reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

pieprzony lapek - piszę już drugi raz...
cześć dziewczynki !!! wstałam o 8, jak M szedł do pracy, ale leżałam do 12. Otworzyłam okno i tak fajnie deszcz walił po parapetach ;-)
Perla - współczuję Ci tej odległości i niemożności bycia przy mamie... Mam nadzieję, że szybko dojdzie do zdrówka w końcu teraz czeka na wnuczkę ;-)
Vanilka - nie będę pisać, że szkoda nerwów, bo sama wczoraj miałam nerwówkę. Tak posprzątałam w dokumentach, że posiałam gdzieś rozliczenie za prąd... Nie wiem teraz sama, czy płacę w maju, czy nie... Jeśli moje myślenie jest jeszcze w miarę ok, to wychodzi na to, że nie przysłali mi nowych, ale... może mam zaćmienie...
Jak jeszcze dojdzie mi rachunek za prąd to chyba ocip**ję.
Mało tego wzięliśmy lapka i co - zawiesza się skubany... Kur.... wywaliłam na to góFno ponad 3 koła... teraz muszę iść go zareklamować, bo nie da się pracować przy podłączeniu do sieci... Tylko na baterii idzie jako tako... ale no sorry...

Wszystko jest nie tak ja trzeba...
I ja też jeszcze nie dostałam tych 190 funtów :-D

reklama
jeszcze raz bardzo dziekuje!!!
Louise
chyba rzeczywiscie nie powinnas dluzej zwlekac... nie moze sie M ze3rwac z pracy w tej sytuacji?
Geperty fajne to urzadzonko!
Tiffi super z tymi wyniczkami! :-)
Emih aniolku masz racje, podajmy sobie rece... :tak:
Rusia to szybko dostalas...
Vanilka a ile juz czekasz? my wyslalismy dzisiaj a w poniedzialek moze zlozymy o SSMG (becikowe) bo mozna 11 tyg. przed porodem a 500£ droga nie chodzi ;-)

;-)
jeszcze raz bardzo dziekuje!!!
Louise chyba rzeczywiscie nie powinnas dluzej zwlekac... nie moze sie M ze3rwac z pracy w tej sytuacji?
Geperty fajne to urzadzonko!
Tiffi super z tymi wyniczkami! :-)
Emih aniolku masz racje, podajmy sobie rece... :tak:
Rusia to szybko dostalas...
Vanilka a ile juz czekasz? my wyslalismy dzisiaj a w poniedzialek moze zlozymy o SSMG (becikowe) bo mozna 11 tyg. przed porodem a 500£ droga nie chodzi ;-)

czekam 3 tyg. przyslali mi pojeby jaka forme do wypelnienia dla emigrantow :szok::szok:
ale wszedzie pisalam "NO" bo nas nie dotyczy i tylko podalam gdzie trzeba num.konta :-)mam nadzieje,ze na dniach wplynie ..
a skad wlasnie ta forme na SSMG?no pewnie odpuscic im 500 f o nie :no:

mysza moze zle im num konta dalas ,ze jeszcze czekasz na te funty ;-);-)

louise ja tez mysle,ze juz jedziesz do szpitala bo lepiej sie upewnic .Mam jednak nadzieje,ze nie zostawia Cie tam :baffled:

a mnie caly dzien boli zoladek :crazy:

czesc:)

kama samolub wczoraj zniknela bez pozegnania,ale nie z mojej winy,nakrzyczec na eMka mozecie bo na zakupy mu sie zachcialo jechac,pozniej do znajomych na kawke i w domu o 22 bylismy:blink:popatrzylismy na tv,ja jeszcze gadalam z mama przez telefon i nagle trach i korki wywalilo,dzisiaj wiem juz jaka byla tego przyczyna-telewizor nam sie shajcowal, M sie ucieszy jak z pracy wroci i uslyszy ta nowine,gwarancja pewno tez juz tego nie obejmie a kupilismy go w tamtym roku 2maja:no:zyc nie umierac:no:i jak tu nie beczec od rana:-p
do tego jeszcze to dopiero co do domu wrocilam,znowu od rana bieganina,bo najpierw do cukrzyka na powtorne badanie glukozy,pozniej dokasy chorych,pozniej do ginki na male zakupy i teraz padam na pyszczek.

