jedyna w swoim rodzaju i prawie all inclusive:-D

reklama
Mnie tez opanowal dzis len jak niektore z Was, ale nie poddalam sie. Zabralam syniola na basen. Boze, co za radosc nie czuc w wodzie tych wszystkich kg. Za to teraz chce mi sie okropnie spac.

A ja dzisiaj miałam aktywny dzień-polazilam z moją kuzynką po salonach ślubnych i po rossmanie i jeszcze spacerek i jak wrócilam do domu to padłam i tylko jem -cały dzień jem, ciągle jestem głodna i nic na to poradzić nie mogę.
Tiffi wez mnie nie załamuj,że Tymasz 4 kilogramy tylko na plusie-ja już mam +10 :((( więc niewesoło.
Perla to niedobrze, jedz lepiej do lekarza,zeby to sprawdzić i daj znać co i jak!!
Vanilka spij póki mozesz ,później nie będzie na to czasu ;)
Jedyneczka daj znac jak po wizycie-trzymam cały czas kciuki!!
Ewcik Ty również daj szybko cynk jak na wizycie!!

Jestem wreszcie:-p

tweenie nic nie wiem na ten temat:no: ja miałam siedzieć rok w domu a potem dziadkowie ale nasz firma coś nie śmiga jakbyśmy chcieli więc nie wiem czy nie będę musiała wcześniej wrócić do pracy. Tylko mi tak głupio teściów obciążać skoro siedzą już z 1,5 roczną obecnie wnuczką i potem i tak będą ja z przedszkola odbierać a tu już następna w drodze:-p

louise długo to trwało ale wreszcie usłuchała uparciucha jedna :-D A mój M to zebyś wiedziała że dzis mi cycki opadły:-D zamiast o porodzie była dziś kąpiel i mówię mu że było w szkole 2 tatusiów na 9 dziewczyn i wstydzili się kąpać a ten że on by zrobił pokazówe i wykąpał i to tak z jajem:szok: he he, jaki cwany jak go tam nie było a jak miał być ze mną za tydzień to zrzędził że to nie dla faceta zajęcie:-D eh baram jeden:-p o remont daliśmy na "szukaj fachowca" i mamy 3 oferty więc czekam jak ten co był dzisiaj z wyceną zadzwoni i terminiem i mam nadzieje że coś ruszy bo wykastruje tego mojego M chociaż hm może szkoda:-p:-D wieści z wizyty mam całkiem dobre i zaraz napiszę na wątku.:tak:

patipaula o to masz z głowy, ja mam w tym tygodniu rocznice, mam nadzieję że suknie będzie dobra bo jeszcze nie sprawdzałam i butów też:baffled:

louise he he ja też traktuje lody jako źródło białka :-) a a tym jajem bardzo sprytnie:-D

madzik a wiesz że ja też coś werwy nabrałam:szok: tylko raz dwa brzuch zaczyna twardnieć własnie albo cisnąć gdzieś w dole i koniec hasania:dry:

ewa81 ja nie wiem:no:

aneta faktycznie taki "koszmarek" :-D a to znieczulenie dożylne to chyba dolargan, ja miałam, nie znosi bólu ale otumania że człowiek nie bardzo kuma o co chodzi momentami więc łatwiej znieść ale będę się teraz starała obejść bez tego bo Emi potem musieli mocno klepać aby się ocknęła bo to przechodzi niestety do dziećiątka.:baffled: chyba że jest jakas nowość, będzie u nas na sr lekarz o tym mówił to zobacze;-)

dzamena wiginać, ja, sobie to wyobraziłam:-D non koments:-p

kropa przesada z terminem, na kij wtedy wizyta, rozumiem wszystko, że terminy itd. ale tu mamy do czynienia z zagrożeniem dla matki i dziecka więc sprawa priorytetowa jakby nie było, bez przesady, znowu takiej masy cięzarnych nie maja żeby nie dało się wcisnąć gdzieś wczesniej.

ewcik no widzisz a ja nie wpadłam nigdy na to żeby espumisan wziąść a może to czasem właśnie nadęta jestem a nie macica stwardniała:-p

perla cholera ale Ci się skrupiło na raz wszystko:sorry2: daj znać po wizycie w szpitalu, ja trzymam kciuki jak najmocniej żeby wszystko było dobrze!!!

maruśka w dzień i wieczorem karmiłam ją i odkładałam do łóżeczka gdzie sama usypiała a w środku nocy po cycu praktycznie zaraz zasypiała jak ją na ramieniu do odbicia miałam więc odkładałam już śpiącą do łóżeczka;-) a jak przestałam ją w nocy odkładać to jadła aż zasnęła przy cycu:-pna drugie karmienie tylko podciągałam koszulke, pojadła i znów nynała , no żyłyśmy w bardzo dobrej symbiozie:-)

Przylazł buc, pozycze lapka od Emi i przyjdę jeszcze:-D

Ja dzis tylko zaliczyłam wizytę u dentysty i wywiadówkę u dziewczyn. Jutro mam bardziej intensywny dzień.

madzik1980 ja tez tylko chodze i jem. Nic na to nie poradzę ze mnie ssie z glodu.

Tiffi tylko 4 kilogramy na plusie, :szok: ja tez bym tak chciała

jedyneczka dziewczynom buty cale szczescie były dobre i alby tez.

próbuję sobie zebrać info ze szkoły rodzenia i mam mętlik większy niż miałam...

