reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

I juz po wizycie u dentysty. Zabek wygladal bez zarzutu, a co do czego wyszlo ze kanalowka bedzie ale to dobiero po porodzie bo teraz rentgenu nie moga mi zrobic. Pa ni doktor powiedziala mi abym przyszla podczas pologu bo wtedy bede miec za darmo kanalowke, bo kobiety w ciazy i w czasie pologu nic nie placa. Narazie mi go poprostu tymczasowo zalecza.
Oczywiscie nie bylamby soba gdybym nie przecholowala dzis:zawstydzona/y:Tak duze zakupy zrobic w auchanie sama:zawstydzona/y:

Moj nie ubral tego ciazowego wdzianka-wstydzil sie.

jedyneczka dobrze ze z tesciem juz lepiej

ewcik wspolczuje tych rewolucji zoladkowych

anetka super ze juz wozeczek kupiliscie. Oplacalo sie-tyle ze tak powiem gratisow.

Dobranoc

reklama
Witajcie brzuchatki! Ja od rana na nogach nawet nie mialam kiedy do was zajrzec. Maz dzisiaj szybciej z pracy przyszedl wiec zabralam go na male zakupy bo lodowka pusta ludzi co nie miara jak by sklepy mialy byc pozamykan na te 3 dni a przeciez w niedziele normalnie sa otwarte. My tez grilka na dzialeczce planujemy i mam nadzieje ze pogoda dopisze chociaz wp i pogodynka pokazywaly ladna pogode oby tak sie utrzymalo :-)
dzisiaj tak cieplutko bylo ze szok. Ale wiem ze jak juz lato nadejdzie to bez swojego m ciezko bedzie mi sie ruszyc bo mam tendencje do zawrotow glowy:baffled:
Tak wiec zycze wszytskim milego weekendu majowego i wieczorkiem tez bede sie odzywac do tych co niestety w domku zostaja. Chybaze za prasowanie sie wezme.
Dziewczyny dziki za info na temat nozek:-)
Jedynaczka ciesze sie ze z tesciem wszystko ok:-)
Mam takie krepujace pytanie do was. Co moze by powodem ze miedzy nogami robi sie mokro ale to zazwyczaj jak wyjde na dwor. ?? Mozna temu jakos zaradzic a i czy wkladki mozna miec bo gdzies szlyszalam ze wlasnie nie bardzo.

tweenie to fakt, cały miesiąc się ciężko pracuje a potem te pieniądze w mig topnieją. ja widzę jak moje oszczędności topnieją, a końca nie widać. Dzisiaj mam kiepski humor w związku z tym
supcio widziałam ten odcinek z pakowaniem torby i w ogóle widziałam że to było pakowanie walizki, cudna walizka do szpitala hmmm
mysza my nawet nie wiemy czy wyjedziemy, zresztą nic nie wiem
jedyneczka ja lubię magnum i to bardzo, choć po dzisiejszym dniu mam dość "słodyczy"

Widzę, że większość wybyła na weekend, a ja mam takiego nerwa, że bez kija nie podchodź.
Mój M dziś ma wolny dzień (firma cała ma), ale na wtorek ma oddać coś zrobione co wymaga od niego siedzenia przez dłuższy czas. Jego kieronik tyko powiedział, że jakieś wolne sobie odbierze, ale ja się pytam kiedy skoro ma 35dni urlopu, a nie ma kiedy odebrać. Poza tym po tej glukozie czułam się jakbym obuchem dostała w głowę. Zamówione umywalki przyszły i okazało się, że są złe (nasza wina), oczywiście można zwrócić towar, ale musi być w oryginalnym pudełku, a nasza fachman go porwał. Poza tym wybraliśmy się rzucić okiem na kuchnie do "największego salonu kuchni w Polsce" (tak się reklamują) a tam dupa blada, bo było kilka kuchni i tyle inspiracji naczerpałam. Do tego to na drugim końcu Wawy, więc staliśmy w korku. M się wkurzał i powtarzał, że ma dużo pracy w domu na kompie. Teraz włączył jakiś program o robalach, nie chciał go wyłączyć, a usnął na fotelu. Poza tym nasz fachman machnął sobie wieczorem piwko i ciężko się z nim było dogadać w sprawie rozliczeń i już sama nie wiem za co mu zapłaciliśmy. Jestem wściekła jak osa, więc chyba sobie pójdę.
Przynajmniej Wam życzę miłego wieczoru