a u mnie jak wczoraj powialo dobrymi wiesciami tak dzisiaj nie jest mi juz tak wesolo,facet mial nosa bo najprawdopodobniej mam cukrzyce ciazowa,dzisiaj po wypiciu glukozy wyniki byly sporo ponad norme a nawet juz przed wypiciem,dostalam glukometr i musze sie kluc 6 razy dziennie i zapisywac co jem i w poniedzialek na kontrole,mam nadzieje ze obedzie sie bez insuliny.tak wiec czeka mnie ostra dietka i zero slodyczy:growl:na dzisiaj dostalam jeszcze dyspenze wiec zakupilam w cukierni najwiekszy kawaleczek ciasta z truskawkami :) ale od jutra ostry rygor w jedzeniu i piciu:wściekła/y:

atabe a jednak decyzja w sprawie imienia juz podjeta,ja mysle ze gdybyscie malej inaczej na imie dali to i tak dla foumowych ciotek zostalaby ona Jagodka,nie wiem czemu ale jakos to imie tak mi do was pasuje:tak:

jedyneczko z okami nieciekawie ale znajac mojego M to stwierdzilby ze nic sie przeciez nie stalo a ja czepiam sie szczegolow!faceci i tyle:evil:

Beatka gratki na potwierdzenie jajeczkowej informacji:tak:

tiffi lacze sie w bolu,widzisz mnie tez ten okropny cukier dopadl ale co zrobic,bede sie kluc,mierzyc i bardziej uwazac na to co jem,najgorsze ze truskawek tez nam nie wolno:zawstydzona/y:

Vanilka u mnie Majka bedzie.

cynamonka czy my tutaj tez dostaniemy cos takiego jak becikowe?jakas jednorazowa kaska za urodzenie dziecka?

perla,madzik,aneta gratuluje udanych wizyt:tak:

louise ty na nic nie czekaj tylko szoruj do lekarza,prosze nie lekcewaz tego!!!

vanilko czyzby pierwszy trymetr nas nawiedzil?bo ja to u mnie coraz wiecej objawow z tamtego okresu ciazy zauwazam:baffled:

perla wspolczuje,wierze ze w takiej sytuacji chcialabys byc przy mamie,biedna ty,mimo wszystko duzo zdrowka dla mamy i dla ciebie wytrwalosci,trzymam kciuki zeby wszystko pomyslnie sie zakonczylo!!!i nie masz za co przepraszac w koncu po to tutaj jestesmy i pameitaj ze zawsze mozesz sie wirtualnie wyplakac na naszym:tak:

dzamena powodzenia na wizycie,daj koniecznie znac co i jak:tak:i zeby M znalazl coś szybko!!

jedyneczka mnie cycuchy czasem sewdza albo szczypie mnie cos w sutkach ale siara sie jeszcze nie pojawila.
zdjecia do nowego dowodu to jakas zmora jak pisze ewlad-wyglada sie na nich jak seryjny morderca albo ktos poszukiwany listem gonczym:tak:

nadrobilam i ide sie kluc,ciekawe co mi ten magiczny glukometr po tym wielkim kawalku ciasta pokaze:-D

Byłam w koncu na tym USG serduszka malej i jest ok!!!Dysproporcji zastawek nie stwierdzono:-)Strasznie mnie lekarka uciskala glowicą, bo mała już nie taka mala;-)Ale się cieszę Dziewczynki:-DKarolka chyba też się cieszy, bo aż skopała mi szyjkę:happy:

Jedyneczka nie mam siary:-(
Louise idź może lepiej dzisiaj do gina. Będziesz spokojniejsza!!
Dzamenka powodzenia na usg:happy:mam nadzieję,że Twój M szybko znajdzie pracę i wszystko się ułoży:tak:
Ewcik nie powinnaś tak się przemęczać...:sorry2:
Perła dużo zdrowka dla Mamy:tak:Trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze!!!
Vanilka u nas się tak ponakładało,że zabraknie kasy na remont. Musimy pożyczyć, a jeszcze wózek już wysłali...Klopoty z kasą mam nadzieję przejściowe...:blink:
Tweenie a nie wyjaśnili tego na SR?Ja mam dzisiaj, ciekawe co będzie. Ostatnio wcześniej były babki z filharmonii i śpiewaliśmy kołysanki:happy2:Akurat moja się wtedy rozruszała na maxa:-)
Tiffi super jak wyniki dobre:-)
Magdzia powodzenia u doradcy!!My mamy dwa pokoiki, ale na razie nie myślimy o większym, bo marzy nam się domek w przyszłości. Też na kredyt oczywiście:dry:

Witam babeczki...

