reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam!:-)
Hejka .
Pol nocy nie spalam :baffled:
Brzych mnie bolal i mialam skorcze :baffled:Nieregularne i malo bolace ale byly i to dobre kilka h :eek:Normalnie przerazilam sie zeby czasem cos wiecej z tego nie wyszlo ..na szczescie usnelam nad ranem ...
ehhhh..dzisiaj nie ruszam doopy z domu odpoczywam .

vanilka - bidulko Ty moja, to odpoczywaj, a jak bolesne skurcze sie powt,órzą dzwoń do swojwj małpy, lwpsz taka małpa niz żeby coś niepotrzebnego Ci sie przytrafiło:tak:

atabe - Ty regularnie zażywaj lekatstwa i będzie git;-)

emih - widzę, że u Was lepiej bo częściej się pojawiasz

louise - mnie też czeka taka segregacja szafy, ale jakoś zabrać się do tego nie mogę...:baffled:

ewelad - narobiłaś mi ochotę na te kalosze, jak mi dziś siły po lekarzu pozwola może się przejadę i też je pooglądam:-)

DZiewczyny, u mnie trochę lepiej, chociaż nadal jestem słaba, ale przynajmniej nie wymiotuję. To pewniw jakiś wirus. Dietkę nadal trzmam, bo biję się nawrotu mdłości - dziś na śniadanko - mleko i biszkopty, a do picia rumianek z miodem.;-)
Dzień nas ponury, napiłabym się kawki,ale na 14 mam wizytę i boję się wys. ciśnienia i rewolucji żołądkowych, więc sobie odpuszczę. Napiszę jak po wizycie...:tak:
Co do szkoły rodzenia - u nas jest na str. internetowej ciągłe ogłoszenie na 11 marca, a tel nikt nie odbiera, więc nie wiem co z tego wyjdzie, a chciałąbym spróbować.:tak:

Dobra, zmykam przygotować się do wizyty, trzymajcie kciuki.:-)

Ostatnia edycja:
reklama
emih, louise :-) avatar oddaje moje rozleniwienie i aktualny stan ducha ;-)

Vanilka to ty dziś odpoczywaj i się nie przemęczaj oby wszytko wróciło do normy

grysik to u mnie tez manna i dziś własnie pochłonełam wielki talerz na mleku i do tego kroma z dzemem, normalnie aż się boję jutrzejszego ważenia :happy:

dziewczynki trzymam kciuki za udane wizyty:tak:
justaa avatarek superowy, tak też pomyślałam, że odzwierciedla tego lenia, o którym pisałaś:-D

ja się pożegnam, lecę załatwiać te moje sprawy.. ale mi się nie chce ruszać z domu, taka pogoda.. najchętniej to bym się wyłożyła przed laptopem i jakiś filmik obejrzała.. no ale nic, jak trzeba to trzeba:tak:
see ya

tweenie hmmm bardzo rzadko bywam na tarchominie, bo to koniec świata
miluszka wczoraj nic nie zrobiliśmy w kontekście drugiej łazienki. My kupiliśmy domek gotowy bliźniak, co do kredytu to zależy jaki kredyt bierzesz i ile chcesz przeznaczyć na budowę i wykończenie. To jest skarbonka bez dna i zazwyczaj liczy się te "grubsze" rzeczy a ta drobnica potrafi kosztować krocie
louise jeśli masz jakąś infekcję to bym brała ten clotrimazol, generalnie
keeejt ja to pospałam wstałam o 10.30, a pogoda średnia, więc siedzę w domu
jedyneczka no chyba jednak twój przypadek potwierdza to, że systematyczność popłaca, widać że jak bierzesz ta nospę to jest ok
buttrfly woda z siedmioma łyżkami cukru, jak ja to przeżyję, wcisnę tam całą cytrynę
ewcik normalnie ja tez mam dzień świstaka, każdy wygląda tak samo i zaczynam się już gubić
vanilka to odpoczywaj kochana, wczoraj mnie tak dziwnie zabolał brzuch to jak ległam na kanapę to się nie ruszałam

Co do M przy porodzie mój będzie na pewno w pierwszych fazach, a na ostatniej jak będzie chciał, on po prostu może paść, bo nie reaguje zbyt dobrze na krew. A prawda jest taka, że mężczyźni trudniej znoszą fakt, że nie mogą nam pomóc jak boli.
Co do grysika, jakoś to nie mój klimat, kasze manne i inne takie fuj, chociaż lubię taką kaszkę mannę na zimno (smakija i czy jakaś inna) z sosem jabłkowym i cynamonem.
Ja dzisiaj na śniadanie zrobiłam twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem - to to ja lubię. A na obiad zrobię sobie ryż z kurczakiem i sosem słodko kwaśnym. Wczoraj nic nie zrobiliśmy w sprawie domku, jakoś taki leń nas dopadł

keejt współczucia alergii, miałam cały luty, masakrejszyn:no:

tweenie to smutny sen miałaś:-(tez jak mi się ta nasza Didka czasem przypomni to eh....

louise ja tyz o mannie myślałam, u mnie na manne własnie grysik mówili:tak:ja ostatnio kupiję taka błyskawiczna co w parę minutek się robi i oprócz vegetki dodaje trochę prawdziwego masełka dla nadania jedwabistego posmaku:-Da z fajkami nie wiem:no:M się rzuca że mam nie palić i ja bym nie chciała wracać do nałogu ale ciagle marzę o fajeczce więc nie wiem jak będzie, cosik mam słaba wole:-pchciałabym tak choć tylko na imprezkach:rofl2:

emih dobrze że nocka przespana, może nos-pa pomogła i oby do piątkowej wizyty już nic niepokojacego się nie działo, starczy Ci tych chorób i trosk:sorry:

mysza ja to chomik jestem, pyta mnie M ostatnio co robie przez tel a ja że go posłuchałam i wywalam stare płyty cd, on hapy a ja suma sumarum wywaliłam w końcu jedną:-Dbo mnie się wszystko kiedyś może przydać i tak strych i piwanica zawalona:-p

