reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Powiem Wam że co do tego znieczulenia zewnątrzoponowego to u nas połozna nie odradzała ale tez nie namawiała!! Patrząc obiektywnie to 500 zł to kupa kasy. Nie rodziłam nigdy wiec nie wiem jaki to ból wie tylko mające już dzieciaczki mogą się wypowiedzieć.
Połozna mówiła tez ze trzeba zrobić badania na krzepniecie krwi bo bez nich znieczul;enia nie podadzą, a czas zeby je podac jest między 4-6 rozwarciem.
Powiem szczerze ze jak na razie to chyba się na nie nie zdecyduje!!

reklama
hejka
miałam wstac o 8 na Majke i wstałam o 10.30....co za śpioch ze mnie:-D
idę coś przekąsić, potem do cukierni po ciasteczko,M ma dziś urodzinki, imprezke robimy w weekend a dziś tak symbolicznie po ciasteczku:-) i potem Was nadrobie :)))

Ja niestety też chyba na znieczulenie się nie będę pisać, choć dolargan mnie kusi- niby narkotyczny, ale moja siostra po dwóch porodach z owym (bezpłatnym) znieczuleniem doszła do wniosku że może rodzić setkę dzieci :rofl2:
Ale przeczytać warto...
Wszystko o znieczuleniu

dzień dobry !!!
Wstałam, ale głodek mnie złapał muszę lecieć do sklepu po chleb. Jak tylko wrócę nadrobię zaległości.
A tym czasem życzę Wam kochane miłego dnia :happy:

Ja położną widywałam co jakieś pół godziny, zajrzała, ponaciągała i mówiła za każdym razem, że już niedługo :-D, a od takich ostrych bóli krzyżowych, kiedy właśnie wydzierałam się o znieczulenie, to zajrzała i powiedziała, że jeszcze 5 skurczy, więc ja te 5 wytrzymałam i kazałam M. iść po nią, bo już rodzę i ta przyszła, "pogrzebała", zawołała koleżankę, kazała przeć i urodziłam :-). A wtedy już mi uśmiech z twarzy nie schodził, bo już nic nie bolało :-) (w porównaniu do tych krzyżowych ;-)).

witam Panie ;d
ja dzis ide do okulisty na te nieszczesne badania dna oka .. zobaczymy czy bede miala wskazania na cc czy nie , miejmy nadzieje ze wszystko ok bo nie usmiecha mi sie potem wracac do normy tygodniami ;p a teraz ide sobie cos zjesc ^^

reklama
Czesc :happy:

Widze,ze nasza imprezowiczka louise wrocila :-)
no i leniuszek mysza :-)

A ja mam dzisiaj mega lenia :tak:
pogoda za oknem piekna ale nie chce mi sie ruszac doopy na dwor bo poprostu nie chce mi sie :happy:Mam tyle roboty w domu ,ze ho ho .Kurzu tone wszedzie ,prania multum ,podlogi az prosza sie o mopowanie :-D
Przez te ciagle spacery mija mi szybko dzien ,a jak wracam to potem ledwo sie ruszam i juz tylko gnije na kanapie i nie ogarniam ;-)
Ale za to posiedze sobie z kawa na ogrodzie ;-)

Co do znieczulenia to na szczescie nie mam tego problemu ale pamietam przy pierwszym porodzie jak mialam skorcze co 5 min to juz blagalam ich zeby mnie szybciej na ta cc wiezli bo umieram :tak:Podziwiam kobiety ktore rodza bez niczego !!!

wogle og kilku dni jakos mi niedobrze ciagle :baffled:

Do góry