reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

U mnie tez pogoda okropna-pospałam godzinę i dopiero co wstałam.
My dzisiaj idziemy sie psotkac ze znajomymi do kanjpy-w sumei się cieszę bo to zawsze coś innego-a od jutra odwiedziny moich rodziców itp , itd
Ja też dzisiaj się objadam ciastem-niestety kupnym ,ale pyszne jest-drożdzowe , M poszedł do piekarni i kupił po kawałku z każdego rodzaju hihi

reklama
vanilka no dokladnie. ja kawe wypilam a dalej ziewam jak smok. przysieglabym ze nic nie pilam. ale mi juz w brzuchu burczy...marzy mi sie taki rosolek na kurze i wolowince. i ta wolowina z rosolu taki plachec do pozarcia i kapusta wloska....i bitki wieprzowe w ciemnym sosie....z kluskami slaskimi i kapusta czerwona/buraczki...ahhhhh

zalozyli mi juz zlew i kuchenke. teraz piekarnik zakladaja. ale dzis jeszcze nie uzyje :-(

madzik milego wypadu !!

louise kurde jakie zestaw zapodalas :)
Za mna kluski slaskie juz chodza dlugoooooo z kapustka czerwona mniam !!

madzik milego wypadu !!

louise kurde jakie zestaw zapodalas :)
Za mna kluski slaskie juz chodza dlugoooooo z kapustka czerwona mniam !!

hihihi-to juz zaplanowany od dawna jadlospis czlowieka bezdomnego :-) a kluski slaskie to jedyna rzecz ktora robie sama z tych wszystkich makaronow i kopytek

madzik najwiekszego smaka to ja sobie robie na te rzeczy :-) na bank kupuje wszystko na ten wlasnie zestaw i w swieta sobie ugotuje. ale mam dylemat bo barszczbialy/zurek tez bym pozarla...

wiem, wiem - moja dzisiejsza aktywność Was zaskoczyła :-D:-D mnie też :cool2:
chatka ogarnięta a my z M leżakujemy i seanse filmowe zapuszczamy - należało się nam :tak:
Ciasta mam, ale tylko kupne z biedronki. :-) Mleko też się znajdzie. W ogóle - MAM PEŁNĄ LODÓWKĘ :-D:-D jeszcze 2 dni utrzyma się taki stan, a potem wrócimy do szarej rzeczywistości, czyli światło :-)
Spadam, później się jeszcze odezwę... może ... :-D:-D:-D

cześć słonka, my w biegu od rana, dopiero wróciliśmy i jem:tak:

kasik naciesz się M ,naciesz;-)i także zdrowych i wesołych świąt oraz samych pychot do jedzenia:-)

aneta no niedobry chłopak z niego, powinien Ci za to pychotę jakąś kupić:-pmałemu nic nie będzie, mają tam taką wyściółkę i amortyzacje z wody że ho ho:tak:

tiffi czuję twoją radość że jedziesz do teściów:-pale odreagujesz u bracika i przyjaciółki, wracaj bezpiecznie:-)

louise he he wyczułaś mnie, wstaliśmy ok.11ej i biegalismy jak ze sraczką:-D

geperty ja też rada że do mamy i teściów na szamanko i nic w domku nie robię, no może ciasto jogurtowe;-)

agatha to fajnie że już po i Cię to nie umęczyło a za zaoszczędzoną kaskę trzeba było sobie ciucha kupić albo co:-)

atabe to niezbyt fortunny pomysł faktycznie żeby tak prosto ze świąt na wagę, wynik będzie zakłamany:-D

louise no co poradzisz jak Staś chciał mięsko, dzieciaczkowi nie odmówisz:-D

atabe a mój zrzędzi że nie dość że trzecia dziewuszka w domu to nawet imienia nie mógł wybrać:-pOn chce Nine i to tak bardzo że nie wiem czy mu nie sprawie radośći i się nie zgodzę bo Nina też bardzo mi się podoba, zobaczymy;-)

agatha mnie też jak już kiedyś pisałam pasuje do twojej córci Iga ale Nina też ale to twój tron:-D

louise ja przy Emi też miałam nawilżacz bo masakra była przy centralnym, naprawde warto a teraz zobaczę bo mamy wilgotnośc w domu dużą przez zła wentylacje więc jeszcze nie wiem.