Vanilka jasiu wędrowniczku musisz popolegiwać najwyraźniej;-)pewnie to te przepowiadajace co u większości albo wszystkich z nas ale chuchamy na zimne, nie ma co ryzykować:no:pychoty pod nos i do łóżeczka;-)

justaa he he to ja mam podobne samopoczucie jak twoje na tym avatarku:-Dzadzwoń, pierwsze zajęcia są 4 maja:-)

kasik, madzik udanych wizyt, kciukasy zaciśniętę;-)

tiffi tak tak, teraz propaguję po własnym doświadczeniu słuchać ginka, on mądrzejszy ode mnie chyba jednak:-DZ duperelami racja, jak rozbilismy z eks rozbudowe poszła 1/3 więcej niż przewidzieliśmy bo własnie duperele. Wogóle znalazłam ostatnio mój "dziennik budowy" a tam wsio, ile i za ile od cegły po gwoździe, aż sama wpadłam w podziw dla swojej skrupulatności:-pno ale wtedy nie byłam w ciąży, teraz Emi pyta ile jest 20:4 a mnie się kopci uszami jak uruchamiam mózg:-D

Witam Was południowo, u mnie pogoda kiepska...i samopoczucie jakieś lipne, w dodatku zaplanowałam na dzisiaj gołąbki, a że jak już robię to na co najmniej 3 obiady....więc jestem padnięta...ale już tylko wstawię je do duszenia na 2 taryfie i sosik zrobie i obiad na dziś i jutro i na 3 do zamrożenia mam:tak:
A dzisiaj jedziemy wreszcie panele kupić, karnisz i lampę jak coś ciekawego znajdziemy i może jaszcze płytę elektryczną do kuchni(jak akurat będzie taka jaką chcemy)...i bym dzisiaj lumpek odwiedziła i może pepco...ale nie wiem czy nam czasu starczy.
Miłego dnia.

czesc dziewczynki
vanilka ty sie lepiej nie forsuj ani nie lataj z tyłkiem nigdzie bo naprawde cos tfu,tfu sie stanie ,ja osttnio małam takie skurcze chyba 3 dni temu i to przez chyba 4 czy 5 godz a akurat bylismy w markecie na wiekszych zakupach i mój M to mało co zawału nie dostał bo co jakis czas tak srednio 20 min stawałam i naprawde miałam stracha jak mnie tak sciskało szczególnie w macicy .ja biore tylko luteine ale w razie w mam tez nospe
powodzenia na dzisiejszych wizytach
ja zamiast teraz odpoczywac to latam jak debil i załatwiam ,a najgozej ze teraz mi sie zaczynają wizyty u lekarzy z dziecmi wiec w ciagu dwóch miesiecy musze dopilnowac ten zasrany remont jechac z dzieckiem na drugi koniec łódzi do lekarzy-audiologa,laryngologa,okulisty,neurologa,stomatologa,alergologa pulmonologa
i z drugim dzieckiem do poradni metabolicznej ,okulisty ,stomatologa i na rózne badania wizyty koncza mi sie 22 czerwca a na 30 mam podobno termin porodu.normalnie az mi sie płakac chce jak sobie pomysle ze mam tyle latania z nimi ,jeszcze mam nadzieje ze chciaz to 3 bedzie miało tylko okresowe szczepienia i nic po nadto bo jak mi sie nastepny astmatyk albo alergik urodzi to sie psychicznie wykoncze
nawet nie jestem w stanie was nadrobic i nie wiem o co kaman ,widze tylko ze jakas dyskusja na temat grysiku czy raczej tego co ukrywa sie pod ta nazwa

M tworzy obiad, a ja jak zwykle leżę kołami do góry :-D
Najadłam się chlebka ze szprotami w sosie pomidorowym i z musztardą.
Ogólnie jestem dzisiaj na nie. Nic w sumie się nie stało, ale mam takie z poopy podejście do wszystkiego.
Zaniosłam buty - zaśpiewał mi 50 zł, ale ja rozumiem rzemieślników, bo moi rodzice to krawcy. Wiem, że się facet namęczy, więc... Nowych za to nie kupię.

Ps. SZUKAM SPONSORA !!! :-D:-D
Jedyneczka - Ja to chomik nie jestem, przy każdym remoncie wyrzucam, a potem się okazuje, że nie wiadomo jak, ale znowu się nazbierało... Albo po prostu coś przeoczyłam.

A co do glukozy - miałam 75g, ale powiem Wam szczerze, że mój M to pije słodszą herbatę. Nie ma to jak się sztachnąć jego płynami. Mówię mu, żeby przystopował z cukrem, bo to taki mega ulepek. Jak mu dałam tej glukozy to mi powiedział, że to gorzkie :-D

reklama
A co do glukozy - miałam 75g, ale powiem Wam szczerze, że mój M to pije słodszą herbatę. Nie ma to jak się sztachnąć jego płynami. Mówię mu, żeby przystopował z cukrem, bo to taki mega ulepek. Jak mu dałam tej glukozy to mi powiedział, że to gorzkie :-D

hahaha ale poważnie - to nie takie najgorsze :-) i nie trzeba cytrynki :-p

Do góry