reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

tweenie o matko to naprawde tragedia,nawt nie chce myslec jak ona moze teraz sie czuc,

tiffi jak twój m taki chojny to ja tez ci moge to przywiezc ,oczywiscie zartuje ,super ze mozesz jesc truskawy tobie i tak nic wiecej do szczescia nie trzeba
geperty no fajnie ty juz na koncówce remontu a ja nawet nie zaczełam
emih ciebie to nalezy kopnac tak pozadnie w doope,co to znaczy ze musisz sprzatac ,a olej to i niech sami zauwaza ze ty sama tam nie mieszkasz,jeszcze wymasuj z miłosci paluszki m bo moze mu sie zmeczyły od stukania ,moze sam wtedy zakuma ze sie kobieto zacharujesz w koncu i cos ci sie stanie
jedyneczka tttttta teraz zwal wszystko na mnie,nawet mam nazwe na ten wirus mężowo-domowy moze byc?
a jak zdjecie ?
ja niewiem co sie dzieje z miluszka
mruczka przestan sobie cos teraz wkrecac ,prawie kazda z nas tej jesieni była chora wiec by musieli wszyscy lekarze byc slepi

Ostatnia edycja:
reklama
widzę, że od wczoraj panuje u wielu dziewczyn atmosfera antychłop: LIGA RZĄDZI, LIGA RADZI,LIGA NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI!!! :-D jak ja to lubię!!!

Ja wam powiem,że ja się oszczędzam-M ma też ręce i sobie wszytsko sam robi , ale on nie narzeka bo ja nigdy mu pod nos nic nie podawałam nawet przed ciążą.
Mnie cos na spanie wzięło,a le namówiłam M na lody i chyba przed koncertem pojedziemy :)
Tweenie straszne to co piszesz!!
Ja mam tez duży brzuch-dokładnei u mnie tak samo jak u Jedyneczki-cała chuda i wielki brzuch ,ja też nie mam bioder i wszystko poszło do przodu-hihi całe 9 kg w brzuch , bo ogolnie to z innych części ciała nawet schudłam.

hello:-)

ale stron natrzaskałyście..kurcze, dopiero wieczorem je nadrobię, bo dziś od rana biegam po mieście, bibliotekach itd, wróciłam do domu, zeby zrobić obiad, a tu brat dzwoni, że moja bratowa (26tydz ciąży) straciła przytomność na mieście, karetka ją zabrała na sygnałach do szpitala, dopiero tam odzyskała przytomność.. do tego zapakowali ją w gips, bo skręciła przy tym kostkę:szok: no a teraz ją znowu karetką przewożą do szpitala gin-położniczego, żeby sprawdzić, czy z dzieckiem ok i porobić badania.. no i szybko zrobię obiad i jadę do niej..

Hej,hej ;-)

Dziś humor już duuużo lepszy.To za sprawą pogodzenia się z M.Wczoraj wieczorem przyjechał,przepraszał i nawet się popłakał:sorry2: Wszystko sobie wyjaśniliśmy i jest już ok:tak: Ah Ci faceci...najpierw się przez nich nacierpimy a potem i tak nie potrafimy im nie wybaczyć:sorry2:

Za oknem taka mgła,że spokojnie mogliby jakiś horror nakręcić teraz pod moim blokiem:-p

louise kurde,Ci to se znaleźli idealny czas na jakieś usterki...:dry: To wspaniale,że ze Stasiem wszystko w porządku!Uważaj na siebie i duuuzo odpoczywaj!:tak:

tweenie ja to nawet jak oglądałam ostatnio coś w tv,że jakaś babka straciła dziecko bo ją postrzelono w podbrzusze to mnie tak zmroziło...to tylko jakiś durny serial był a mnie to naprawde nieźle poruszyło.Więc co dopiero w prawdziwym życiu jak się o czymś takim dowiadujesz:blink:

ania pestka no ładnie,nie ma jajek:-D gratuluję córeczki!:-) dużo,dużo,dużo,zdrówka!!;-)
jedyneczka
,dzamena,emih i inne znerwicowane ,poprawy humoru Kochane!;-)

młoda mamuśka witamy w naszym gronie!Rozgość się i czuj się swobodnie:-)

kacperek i fasolka mój brzusio jest malutki.Córcia drobniutka więc to zapewne przez to.A co do ruchów to różnie.Czasem ma jakieś ciche dni i w ogóle jej nie czuję,aż się zaczynam martwić,a czasem tańczy i się wierci niemiłosiernie.

