reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ale fajne te wszystkie życzenia:-)Cieszę się,że najnowsze odkrycie amerykańskich naukowcow Was ucieszyło:tak:
Tweenie sprobuj z colą, a jak nie pomoże to jest taki lek bez recepty Endiex. On się nie wchlania z przewodu pokarmowego i jest bezpieczny dla dziecka, chociaż nie wiem, czy mają certyfikat na to i nie pamiętam, co jest w lodówce. Ja brałam w ciąży i moje koleżanki farmaceutki też. Jest bezpieczny i bardzo skuteczny.
Agatha powodzenia na wizycie!
Miluszka pokaż potem ten wózio.

reklama
perla Wczoraj sprawdzalam wieczorem i bylwchloniety (bo tylko jednego mam) dzisiaj sprawdzalam i tez wchlonity ...nic boli nic ,krwi nie ma wiec nie mam co panikowac ...Na wizycie teraz powiem poloznej i mam nadzieje cos mi tak powie co kupic ..
Co do swiat to ............Moj maz oczywiscie w pracy ...w niedziele idziemy z malym do znajomych a w poniedzialek pewnie w domu ..
A Wy co robicie ?

fajnie ze sie dziad wchłonął ale profilakycznie to moze kup jakąś maść i smaruj bo zle by bylo jak wylazłby ponownie.

Co do świat moj M idzie do pracy w sobte na nockę, z racji tego niediela spedzona bedzie w domu (jak bedzie pogoda to moze jakis spacer), a w poniedzialek obiad u mnie. Bedą teść, szwagierka i moi rodzice, ale podzieliłam się z mamą i częśc gotuje ona. Ja tylko kluski i polędwiczki w sosie chrzanowym, a matula resztę. Jeszcz jutro piekę ciasto i tyle z gotowania!!:-) wiec ogolnie nie ma zle!

perla Wczoraj sprawdzalam wieczorem i bylwchloniety (bo tylko jednego mam) dzisiaj sprawdzalam i tez wchlonity ...nic boli nic ,krwi nie ma wiec nie mam co panikowac ...Na wizycie teraz powiem poloznej i mam nadzieje cos mi tak powie co kupic ..
Co do swiat to ............Moj maz oczywiscie w pracy ...w niedziele idziemy z malym do znajomych a w poniedzialek pewnie w domu ..
A Wy co robicie ?
masz racje! wizyta juz za tydzien to ja zapytaj i dopiero wtedy kupuj! :tak:
moj M ma juz od przyjazdu z PL wolne weekendy i pracuje pn-pt 7:30-15:30 wiec tylko lany poniedzialek bedzie w pracy... a Swieta tutaj to jak wiesz nie Swieta... spedzamy sami! :-(

masz racje! wizyta juz za tydzien to ja zapytaj i dopiero wtedy kupuj! :tak:
moj M ma juz od przyjazdu z PL wolne weekendy i pracuje pn-pt 7:30-15:30 wiec tylko lany poniedzialek bedzie w pracy... a Swieta tutaj to jak wiesz nie Swieta... spedzamy sami! :-(
Ja jakos nie ubolewam bo jak sobie pomysle,ze miala bym isc na swieta do tesciow to wole posiedziec tutaj :)
Jedynie wiadomo kogo bedzie brakowac rodzicow !no i tych pysznych ciast:)
Ale u znajomych tez bedzie ok .Bedziemy we 3 ciezarne wiec gadka o dzieciach zapewne bedzie :)
A Ty nie smutkaj sie M zapewne pysznosci do jedzenia narobi !!!

gregorka zgadzam się z tobą, ja też jestem na bieżąco, ale ja pisze o czymś innym, że ktoś zadaje pytanie, inna osoba odpowiada na to pytanie, a ta pierwsza osoba za chwilę znów zadaje pytanie to samo świadczy to o tym, że nie czyta.
tweenie na wstrzymanie banany, suszone jagody, dużo pij, co do leków to smecta, jest też taki gastrolit który uzupełnia elektrolity
kusska nie bierz mojej wypowiedzi do siebie, bo to normalne że padają pytania, które wcześniej się pojawiły, mi bardziej chodziło o bieżącą rozmowę
aisim czytam o twoich zaparciach, ja przed ciążą miałam tak, że co 3 dni chodziłam a wciąży zdarzało mi się co 5 nawet raz co 7 dni oj ucierpiałam się bardzo
agatha powodzenia na wizycie
vanilka wczoraj jeszcze czytałam w książce, że to generalnie dlatego, że krew wolniej przepływa i gromadzi się w tych poduszeczkach i robią się te guzki krwawnicze, które mogą pękać. Taki urok ciąży (hemoroidom sprzyja pozycja siedząca), ale szczerze polecam ten posterisan, naparwdę miałam spory ten guzek.
Święta u teściów, echhh rozumiem cię

Dziewczyny chyba źle się wyraziłam, bo ja lubię fakt, że forum tętni życiem (gdybym nie lubiła to bym tu nie udzielała się), chwalę sobie możliwość zapytania, bycia na bieżąco i wcale nie chcę byśmy pisały raz na tydzień. Czasem po prostu mam wrażenie, że się nie "słuchamy/czytamy" co powoduje, że tworzymy dużo stron o tym samym. Rozumiem,że większości z was to nie przeszkadza, więc nie ma tematu (może ja czasem jestem zbyt konkretna). Koniec tematu.

