reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

miluszka tak brałam kredyt jak byłam w ciąży, ale nie tłumaczyłam im w banku, nie rozumiem dlaczego miałabym z nimi o tym rozmawiać
tweenie wg mnie to amo łóżeczko, nawet ma taki znaczek firmowy przyklejony, a co do szczebelków, może jeden miał na myśli że ma tylko dwa ruchome wyjmowane szczebelki, a inny uznał, że nie ma tak ogólnie, ale najlepiej dopytaj.
Przykro mi, że tak M zareagował. Może zaproponuj mu, że od dziś nie będzie korzystał ze specjalnych kosmetyków dla niego, tylko niech używa damskich
louise hmmm spokój i opanowanie, no nieźle że mnie tak postrzegasz :-) myślę, że jestem dobrym organizatorem, ale jak się wkurzę ho ho ho, z reguły mówię co myślę i źle na tym wychodzę.A co ty myślisz, że chłopki to ok znoszą ciążę a hrabianki nie hi hi. Ja miałam mdłości, ale nie wymiotowałam, generalnie dobrze się czuję, a brzuch czasem boli to chyba jakaś norma. No i nie generalizuj że wszystkie mamy posprzątane. ja nie mam, okna dwa z czterech umyte, dwa nie będą, żadnych porządków nie robię. Na święta jedziemy do teściów (.....) odwiedzimy brata mojego, ja nic nie gotuję, nie smażę, nie piekę
vanilka mi taki jeden wylazł i moja ginka poleciła posterisan, można używać w ciąży regularnie smarowałam ponad tydzień i zniknął i jest ok, więc polecam. To często wyłazi w ciąży od niczego generalnie tak jest, to norma, bądź przy zaparciach
sasanka mi też wylazł jeden subaniec, ale po postarisanie zniknął

Dziewczyny ja dzisiaj leniwie dość, wpadła koleżanka, obiadu nie chce mi się robić więc zjadłam tosty

reklama
Louise co ty piszesz, kawki i herbatki w takich ilościach, a co on w gości czy do kawiarni chodzi :szok:, w termos niech się zaopatrzy :wściekła/y: (o już o tym było :sorry2:), no ale malowanie przedpokoju to ci na rękę, bo kolorek zmienisz :cool2:., ale za farbę bym go obciążyła :tak:, a ja wcale nie mam posprzątane na Święta, a burdel wyjątkowy, bo wszystko odkładam na później, żeby dwa razy nie sprzątać ;-), tylko okna czyste :-p.

Agatha to my z taką samą wagą startowałyśmy :tak:.

Ewcik szerokiej drogi życzę, ale pasy to lepiej zapnij :baffled::tak:, Kama tobie również bezpiecznej podróży życzę :tak:.

Tweenie współczuję, wanienka ze stojakiem to była dla mnie najporęczniejsza rzecz w domu, na równi z przewijakiem na łóżeczko, a podejście M. żenujące :dry:, a kosmetyki to co, będzie dziecku smarował buzię kremem przeciwzmarszczkowym? No i na początek 8 obsranych pieluch tetrowych dziennie super sprawa :cool2:. A co do odbioru to nie możesz wziąć wieczorem autka i sama podjechać?

Dzamena jeśli uważasz, że Filip nie mówi gorzej, to nie daj sobie wmówić :no:, że tak brzydko napiszę, może nie jest jej ulubieńcem i dlatego się czepia :confused:, a opis porannego synusia słodki :tak:.

Emih to się "tamtej" tak odwidziało, że teraz dzieciaczki oddaje do Was? Jak się układa między Wami (tzn. ty - dzieci - Kasia)?

Miluszka super patent z tym pasem bezpieczeństwa, będę stosować :tak:.

Doris witaj :-).

Vanilka uściski :-(, ale nie pomogę z "tym" problemem :no:, ale myślę, że farmaceuta coś poleci :tak:.

