reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

agatha na razie to sie nie martw na zapas z tym moczem i nerkami a kiedy wyniki?i co na to gin mówił?
asim no trzeba sie jakos poprostu z tymi dzieciorami zorganizowac a im jest ich wiecej tym wbrew pozorom o to łatwiej bo inaczej by nam na głowe weszły ,ale jak widze nieraz ze przychodza rodzice obydwoje do przedszkola i razem jedno dziecko przebieraja czyli np mama zakłada jeden bucik a tata drugi to mnie smiech ogarnia albo tak jak u mojego brata jedno trzymało tego małego zeby lezał a drugie zakładało pieluche.no masakra jakas ,mysle sobie wtedy ze to kiedy on ma np isc do pracy jak ona sobie nie umie poradzic ze zmiana pieluchy albo zeby ob iad w domu zrobic bo ona ma dziecko ,kpina poprostu.
jedyneczka ty mnie tu nawet nie denerwuj z jakims przytulaniem sie dziewczyn do mojego patryka,bo go do 18 z domu nie wypuszcze ,oczywiscie to zart
a co do globulek to ja tez spytałam o to własnie ze niby nie wolno a gin powiedziała ze po pierwsze nie wolno tylko w 1 trymestrze a wtedy sa naprawde niewskazane a jesli chodzi o crotlimazolum to est jednym z najbezpieczniejszym z leków na rózne grzyby,bo w zasadzie to te wszystkie globulki nie sa testowane na ciezarnych i nawet jak w ulotke sie spojzy to jest to napisane i to ze po konsultacji lub jesli ryzyko przewyzsza nad zdrowiem płodu ,ale ona z tylu lat prowadzenia ciezarnych jeszcze sie nie spotkała z tym zeby cos sie działo bo lepiej tym leczyc niz tak zostwic a i tak za duzego wyboru nie ma jesli chodzi o globulki w ciazy

reklama
Dzamena dobrze, że serduszko dzidzi ładnie bije :tak:, ale z tą wagą to chyba twoja gin przesadza, jak już pisałaś, nie należysz do szczuplaków, więc tym lepiej, że mniej przybierzesz, ja od początku ciąży jestem +5kg i to bardzo dobrze, bo tłuszczyk już miałam, więc po co się zbytnio rozrastać ;-).

Louise dzięki za wieści od Emih :tak:.

Mój synek ma zagrywki, że jest dzidziusiem :eek: i wtedy "miałczy" i się przytula i mówi "jestem mały dzidziuś i nie umiem mówić, i np. musisz mnie przykryć albo musisz dać mi pić", normalnie cofa się w rozwoju, wtedy mu tłumaczę, że przecież go np. przykryję czy dam pić, czy po prostu przytulę nie musi po to udawać dzidziusia, bo jest już duży i umie mówić :tak:, a jednym tekstem mnie rozwalił, rano przy stole mówi o sobie oczywiście "mamusiu dzidziuś chce pić, daj mleczka z cycuszka" :szok:, myślałam, że padnę, ze śmiechu ofkoz :-D:-D:-D.

A na rynku się dziś obłowiłam, kupiłam kilka ciuszków dla starszego i młodszego, no i synkowi rowerek :szok:, facet wydaje mi się, że miał rzeczy używane z anglii, bo większość zabawek z lokomotywą Thomas i innymi postaciami z bajek, no i takie właśnie trochę inne niż u nas i w super stanie, a wszystkiego miał full, prawie jak w sklepie, no i 3 rowerki (małe, ale dwukołowe) i jeden w naprawdę dobrym stanie, przymierzyłam synka, że dobry, tylko kółka boczne wystarczy dokręcić, a potem się trochę z nim potargowałam, następnie do M. zadzwoniłam czy brać, a ten jeszcze chciał się targować, ale facet powiedział, że za mało i nie odda, więc powiedziałam trudno i poszłam, to zaraz krzyczał za mną dobrze, dobrze sprzedam za 40zł :szok:, myślę że na ten rok i przyszły spokojnie pojeździ, a cena powalająca :-D.

