reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Od razu widać że weekend się skończył, bo dużo więcej postów w produkcji jest
tweenie co do ułożenia dzieciaczka mam tak samo, to znaczy na USG było ułożenie główkowe, ale teraz to ja widzę że ona leży jakby w poprzek, ale poniżej pępka, nawet jak się wypina to mi się taka góra robi poniżej pępka a powyżej pępka mięciutko. My w porównaniu do niketórych ciąży tutaj to mamy młode ciąże, więc nasze dzieciaczki mają dużo więcej miejsca póki co.
Mnie by bardzo odpowiadała opcja takiego mini żłobka, ale ten tarchomin dalekoooo, zwłaszcza jak się przeprowadzę. Mój kolega ma córkę w żłobku państwowym i mówi, że to naprawdę super opcja. ja będę musiała pomyśleć o takiej opcji
Co do urlopu jest urlop okolicznościowy dla tatuśka 2 dni, może też wziąć opiekę nad tobą zwolnienie np. od twojego ginka, ale ono chyba płatne jest wtedy 80%
więcej tutaj opieka nad kobietą po porodzie przez ojca dziecka - Prawo i pieniądze - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
donia wybraliście imię dla synka?? ja planuję rodzić z mężem (innej opcji nie mam) ale zobaczymy czy będzie do końc, najpierw pójdziemy na szkołę rodzenia
miluszka tak widziałam wózek, fajny i cena jak na fotelik maxi cossi cabrio bardzo dobra, czy on ma też śpiworek ten na nogi doczepiany do spacerówki. Z tego co widziałam, warto byłoby kupić parasolkę i tą torbę
emih humor trochę lepszy. dzisiaj podjadę do sklepu z meblami, może będą te fronty tak na żywo by zobaczyć jak w meblach się prezentują, co do blatów to też chiałabym zerknąć na żywo, bo próbnik gucio daje. Co do M to jest tak, że to bardzo dobry człowiek, uczynny, dla innych i w ogóle, ale nie umie twardo postawić sprawy, nie umie się wykłócić o swoje (a czasem inaczej się nie da), nie bardzo umie rozmawiać o konkretach, zawsze tak ogólnikowo. Z deweloperem w trudnych sytuacjach (negocjacje kasy, poprawki itp) ja rozmawiałam, a on kiedy trzeba było ogarnąć papierologię
jedyneczka myślę, że się nie wyrobimy, ale wtedy musi to być początek lipca i nie ma wyjścia, ale planowałam w czerwcu przeprowadzkę by tam zrobić pranie ciuszków maluszka itp. Wiatrówkę kupisz wszędzie, mój brat niedawno nawet dostał od znajomych (dziwny prezent, ale cóż). Masz cuda na kiju no no no....
aneta strugać kartofle - nie ma to jak regionalizmy, u nas obiera się ziemniaki

Ja dzisiaj na obiad miałam powtórkę z wczoraj ziemniaczki z karkówką i korniszon. Ale chętnie zjadłabym spaghetti, krokiety, pierogi, gołąbki (tylko domowe). zaraz zjem te truskawy bolero bo na mnie czekają, choć po ogórku korniszonym, może być różnie. Z moim humorem ociupinę lepiej, ale jakoś taki mam dzień i nic nie poradzę, na zewnątrz słońce świeci, ale nie chce mi się iść na żaden spacer w ogóle nic mi się nie chce. czekam na M musimy pooglądać te meble kuchenne

reklama
tiffi daj znać jak obejrzysz na żywo te fronty i blat, myslałam że już widziałaś, możliwe że jak zerkniesz na żywo przedstawisz nam jeszcze inne typy;-)a wiatrówka na prezent faktycznie oryginalna, Ci znajomi mają cos do Ciebie czy co:-D

dzamena he he nie ma to jak dobry rym:-)a te całe groty solne nie byłyby dobre dla Filipka?nie znam się na tym tylko mi tak do głowy przyszło:sorry2:

Vanilka ty to zdrowy spacer, potem zdrowy obiadek, a ja leże i zaraz wetne makaron z sosem z torebki:baffled:

donia to ponownie dzień dobry:laugh2:

tydzień temu lekarz stwierdził iż mam krwiaka na półtora cm gdzieś w obrębie łożyska(tak mi się wydaje mi coś mówił ze łożysko jest grubsze w tym miejscu) przez 2 dni dostawałam luteinę,na 3 dzień ordynator mnie wypisał ze szpitala.W ten sam dzień jeszcze moja lekarka chciała zobaczyć czy jest groźny(najwyżej nie pozwolii na wypisanie) i powiedziała najpierw ze nie widzi go a potem stwierdziła ze to chyba "to" i ze na jej oko to nie jest krwiak tylko zatoka żylna taka,ale i tak luteinę na rozszezenie macicy musze brać.Nie byłam zachwycona że 1 lekarz tak,2 lekarz siak.Wiec poszłam do mojego stareo lekarza powiedziałam mu o tym krwiaku całe łozysko przetegował ,potem jeszcze dopochwowe usg i mówił ze nic nie znalazł,ze łożyko sie nie odkleja.dlaczego są 3 różne opinie??dodam ze wczesniej miałam robione zdjecia ,tego czegos na półtora cm. ten 1 zrobił i ona tez zrobiła.a ten 3 nic nie znalazł chociaż siedział z 20 minut i ogladał łożysko.

jno wiecie co no ja tego mojego to chyba za jaja powiesze ,przywiózł mi dzis z pracy kase i ma 50 zł falsa bo mu baba w sklepie wcisneła jak stówe rozmieniał,powedziałam ze ma tam wrócic i ma wymienic bo inaczej ma wezwac policje.
ze mój gupi i nie widział ze nie ma mikrodruku na tym to rozumiem ale tyle razy go uczulałam na to a i tak mu wcisneli.

it`s me again:-)

kurcze, kobity, ale naskrobałyście :szok: pół dnia człowieka nie ma, a tu zaległości, ze ho ho..
pół godziny temu wróciłam do domu, M poszedł do pracy.. humor mam kijowy, dziś znowu mnie brzuch pobolewał tak, jak wczoraj no i jakoś słabo czuję Małego..:-(

reklama
Do góry