My byliśmy z Julą u lekarza bo kaszel nie przeszedł no i antybiotyk ale to wszystko przez migdał który miał być wycięty kiedyś niby , potem że nie a teraz słychać jakby jej tam wszystko siedziało i sama mówi że coś tam ma:sorry2:potem przegląd mojego kochanego autka, zaliczyła dziewczyna;-)potem oszołom i zakupy, następnie dentysta(ja już i znieczulenia się coraz bardziej boje:dry:)potem podrzuciłam do teściów syrop Juli który odebrał jej mamy drugi "mąż", wypiłam kawke i wreszcie do domciu i koryta:-Dzjadłam rybke z talarkami, maxi kinga, snikersa i truskawki a teraz leże jak wół i bekm:baffled:

Ja wróciłam z kościółka i teraz muszę się zagrzać, bo okropna pogoda...
Jedyneczka jak bylam mała to odrósl mi 3 migdał i miałam drugi raz wycinany:tak:

reklama
Dziewczyny, ja jestem dzis wymeczona i zla na potege! Zjezdzilam dzis chyba ze 100 km w samej Warszawie, korkow niby nie bylo, ale wszedzie jakies remonty :/
Mialam dzis wybrac wozek, zdeklarowac i zadecydowac. Okazalo sie ze z kolorem xlanderow, ktore mi sie podobaja moze byc wielki problem i nikt nie zagwarantuje mi, ze dotra na czas! :( (z mezusiem zdecydowalismy sie na szaro-czarny do rozbawienia zabawkami), jedo fyn Pan jakos psioczyl :( i sprawa zostala przelozona do przyszlego pitaku kiedy bedzie w hurtowni i powie mi dokladnie jak sprawa wyglada... tak chcialam miec to juz z glowy!! :/

Pozniej pojechalam na drugi kraniec warszawy by odebrac pedzel do golenia z wlosia borsuka dla dziadka, ktory ma imieniny w swieta. Okazalo sie wczoraj, ze moj wujek, a jego ostatni brat rodzony zmarl, mam nadzieje, ze dziadzio ni ebedzie bardzo przygnebiony w niedziele :(

Nastepnie pojechalam na zakupy do marketu. Mialam nadzieje, ze skoro wszyscy spoza Warszawy wrocili do swoich rodzin to w markecie bede sobie mogla spokojnie zrobic zakupy. Mylilam sie i to jak!!!!!!!!!! Jednakze udalo mi sie zakupic reklamowane REALOWSKIE MROZONE TRUSKAWKI HOMOGENIZOWANE i zamierzam na poprawe nastroju je dzis przetestowac. I tak zmachana wrocilam do domu, odwiedzil mnie moj brat, ktory zirytowal mnie do granic mozliwosci swoja rozmowa z kolega i szowinistycznym podejsciem do kobiet. Poczulam sie urazona i leze teraz w sypialni, a bratem zajal sie mezus. Mam ochote isc spac!!

Ja dzis zupelnie nie na slodko, jadlam przed chwila pyszna obiado-kolacje (bagietki z lososiem, ser zolty z pesto, i turek z sosem z zurawiny). Ciasto jak dla mnie dzis tego zestawu nie przebija!!

Ja też mam problemy z zaparciami co strasznie mi doskwiera, bo przed ciązą chodziłam na posiedzenia codziennie a teraz raz na 3 dni, ale jakoś z tym zeżyje. Mam nadziję ze po porodzie wroci do normy!!
- polecilam agatha i dzis sporbowala, lousie tez uzywa i tez jej pomaga - na noc zalaz 3/4 suszone sliwki wrzatkiem, rano naczczo wypic te wode i zjesc rozemlnae sliwki, pol godziny nic nie jesc - u mnie sprawdza sie rewelacyjnie, a tez mialam gigantyczne problemy z zaparciami!

NIE MOGŁABYM JUŻ BEZ WAS BYĆ TU!!!!! nie wyobrażam sobie, żebyśmy pisały raz na tydzień, jak wróciłam od lekarza to pierwsze wiedziałyście o krażku, jak się kłóciłam z M to też, przywiązałam się do Was.

Miluszka o śliwkach pamiętałam:-)
- tez jestem tego zdania, naprawde po forum, gdzie na odpowiedz na wiadomosc czekalo sie dzien, bycie tou z wami jest bardzo cenne. Ciesze sie, ze tu trafilam, bardzo zaluje ze tak pozno!!!! Duzo jednak jeszcze przed nami!!!

Do góry