anetka powodzenia na wizycie
madzik ja w sumie do dzis to przytyłam 7 kg ale jej najbardziej o to chodzi ze mało w drugim trymestrze wtedy gdzie powinnam najwiecej przytyc i ze boi sie ze mały troche za mało przybiera
geperty co do wagi to ja oczywiscie sie bardzo ciesze ze jest tylko 7 a nie np 15 do przodu bo pózniej ciezej wrócic do formy ,a cena rowerka faktycznie nie ma co sie zastanawiac bo za 40 dychy to nigdzie nie kupisz,ale z tym cycolem to troche ci pojechał ,mój jakos tak nie lubi jak mówie do niego ze jest mały dzidzus i u niego to działa odwrotnie czyli twierdzi ze on jest juz duzi jak tatik czyli Patryk,moze to własnie dlatego ze jest tak za starszym bratem i to dla niego autorytet

Ostatnia edycja:
Jedyneczka i Dzamena, wyniki mam za tydzień dopiero, bo na posiew dłużej trzeba czekać...
Ginowi nie mówiłam, wiedziałam, że pierwsze co zrobi to zleci mi mocz do badania, więc sama to zrobiłam i akurat jak odbiorę wyniki to na drugi dzień mam wizytę u niego.

Właśnie odebrałam fotelik, jupiiiiiiii, za 100zł udało mi się upolować, wcale niezniszczony, nowy kosztuje 600zł
Tylko brudny nieco, ale wszystko do sprania (swoja drogą jak ludzie się nie wstydzą niewyprane rzeczy sprzedawać, osobiście mi akurat nie przeszkadza, bo i tak bym go prała).

Ostatnia edycja:
Dzamenka przez 7 tygodni 3 kg, to w sam raz :tak:, bo średnio teraz się tyje ok. 0,5 kg na tydzień, wręcz książkowo :-), ale fajnie, że będziesz miała dodatkowe USG, przynajmniej dzidzię zobaczysz :tak:, no i przepływy sprawdzisz :tak:.

Agatha to ci się też udał zakup :tak:, a gdzie kupowałaś, tzn. przez allegro czy inny portal?

geperty akurat przepływy miałam ok bo robiłam dodatkowo to 4 d ale wcale jej dzis nie mówiłam tylko pokazałam jej to usg co miałam w poradni a nie to prywatnie ona sie czepia bo u mnie jest ponoc starsza ciaza i wedłóg tego jestem nie w 27 tylko 29 tydz .ale co tam ja uwazam ze sie odzywiam dobrze i co ma dziecko dostac to i tak dostanie

atabe ja miałam po Emi pajączki pod kolanami i mam je nadal, nie widze czy ich więcej czy nie natomiast na twarzy 2 naczynka mi pękły:eek:niefajne to:no:a na te nóżki lekarz powiedział że maść nie pomoże, poza ulgą jak bolą a mnie nie bolą więc nic nie używam. Po ciązy tylko laser ponoć ale to drogi gips dla mnie:baffled:

agatha to dobrze że zrobiłaś, ja też tak ostatnio sama poszłam zrobić dla własnego spokoju.Gratki fotelika:tak:

geperty dobre z tym cycusiem gorzej jak sie potem uprze:-Dteż gratki zakupu, ja M biorę do targowania bo jestem d.... wołowa w tym temacie:-p

dzamena prawda, wszystkie niewskazane w ciąży pisze a co lekarz to inne ma swoje sprawdzonei ulubione, moje ulubione to clotrimazol i tak:-pz tyciem spoko, ja się ginem moim nie przejmuje choc wcześniej też szybciej tyłam, uważam że jak normanie człowiek je to organizm sobie tak rozplanuje że będzie git:tak:teraz np. czułam potrzebe wcięcia bounty więc wcięłam:-D

reklama
Hejka :)
Od rana neta nie mialam do teraz...
Pogoda cudna -choc dola juz zaliczylam bo cieplo ,ze ho ho ,a ja gruba,wielka i wogle .........................

Ide do poloznej potem sie odezwe :)

Do góry