Ja pomału się pakuję i po południu wyjeżdżamy.Święta u teściów :baffled: ale spotkam się z bratem i to miło i z przyjaciółką. Pozdrawiam Was i Rodzinnych, spokojnych Świąt. Odezwę się dopiero we środę

o boziu,wybrałam się na zakupy do kauflandu i sklepiku osiedlowego po pare rzeczy i tyle ludzi wszędzie ze szok, nikt oczywiście nie przepuscił,stałam więc grzecznie ale mam dość tych tlumów, tego szumu i wogóle, już nigdzie się nie ruszam,wszystko mam:no:
wczoraj w realu sie wepchałam przed ludzmi do kasy dla ciężarnych,nikt nic nie powiedział,szkoda ze w kauflandzie nie ma takiej bo tam często jestem
idę teraz coś dobrego przekąsić:-)

Witam:-)

Wczoraj mieszkanie generalnie sprzatalam z M więc nie miałam wogole czasu aby usiasc do komputera, a wieczorem jeszcze musialam firanki powiesić.

kamus Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia:-)

Dziewczyny nie wiem czy bede miała czas aby przez świeta i dzis do Was zajrzeć, wiec życzę wszystkim Wam WESOŁYCH ŚWIĄT. Tym co wyjezdzaja to dodatkowo spokojnej i szczesliwej podrozy. My to jutro jedziemy do rodzicow wiec nas w domku nie bedzie.

zjadlam wlasnie sniadanko. a raczej sniadanicho-4 kromki :szok: widze za gadacie o drzwiach i wchodzeniu w nie... ja zawsze w nocy po ciemnu bo nie chce sie rozbudzac-nawet w wc nie zapalalam. teraz po remoncie w wc musze zapalic ale po domu dalej po ciemku chodze...czasem tela biore jako latarke i cykam byle czym zeby swiecil :-)

atabe ty nocny lasuszku :-) ale jedz jedz-widac dzidzia (Jagódka? :-)) tego potrzebuje a po Tobie nie widac. jakby mi sie zad chcialo do lodowki ruszyc to tez bym jadla ale lenistwo wygrywa zawsze z glodem i wieczorem nie jem

agatha
powodzenia przy krazowniku-daj znac od razu jak wrocisz

anetka ja to mojego Staska tak jakby po przekatnej czuje a Ty? snieg z deszczemu u Ciebie????dobrze ja czytam?:szok::szok::szok:

miluszka zgadza sie sliweczki swoje robia-niestety bez nich efekty co najmniej mierne. tyle ze ja oprocz sliweczek jeszcze pare patentow stosuje i tylko w polaczeniu jest gitesik-jak bedziesz ciekawa to daj znac-nie bede sie chwilowo powtarzac bo juz kiedys pisalam :-)

kusska
ja tez olewam sprzatanie bo nie mam wyjscia. u nas pada strasznie choc rano niemrawo cos swiecilo

vanilka hemoroidy to jak zaparc nie masz to pewnie od siedzenie-slyszalam ze trzeba duzo spacerowac zeby jelitko grube moglo dobrze pracowac. tez kiedys mialam po antybiotykach na wrzody (poltora miesiaca jadlam) ale jakos same mi przeszly.
oj ja tez wolalam z wami pisac czesciej a po trochu..ale ten remont mnie rozwala. moj M robi ta kuchnie wlasnymi "ręcoma" doslownie. po swietach chyba juz finito i bede czesciej a mniej - I promise :-)

tweenie
dobra jest marchwianka, sok/kompot z jagod i jagody, b mocna herbata czarna bez cukru, wegiel medyczny-to oprocz rzeczy, ktore juz wczesniej dziewczyny wymienily. ja stawiam na zatrucie po tym gofrze...

perla
daj mi troche Twojej pogody a ja dam Ci troszke mojego humoru :-) ;-). bo jak juz sie pogodzilam z faktem ze swiat nie ma to humor wrocil-trudno-nic nie poradze.

ewelad
jakie ciacho pieczesz? ja mam keks ze sklepu spolem :-D:-D:-D zamiast muffinow od tiffi z przepisu i sernika

tiffi szczesliwej drogi i milych swiat. moze nie bedzie tak zle z tesciami...(sama nie wierze w to co mowie ;-)) ale szybko zleci-zrownowazy to fakt spotkania z ukochanym bratem i znajomymi :-) wracaj szybko do nas :-)

a myszy i jedyneczki nie ma dalej...stawiam na to ze spia jeszcze :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć, ale już Świątecznie się zrobiło dzięki życzeniom :-).

Dziś wybieram się na zakupy żywnościowe (ale z Nikusiem :dry:, dobrze, że wiele nie mam ;-)), zadeklarowałam się, że do teściowej przyjdę z wkładem własnym tj. żurkiem i muffinkami, ale chodzą za mną też śledzie w śmietanie więc może dziś zrobię :blink:. Jesteśmy u Nich na śniadaniu i obiedzie, kolację i śniadanie u poniedziałek mamy jeszcze niezaplanowane, bo babcia, mama i jej M. się pochorowali i to dość mocno, więc jak się ni wykurują to podziękuję za kilkugodzinne siedzenie w zarazkach, w ciąży i z młodym :-(, za to na pewno w poniedziałek obiados i kolacja u mojego taty i babci (jego mamy, mieszkają razem), będzie też mój brat z rodzinką. Podsumowując Święta w rozjazdach, ale ja się cieszę, bo siedzieć w garach nie mam ochoty :-p.

Agatha to ponownie czekam na wieści po założeniu pierścienia :tak:.

Przy ostrej biegunce tak jak dziewczyny piszą zaopatrzyć się w orsalit :tak:, a ja dodatkowo biorę probiotyki, żeby szybciej odbudować i wyregulować florę w jelitach :tak:.

Do góry