już wiem... okazało się, że w pierwszych tygodniach matka była przeziębiona, co z kolei wywołało u dziecka jakąś przepuklinę... Ale w trakcie ciąży lekarz tego nie zauważył, a po porodzie było już za późno... Dziecko zmarło 2 godz po porodzie...
Kuźwa kobieto nie strasz mnie!!Ja na początku ciąży miałam anginę,potem jeszcze półpaśca...I moja córcia ma przepuklinę pępkową!!No kur...Nie wiem czy o tym samym myślimy.Czy są jakieś inne przepukliny.No ale kurde...

madzik ty juz mnie lepiej nie denerwuj ,bo ja bym chciała tak wygladac a to co teraz soba przedstawiam to jest obraz nedzy i rozpaczy ,a jesli chodzi o podejscie do m i podstawianie pod nos ,no to jestem z ciebie dumna poprostu,
loda własnie zjadłam i znów sie pozarłam przez tel z m,ale mam to głeboko w dooooooooooooopie

dzamena no zdjęcie jak przeczuwałam, gęba jak księżyc w pełni :dry:

asieńka nie przyrównuj sytuacji do siebie !!! Pisałam dziś o tobie właśnie że wada zdiagnozowana, córcia zaraz po narodzinach będzie miała pomoc i wszystko będzie dobrze więc nic sobie nie wkręcaj !!!!! A M widzisz, czasem warto ich przetrzymać :-p

ewcik daj znać jak wrócisz od bratowej co się stało i jak się czuje. Kurcze strach samej chodzić :no: Mam nadzieje że to zasłabnięcie i nic innego.

mruczka tu większośc chorowała, ja też, nic sobie nie wkręcaj !!! jesteśmy pod kontrolą lekarzy i musi być dobrze, nie szkodźmy sobie kochana jeszcze same strachami i nerwami ;-)

No to jestem spowrotem w miare przygotowana :)
Przedewszystkim dziewczyny dzięki za wsparcie i za słowa otuchy jezeli chodzi o te alimenty.
Agatka-natalia dzięki za obietnice pomocy jak tylko mi nerwy mina i zacznę myslec o tym temacie na spokojnie to napewno się do ciebie zwrócę:) a tobie jedyneczko trochę zazdroszczę. Tez bym tak chciała. Niestety adam jak nie miałam kasy to wyliczał mnie z każdego paragonu a teraz ogranicza się tylko do przelewu na konto. Bierze dziecko w sumie to nawet co miesiac ale to taka pokazówka przed rodzina bo ani jej nigdzie konkretnie nei zabierze a jeszcze o swojej chceci wzięcia informuje mnie np. na 2 godz przed i aby wkońcu nie zwariowac załozyłam mu sprawę o widzenia. Niech ja bierze kiedy chce ale bez ubliżania mi wcześniej i z wcześniejsza informacją ( i jak tu nie palić?! ) Jak mi sad tego nie ustali to wkońcu skończy się to tragicznie. To taki typ cwaniaczka mocnego w gębie. Trzeba mi go było posłac w diabły jak mi z Oliwka w ciazy miesiąc przed porodem przyprowadził moja imienniczke do mojego łózka. Ach... przeszłośc... pogodziłam się juz nia....