Jak się nie znieczulę, to i tak będą mnie znieczulać do szycia i do badania przez wziernik?

ostatnio mi się przypomniało, że mi cesarka grozi, bo na połówkowym łożysko było bardzo nisko i jak się nie podniosło, to ciach-ciach :/
Mówili, że do cesarki dają znieczulenie podpajęczynówkowe i po tym przez 12 godz nie można się ruszać. Prawda czy fałsz? A jak jak z karmieniem wtedy?
Jakbym miała cesarkę, to nie mogą mnie całkiem uśpić? ja to bym nie chciała być świadoma przy tym :/

tiffi, cztery na plusie? Moje dziecko waży 2100, a gdzie jeszcze łożysko, gdzie wody płodowe, pępowina? Ja już 13 na plusie :(

A'propos terminów - właśnie mi umówili okulistę, na drugie badanie przedporodowe (bo pierwsze miałam dzisiaj i pani dochtórka stwierdziła, ze ona się w kwestii mojego porodu nie wypowie, bo nie ma nawet potrzebnego specjalistycznego sprzętu coby zbadać mi siatkówkę) na - UWAGA! - 18 czerwca! Hurra! Już się nie mogę doczekać, myślicie, że jakby co, to mnie z porodówki zawiozą?

hej dziewczynki:-)

właśnie wróciliśmy z wizyty-opiszę w odpowiednim wątku.. trochę jestem zestresowana po tym, co usłyszałam:dry:

Nie wiem jak Wy, ale ja nie nadążam Was wszystkich przeczytać niestety :-( forum rozwija się w błyskawicznym tempie, w sumie każde moje wejście tutaj to mam kilkustronowe zaległości ;-)

no i mam pytanko, które zadałam już co prawda post wcześniej, ale niestety nie uzyskałam odpowiedzi więc pozwolę sobie zapytać raz jeszcze
Jak jest z tym przedporodowym 'zwiedzaniem' szpitala? Przychodzicie i mówicie: mam zamiar tu rodzić więc wytłumaczcie mi co i jak? Idąc do szpitala do kogo się zwrócić w takiej sprawie, żeby nie spojrzeli na ciebie jakby się spadło z marsa?

ps. obudziłam się dziś wkurzona, znowu jakieś bzdety w głowie, tym bardziej potajemny ślub moje W z jakąś laską :-o
i rozbawił mnie też tekst matuli: Ty to tak ładnie w ciąży wyglądasz, że mogłabyś chodzić w ciąży co roku! :-D

Tiffi wybacz ale nie wierzę, to jest niemożliwe!! ja jestem 14kg na plusie..

tweenie
u mnie szkoły rodzenia niestety w mieście nie ma (60 tys ludzi - a co oni nie rodzą czy jaki grzyb?! ;-/) mnie też najprawdopodobniej czeka cc i powiem Ci szczerze, że po oglądniętych filmikach na youtube zaczynam się z tej wieści cieszyć.. (tylko pokręcone jest dla mnie to, że jak zapytałam mojej lekarki kiedy odbywa się cc, to ta odpowiedziała że dopiero gdy zaczyna się naturalny, gdzie WSZĘDZIE w internecie mowa o planowanych cesarkach to mowa o uprzednim ustaleniu terminu porodu a nie czekanie do naturalnego..) ale generalnie to chciałam tylko powiedzieć że mam odmienne zdanie co do znieczulenia a mianowicie w żadnym wypadku nie chciałabym zostać uśpiona, bo podobno po cc, przy uśpieniu od pasa w dół, normalnie po porodzie kładą na brzuch dzidzię i można karmić :-D a widzieć zabiegu i tak się nie widzi także o to nie masz się co martwić

jedyneczka jeśli chodzi o kastrację to to chyba chęć naturalna kobiet pod wpływem niektórych świńskich sytuacji ze strony mężczyzn ale fakt - jak tak się zastanowić to rzeczywiście szkoda - i w tej sposób nasi mężczyźni nadal chodzą i świnią ;-p ;-)
jeśli chodzi o espumisan to podobnież w ciąży nie wolno go brać

madzik1980 ja 10kg na plusie chciałabym mieć ;p

cynamonka zazdroszczę basenu, na początku ciąży byłam kilka razy ale przez moje dolegliwości gin mi zabroniła i o :-(

kropa501 to moje będzie chyba łyse ;-)

kama1986 vanilka ja też dużo śpię, a najwięcej chyba spałam na początku ciąży (wracałam ze szkoły, jadłam i jak już się kładłam to budziłam rano :-o)

kasik1106 niestety z tego co zauważyłam, to mężczyźni pracę w domu i zajmowanie się dziećmi nie traktują jako PRACĘ, która naprawdę wykańcza często bardziej od pracy zawodowej (szczególnie jak ktoś grzeje pośladki na krześli ;-/) a jako... OBOWIĄZEK (?!!!) ;-/

ewcik powodzenia na egzaminach!

Ostatnia edycja:
reklama
młoda mamuśka teraz to i tak jest spokojnie u nas. Jeszcze parę dni temu było tak, że szłaś pod prysznic, a tam 20 stron zaległości :)

Moja położna mówiła, żeby tak to zrobić. Iść na oddział i pogadać z nimi, co i jak

Do góry