Widzę że dzisiejszy dzień kompletnie do bani :baffled:... zacznę od końca może..

kama, telewizor powinien mieć przynajmniej 2 letnią gwarancję - poszukaj na spokojnie karty gwarancyjnej...

co do baldachimów i moskitier - kurcze, u mnie latem jest tyle komarów że głowa mała.. Kąsają na okrągło także ja chyba zakupię moskitierę nad łóżeczko albo przyjrzę się mocno się tym na okno - zaradzić koniecznie ukąszeniom muszę bo Dominika jak dziabnie to tylko maści sterydowe niwelują swędzenie i bąbla..
A wygląda to nieciekawie - od bąbla idzie jakby pręga , co mnie wprawia w czarną rozpacz bo wygląda jakby zakażenie szło do serca - oczywiscie nie idzie ale wiecie, schizę sobie już wtedy wkręcam..

Okna otwarte mieć muszę inaczej się udusimy - plastiki mamy ,dodatkowo blok ocieplony - nawet w zimie nie domykam do końca okna tylko zostawiam rozszczelnione bo nie wyróbka normalnie...

Także małej na główkę cieniutka czapeczka i ochraniacz na szczebelki - myślę że nie powinno zawiać ??

geperty - To Chicco warte uwagi , powiem szczerze

karmić piersią będę bardzo chciała - z Dominikiem mi zupełnie nie wyszło a teraz mam parcie na karmienie cycem..
Raz że będę po CC - wiadomo że z ćwiczeń przez pierwsze miechy muszę zrezygnować więc, umyśliłam sobie że cyc + dieta pozwolą pozbyć mi się nadmiaru pozostałości..
Dwa - nie wiem jak to jest karmić i bardzo chcę poczuć jak to jest...

Mi w cyckach na razie nic nie mrowi - siary ani widu ani słychu ...

Jezuu, dziewczyny ... tyle stresów non stop mamy :crazy:..

louise, trzymam mocno kciuki żeby wszytko było ok .. może to mocniej obfite upławy po maści .. Idź koniecznie z M do lekarza!! Nie można tego zbagatelizować ..
dzamena, współczuję skurczybyków .. daj znac po wizycie co i jak..
perla, przytulam wirtualnie ..

MAm nadzieję że nie pominęłam żadnej ważnej informacji o Was i maluszkach.. Przepraszam, jeśli tak..
Nie nadążam nadrabiać co produkujecie...

Zarobiona tez jestem z tym remontem - miał się zacząc we wtorek - mamy czwartek a ja z niczym nie ruszyłam..
Lenia mam po prostu :sorry2:

Vanilka to rzeczywiscie wymyslaja!!! :sorry2:a formularz do ssmg nazywa sie sf100 i dostaniesz go w swoim lokalnym Job Centre... :tak:
mam nadzieje ze Louise pojechala...
Mruczka super ze dobrze z serduszkiem malutkiej! :-)
Damena powodzenia na usg i dla Mka z praca... :tak:
Kamus wspolczuje z ta cukrzyca, ale juz duzo nie zostalo to dasz rade... ;-)

reklama
Atabe zapomniałam napisać, że mnie też od razu Jagódka w podpisie rzuciła się w oczy i uważam, tak jak reszta, że to już było przesądzone ;-).

Ja siary nie mam i w pierwszej ciąży też nie miałam, pojawiła się w ciągu kilku godzin po porodzie (nie pamiętam dokładnie, ale ok. 3-6 h), wcale się tym nie martwię, wręcz cieszę, bo i po co teraz :-p, a po moim przypadku widać, że wpływu to żadnego nie ma, bo karmiłam blisko rok :tak:.

Do góry