Witam młodą Mamuśkę :) ja tez jestem nowa:) dziewczyny sa naprawdę super wiec fajnie ze i ty jestes. Ja Rodze 21 lipca a ty?
Mruczka 1400g to nieźle, masz juz co nosić :)
Nadaia ja jestem niskocisnieniowcem. U mnie standard to 90/50 ale lekarz powiedział ze lepiej jest miec niskie niż wysokie wiec głowa do góry :D
Agata- natalia gdybys ty wiedziała jakie mi głupoty się śnią, nie wspominając o mojej przyjaciólce która jest w 12 tyg i jej ostatnio się śniło ze mnie szatan opętał i stwierdziła ze musimy się wybrać do kościoła ( kupe lat tam nie byłam :)
Dzamena jak widziałam prysznic to sie zapytałam czy podczas porodu można kożystać i połozna powiedziała ze tak ale pewnie jak wszystkie bedziemy chciały tam wparowac to bedzie to ograniczone czasem. Zreszta idzie sie przyzwyczaic do tego ze mówią co innego niż jest wiec wcale bym sie nie zdziwiła jak by kolejka do prysznica uniemozliwiła mi skozystanie.
Perla strasznie ci współczuje choroby mamy. Moja mama niestety nie żyje a tata w październiku przeszedł sepsę i tez się zastanawialiśmy nad łapówkami i dodatkowymi płatnymi badaniami. Jezeli tylko masz taką możliwosc np. finansowa to myślę ze nie ma się nad czym zastanawiać gorzej jak nie. Ale czasami warto zaufać lekarzom. Mojego tate wyciagneli z tego i jest ok.
Tweenie. Strasznie współczuje twojej kolezance. Mi wróżka (uwiezcie nei chodze do wróżki )- mama mojego kolegi zajżała mi w ręke 3 lata temu i powiedziała ze mnie spotka to samo co twoja koleżanke ale ja w to nie wieze , ani w inne przepowiednie. Kurcze nie ma nic gorszego niz pochowanie swojego dziecka.
louise, ania pestka- dziewczyny nie wiem co mam wam powiedzieć - no fatalnie- louise laptop na kordłę i lez a ania- ręce opadają- jak się wali to wszystko . Zdrowiejcie szybko.

MAm nadzieje ze mi się udało:) Wkleiłam zdjęcia siusiaka Tymka na watku o usg ale chyba jest mało widoczny.
A i kurier przywiózł mi dzisiaj łóżeczko i całe pościelowe wiec jak tylko wróci Darek to wszystko rozłożymy , bede robiła zdjęcia i się wam tez pochwalę :)))
Puki co ide dać Oliwce obiad. Dzisiaj ziemniaki , schabowy i kalafior.

asieńka A M widzisz, czasem warto ich przetrzymać :-p
No jestem z siebie naprawdę dumna,że udało mi się wytrzymać! :-p

A swoją droga to co to za debil a nie lekarz musiał być,że czegoś takiego u dzieciny nie zauważył?!:nerd:

Biorę się właśnie za skanowanie fotek z usg jakie miałam robione na ostatnich dwóch wizytach.Nie chwaliłam się nimi wcześniej a jako,że mam czas to się teraz pobawię ze skanerem :-p

reklama
A my juz po obiadku i wygonilam meza z malym na rowerek!! Oczywiscie znowu mnie zdraznil ale oni to umia:) jedynaczka ja tez bym nie raz tym wszystkim pier***** ale niestety nie mieszkam u siebie tzn. mieszkanie jest tescia a chyba sami wiecie jak to jest jak nie swoje jak bym miala swoje to bym to w dupie miala czy czysto czy nie. No i przede wszytskim psa bym sie pozbyla bo blok to nie dla niego:( ale co zrobic.
A co gorsza oni tego nie doceniaja a i ciezko podziekowac im za co kolwiek (bynajmniej moj taki jest) a nie raz az za duzo dla niego robie ale czego sie nie zrobi z milosci:)
Dziewczynki nie mozemy sie stresowac az tak i nie dopuszczac takich mysli do siebie! choc wiem jak dzis ciezko jest znalezdz jakiego dorego lekarza czy to na NFZ i prywatnie.
No moj brzuszke ma 108-110 cm mysle ze to ok jak na 7 miesiac?:)

Do góry