Ja robię na obiad schabowe z ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty, a na jutro z okazji piątku planuję placki ziemniaczane :tak:.

Vanillka, nie martw się, to częste w ciąży, ja też taki cwaniak byłam, co to dla mnie druga ciąża, wszystko wiem, nic mnie nie zaskoczy, będę śmigać do końca na pełnych obrotach i...du....a blada. Wymoczek i mięczak się okazałam:-) A na dodatek pełno dolegliwości o których nie miałam pojęcia.

A mi nic nie wylazło na wierzch, ale bardzo zaparcia mam, nie mogę się wypróżnić i wczoraj też krew na papierze zauważyłam, więc pewnie tylko patrzeć jak będę po maści lub czopki zasuwać:szok:

Tweenie
, ja tez muszę buty kupić na wiosnę, mam sportowe, mam duuużo szpilek i obcasów różnych, ale teraz wysiadam, na wysokim brzuch jeszcze bardziej mi twardnieje i kręgosłup boli, więc jakiś mokasynki muszę zakupić, a najchętniej już w japonki wskoczyłabym.

A ja nie miałam wanienki ze stojakiem, tylko stawialiśmy na 2 krzesłach, żeby było wyżej. A jaki miałyście patent, na wykąpanego malucha, już po wyjęciu z wanny. W tamtym mieszkaniu kładliśmy przewijak na pralce i było po kłopocie, ale tu w łazience nie mamy pralki:-( a znowu w pokoju zawsze chłodniej niż w łazience i sama nie wiem jak to rozwiązać:-(

Ostatnia edycja:
agatha - to musisz przejsc na nasza diete, louise zdaje sie tez z tego korzysta i naprawde jest pomocne. Suszone sliwki (3/4) zalewasz woda - wrzatkiem na noc, rano naczczo wypijasz te wode i te rozmemlane sliwki i dopiero po pol godzinki cos jesz. Dziala swietnie, ja mialam problem taki z zaparciami (w 1 trymestrze, ze nawet po 5 dni), a teraz codziennie sie wyprozniam. Pestki tez jem z dyni i slonecznik wieczorkiem zamiast slodyczy.

geperty - serdecznie polecam patent z pasami!

tiffi - jezeli jestes w ciazy, to dla banku jestes potencjalnie osoba, ktora po macierzynskim moze isc na wychowawczy i nie miec przyplywow finansowych, a wiec zdolnosc kredytowa spada, niektore banki w ogole nie udzielaja kobietom w ciazy, a potem po urodzeniu to tez zdolnosc spada, bo przypada jeden czlonek rodziny wiecej :)

tweenie- jak cos to pamietaj, ze moge za przystojnego sasiada robic i wanienke Ci podwiezc, z tym rozdawaniem dzieci mnie rozbawilas :)

kama - bezpiecznej drogi!! i wesolych swiat!!

agatha my mama maleńką łazienkę więc tak jak Emi będę mała kąpała w pokoju w wanience na 2 krzesłach a potem hop na przewijak na łóżku - mam taki duży bez podwijanych boków. Albo na wersalce na podkładce:tak:

louise własnie, może kolorek zmień przy okazji jak geperty wymyśliła:-)

agatha - naprawde dziala i przepis domowy, a wiec bezpieczny. te sliwki rozmemlane moze nie sa najlepsze i pol godziny po nich nic nie jesz, ale naprawde dziala!

jedyneczka
- ja tez mam waska lazienke, ale slyszalam, ze sie w pokoiku malej kapie (u mnie pokoik malej i nasza sypialnia to to samo) byle temperatura byla odpowiednia, ja chyba na podlodze bede kapac, mamy duza wanienke, dywanik jakis sobie kupie.

mykam od kompa, do IKEI jade z kolezanka, jak zwykle wydam niepotrzebnie kase, no ale coz! Wyplata juz przelana!

reklama
Do góry