reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witajcie wieczorowa pora.
Tak was czytam o tych waszych badania i wnioskuje ze na badanie glukozy trzeba naczczo? a mozecie mi powiedziec dlaczego skoro moj lekarz dal mi na mocz krew i 50g glukozy i powiedzial ze nie musze byc naczczo.

reklama
Witajcie wieczorowa pora.
Tak was czytam o tych waszych badania i wnioskuje ze na badanie glukozy trzeba naczczo? a mozecie mi powiedziec dlaczego skoro moj lekarz dal mi na mocz krew i 50g glukozy i powiedzial ze nie musze byc naczczo.

Masz bardzo wyrozumiałego lekarza :-D
Ale na te badania trzeba być na czczo, ponieważ jedząc coś wcześniej można zafałszować wyniki na swoją niekorzyść. ;-) A w ogóle przeczytałam dzisiaj, że nawet chodzenie po wypiciu glukozy może zafałszować wyniki. Zapowiada się ciekawy dzień ,zazdroszczę tym, które już to odbębniły.

Wcinam właśnie moją kolejną kolację paróweczki berlinki.

Ostatnia edycja:
wróciłam ze szkoły rodzenia - tylko 40 min im się przeciągnęło, tłum na sali piękny... mam wrażenie, że trochę nie do końca przemyśleli tematykę - za 3 mies rodzimy, a oni opowiadali nam o diecie kobiety przed ciążą i w I trymestrze... W każdym razie, po takim dlugim słuchaniu o jedzeniu musieliśmy z M pilnie sklep odwiedzić :D

Masz bardzo wyrozumiałego lekarza :-D
Ale na te badania trzeba być na czczo, ponieważ jedząc coś wcześniej można zafałszować wyniki na swoją niekorzyść. ;-) A w ogóle przeczytałam dzisiaj, że nawet chodzenie po wypiciu glukozy może zafałszować wyniki. Zapowiada się ciekawy dzień ,zazdroszczę tym, które już to odbębniły.

Wcinam właśnie moją kolejną kolację paróweczki berlinki.
A ty juz mialas wczesniej robiona ta glukoze?? bo zglupialam szczerze mowiac. to ile przed badanie nie powinno sie jesc?? wogole czy tylko slodkiego? a i to pobieraja czy to sie pije cos??bo ja pierwszy raz nawet w pierwszej ciazy nie przypominam sobie bym robila glukoze.

mnie robili 2 razy... W dniu badania nic nie można jeść, napić się tylko trochę wody mineralnej/gotowanej. Pobierają krew, potem się pije glukozę i od tego momentu nie można już nawet wody pić. I po godzinie powtarzają badanie.

no to faktycznie troszkę nie przemyśleli.
U mnie podobno będzie podział na takie tematy:
"ciąża a psychika", "fizjologia ciąży", "okres przedporodowy i poród", "Psychologiczne aspekty porodu", "Opieka nad noworodkiem", "Karmienie piersią", "Połóg - fizjologia i aspekty psychologiczne", "Rodzina po narodzeniu dziecka".
Ale w praktyce się okaże jak to wyjdzie ;-)

mnie robili 2 razy... W dniu badania nic nie można jeść, napić się tylko trochę wody mineralnej/gotowanej. Pobierają krew, potem się pije glukozę i od tego momentu nie można już nawet wody pić. I po godzinie powtarzają badanie.

No mnie od razu zaleciła 75g, i będę miała pobieraną krew na czczo, potem piję glukozę, po godzinie i po dwóch kolejne pobrania.
Kacperek i fasolka - nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja musiałam sobie sama kupić tą glukozę. Niektóre dziewczyny dostawały w laboratorium, ale jak poszłam się zapytać, to jednak mam się sama zaopatrzyć.

obejrzałam sobie zdjęcia z zajęć w tej szkole rodzenia i tak patrzę na te ćwiczenia. Ja jestem tak zasiedziana, że jak mi każą stanąć w rozkroku to już chyba tak zostanę :-D A boję się porozciągać, bo jeszcze się uszkodzę. Wczoraj np. się zapomniałam i udowodniłam M, że potrafię wsadzić nogę do buzi :-D Co było potem, lepiej nie wspominać. M się na mnie wydarł, że jeszcze dziecku krzywdę zrobię.

reklama
No mnie od razu zaleciła 75g, i będę miała pobieraną krew na czczo, potem piję glukozę, po godzinie i po dwóch kolejne pobrania.
Kacperek i fasolka - nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja musiałam sobie sama kupić tą glukozę. Niektóre dziewczyny dostawały w laboratorium, ale jak poszłam się zapytać, to jednak mam się sama zaopatrzyć.
Nie mi nic lakarz nie mowil tak wiec mysle ze dostane w laboratorium mam taka nadzieje. dziekuje Mysza i tweenie dziekuje za wyjasnienie bynajmniej nie bede zdziwona jak tam pojde.

A powiedzcie mi czy wam tez jest ciezko??tzn oddycha wogole siedzi itd.???

Do góry