witam, jakos ciezka noc, nie dosc ze spac nie moglam to mnie jeszcze komar pgryzl na twarzy arghh ,ja tez na majowke zostaje w domku, jedynie dzisiaj na ognisko idziemy ;p poki co bierzemy sie za odnawianie pokoiku dla malucha i niedlugo bierzemy za skladanie lozeczka ;d milego dnia :)

Witam!!
U nas pogoda straszna-ciemno i deszczowo-dzisiaj chyba przeleżę w łóżku , no bo co tu robić.
Popołudniu jedziemy do wujka M na urodziny to z 2 -3 godzinki tam posiedzimy.Jutro mamy w planach jakies zakupy dla M ubraniowe , a później jakiś obiad w restauracji ze znajomymi hihi-moje życie kręci się wokół jedzenia.
Wczoraj byłam z koleżanką na 2 godzinki w knajpie poplotkować i tak jakoś zleciał dzień :)
Co u was dziewczynki????

Witajcie!
Dzieki za wsparcie, dochodze do siebie po zlodziejstwie. Tego dnia wieczorem bylo dla mnie juz za wiele nerwowo i u dentysty na fotelu stracilam przytomnosc. Babki sie wystraszyly, wezwaly pogotowie, ale doszlam do siebie zanim przyjechaly. Na szczescie z maluszkiem wszystko ok.
Nie wiem czy dam rade Was nadrobic.:baffled:

hej dziewczynki:-)

ja dziś wstałam po 6, wykąpałam się, i poleciałam na badanka do siebie do pracy-przy okazji poplotkowałam z dziewczynami, 2 godziny ponad nam zeszło:-D ale że poszłam na czczo, to chcąc nie chcąc musiałam wrócić do domu, żeby głód zaspokoić;-) z badań, które robiła, to: morfologia, mocz, aspat, alat, żelazo, magnez, p/ciała anty D, Hbs.. trochę tego było, 4 wielkie próbówki:eek: ale koleżanka mnie tak ukuła że prawie nic nie czułam, siniaka też nie ma;-)

pogoda u nas do d..., a tak chcieliśmy jutro pojechać gdzieś nad jeziorko na grilla, bo M w końcu ma wolne:-(jak na złość, oczywiście przychodzi weekend i zaczyna lać.. jedyny plus jest taki, że powietrze cudnie pachnie:-D

cynamonka współczuję:szok:

Ewcik widzę, że Ty tez lubisz zapach powietrza po deszczu :-):-)
madzik zazdroszczę takich wypadów ze znajomymi, ja niestety kontakty najbliższego stopnia praktykuję z łóżkiem :-:)-(
Cynamonka współczuję:-:)-(

Ja obudziłam się przed 8, M nie ma więc będę się nudzić cały dzień... Może uda mi się pospać , żeby szybciej mi czas minął ;-);-)
koleżanka oddała ostatnio mojemu promotorowi wydrukowaną pracę lic, jeszcze tylko jak dobrze przejdę plagiat to obronię się w maju :happy::happy::happy::happy:

witam się majowo-deszczowo:baffled:
co za pogoda wstrętna,w sumie to i tak nie planowaliśmy nic specjalnego ,ale nad jakąs wode pospacerować,pogrilować bym się przejechała,ale chyba nie w ten weekend

no nic zostaje tv i laptop, z racji pogody żeby troche nadrobić w pokoju remont tata przyjechał i robią z M a ja na lóżeczko ide leżakować:-)

ewcik Ty też służba zdrowia?

reklama
No masakra z tą pogodą-wynudzę się dzisiaj jak nigdy :)))
Ja już po śniadanku,wzięłam prysznic a teraz piję Coca Colę bo mam smaka!!

Do góry