reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja nie wiem jak rozpoznać,że Mała ma właśnie czkawkę.Tzn czym to sie rożni od zwykłego ruszania się czy nawet kopania:sorry2:

A co do seksu to u nas jest tak,ze praktycznie codziennie mamy ochotę i to nawet kilka razy :laugh2: Tak nas wzięło w tej ciąży...:-p

Tweenie nie przejmuj się kłótnią.Mamy prawo szybko się denerwować o byle co i nasi faceci powinni to dzielnie znosić i szanować!Zobaczysz,że wszystko prędziutko się ułoży! :tak:

reklama
No to nie jestem nienormalna. Bo u mnie posucha totalna z sexem, juz myslałam ze coś ze mną nie tak, bo ja ochoty nie mam wcale. Jasne mogę się poprzytulać ale nic poza tym!! Czasami to mi juz zal M!! ale dzielnie daje chłopina radę!
Ale tak sobie myslę, potem połóg, zmęczenie i co bedzie jak nam tak zostanie!!??

Jedyneczka co do łubinowej, to bardzo dużo moich kolezanek rodziło i większośc zadowolona! Myślę że nie jest tak źle ja tam luksusów nie oczekuję, ale odpowiedniego podejścia do rodzącej, a takie tam mają!!
Chociaż o negatywnych opiniach tez słyszałam!!

ufff.. w koncu wrocilam z miasta :p jednak nie mam zadnych przeciwskazan do porodu silami natury jupi :) kupilam truskaweczki a jeszcz etrzeba do sklepu isc i obiad przyrzadzic ;p szczerze to bym sie walnela na kanapie i usnela takiego lenia mam :D

czesc babeczki moje,poczytałam sobie dzis o porodach i normalnie zaczynam sie bac,to juz tylko pare chwil i trzeba bedzie sie pakowac.zaczynam sie zastanawiac jak ja dam sobie rade z trójką dzieci w domu,czy bede umiała sie zorganizowac zeby nie było burdlu bo nie lubie bałaganu.dzis to wogóle chyba dotarło do mnie ze to juz niedługo,patrze na mój suwaczek ze nasze dzieci juz powinny miec po ponad 40 cm a mój Filips sie urodził 43 cm szok taka mała pchła

Obiadek zrobiony i zjedzony-dziś serduszka drobiowe duszone z cebulka. Ja tam do tego mase kanapek zjadłam, a po nich czekoladowe jajeczka:-)
Mam dzis jakiś senny dzień, leniuszek mi sie włańcza.
Odnosnie seksu to nie moge nazekać na ten temat:-)ochotę mamy obydwoje więc ok:-)

louise super ze wesele było udane, a tekstem M nie ma co się przejmować:-)

geperty mi to sie wszyscy dziwia ze chce naturalnie rodzic (pierwsza miałam cesarkę). Uwazam ze jestem wytrzymała na bol wiec chyba obejdzie się bez znieczulenia-zobaczymy

Ostatnia edycja:
cynamonka racja, na tekiego mercedesa można się rzucić:tak:dobry twój M z tym porodem:-Doj te chłopy, gdzie toto ma rozsądek i wyobraźnie:-p

emih to miłe dzieciaczki no no:-pmnie dziś w urzędzie zaczepiła taka 11-12 latka, była z bratem ok. 4 letnim a w wózku mama jej bujała jak sie okazało miesięcznego chłopczyka, najpierw się przesunęła i poprosiła żebym usiadła a potem zagaiła grzecznościową gande:-Dno byłam pod wrażeniem, zapytała co będę miała a jak sie dowiedziała że dziewczynke powiedziała z rozmarzeniem że pragnęłaby siostry a ma samych braci, tych tutaj i starszego w domu i tamten z tym 4 letnim ją biją i dodała że ten malutki jak dorośnie też pewnie będzie:szok:i taka pogodzona z tym była:baffled:a jej mama to wyglądała na młodszą odemnie ale bardzo zniszczoną taką i nie miała zębów:baffled:a potem pani w kasi powiedziała że wyglądam na dziewczynke i sie zagadałyśmy a kolejka stała:-Da tego wrośnięcia to się własnie bardzo wystraszyłam:baffled:

atabe ja dziś też w lidlu poczyniłam zapas lodów, magnum i inne:-)tylko o tych kaktusach zapomniałam:-p

aisim takie z pierwszej ręki opinie najprawdziwsze;-)

Opisałam na wątku wizytę, nieciekawie, powiedziałam M że mi grozi krążownik to powiedział że to za kare że się z koleżanki śmiałam:-pa ja się przecie nie z Ciebie agatko chichrałam tylko z tego co te nasze fantastki powymyślały, krążowniki, władcy pierścieni itp:-Daha i mała nózie ma na dole czym mam się nie martwić no ale co mi szyjke skopie to skopie:baffled:i podniósł ceny, 120 bierze teraz, mógł sobie darować w trakcie prowadzenie ciąży:dry:uświadomiłam M że nadal więc będą mrożonki:-pon też dobry, mówi a ileż tego sprzątania po remoncie będzie jak się poskarżyłam że ciężko mi będzie.Nie no, przecież po wymianie 2 okien,podłóg i pomalowaniem w dwóch pokojach to tylko kurze przetrzeć:rofl2:

Emih, kurcze ja nie wiem dokładnie ile mam tej szyjki, nie pytałam w sumie, bo mam do mojego gina zaufanie pełne. ale jak badal to coś mi mówił, że wewen. ujście szyjki jest na 1,5. Potem wyczytałam, że jest wewn. ujście szyjki (od strony macicy) i zewn. od strony pochwy. Generalnie powiedział, że to nie jest dobrze i podjął właśnie wówczas decyzję o tym krażku. Ale teraz jak byłam na kontroli 2 tyg po założeniu to powiedział, że trzyma i nic się już nie zmieniło więc chyba ok.

Jedyneczka
, ja się domyślam, że nie śmiałabyś się ze mnie. Mamy podobnie: moja córa głową do góry ułożona, skraca ci się szyjka i mój gin podniósł od marca ceny na 120zl właśnie...

Dzamena, kto jak kto, ale ty to sobie spokojnie poradzisz, twarda babka z Ciebie:-)

reklama
Vanilka będziesz się snuć po domu i zakąszać:-D

patipaula ja po pizzy dobiłam się takimi ciepłymi ladami z lidla, takie kule w czekoladzie na wafelku a w środku pianka:tak:

agatha no widzisz jak zgapiam z Ciebie:-D

dzamena no też mam ostatnio chwilami stracha ale jak M będzie mnie wspierał ja dam radę ze wszystkim tylko on taki jakis ostatnio nieteges był:-pmam nadzieję że się poprawi bo nie chce mi się trzeci raz chopa zmieniać:-Dmaluńci rzeczywiście Filipek był ale się wziął i wyrósł;-)

Do góry