reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dla mnie to czarna magia te wszystkie przepisy, jak pójde z L4 9.04 do pracy to popytam księgową co ile i jak

trochę sie ogarnę i pójde na spacerek i po małe zakupy na obiadek,dziś makaron z pieczarkami,kiełbaską i sosem pomidorowym, szybko i to co lubi M

reklama
emih no własnie o to chodzi, że działa:tak:choć jak M poznałam to przy moim poważnym eks wydawał się strasznym lekkoduchem, tylko hi hi ha ha, spontan na całego a tu okazał się z czasem rozsądniejszy odemnie:-p

tweenie nikt nie płaci składek na wychowawczym, to okres bezskładkowy. A ubezpieczenie chyba normlnie jest tylko nie idzie znikąd na emeryturke, albo się coś pozmieniło:baffled:

Vanilka własnie kawa dobrze że przypomniałaś bo leze w łóżku śnięta a zaraz musze się zbierac podczas gdy ja w piżamie:-p

Ja mam na kompie cztery ostatnie odcinki Majki więc zaraz biorę się za oglądanie:)
Tak jak mówiłam dzisiaj odpoczywam, bo ja za duzo latam niepotrzebnie zamiast na dupce siedzieć :)

ewelad tylko napisz że cię brzuch boli, albo źle się czujesz. Teraz kiedy każda z nas pisze, że brzuch boli ty się bierzesz za takie porządki?? Hmmm cóż za sen miałaś sugestywny :-)
tweenie dzięki za info. Czy też masz takie przekonanie, że 3,9kg na fotelik to dużo, czy raczej norma?? Zaciekawił mnie ten wózek, cena super jak widzę. A czy możesz napisać mi czy ten wózek ma przekładaną rączkę i ile waży fotelik? Zastanawiam się też co do wielkości gondoli, ten który pokazałaś (ten brązowy) ma mniejsza gondole niż x-lander .
Dobrze, że ja jestem zatrudniona w firmie gdzie jest zatrudnionych więcej osób to wtedy pracodawca mi wypłaca kasę a odbiera sobie z zusu. Co ciekawe właśnie przyszła kasa za marzec i jest to większa kwota niż w ostatnim miesiącu. Nie rozumiem, ale się cieszę.
Koleżanka mi mówiła, bo teraz idzie na wychowawczy, że ZUS płaci składki, ale musiałabyś to potwierdzić.
Co do tekstu będzie dobrze, albo na mnie działa jeszcze inny, jesteś silna dasz radę. Uwoerz słuchałam tego czesto jak mama zachorowała, potem zmarła, potem tata itp. Też nie lubię tych tekstów, no ale czasem ludzie nie wiedzą co powiedzieć, a chą dobrze
miluszka ja zastanawiałam się nad dwoma szpitalami Kasprzaka i Bielański
emih oj masz się z tymi choróbskami, a właśnie chinina jest w toniku
louise a kopnąć cię w tyłek, tak żeby cię zabolało??? Kiedy posprzątam, kiedy nagotuję, a może odpocznę bo potem będę gadała, że brzuch boli, co????? Oj fajnie, że ten remont tak szybko u ciebie idzie i tak jak widzę, każdego dnia praca wre. U nas dzisiaj fachmani wracają i biorą się dalej za ściany. Ja to nie wiem kiedy to wszytsko porobią. Do tego nadal nie mam wybranych płytek na dół do łazienki
jedyneczka ja to chyba jednak kiepska jestem z anatomii hi hi (efekt uczenia się biologi w podstawówce), ale tak serio to właśnie nie wiem jak to jest z tym brzuchem. Ale bym się napiła tego soku z marchewki
ewcik a z jakiej dziedziny piszesz pracę mgr
madzik fajny ten wózek, ale cena wysoka, zakładałam niższy budżet
supcio my też jeszcze nic nie mamy ani wybranego ani kupionego. ja wiem że najgorzej to jest tak na początku jak człowiek nie wie co dalej, ale sama pisałaś, że rodzice pomogą. Musicie się zastanowić co wam jest niezbędne na już (bo chyba meble do salonu mogą poczekać), pewnie, że głupio tak mówić rodzicom żeby coś kupili, pomogli, ale do czerwca jeszcze trochę czasu jest. Twój M też pewnie o tym myśli, daj mu trochę czasu i niech działa. Może też zorientuj się w jakimś zasiłku, albo czymś takim. Na pewno jest ci przykro i nie fajnie, ale czasem niestety tak jest jak się coś wali to wszystko
vanilka. ja cię doskonale rozumiem, u nas teściowie nawet nie pytają czy damy radę, a co dopiero coś pomóc i wcale nie mam na myśli finansów
agatha kurierzy przyjeżdżają różnie zależy od firmy, regionu i ilości przesyłek, więc po prostu czekaj

Pokaże wam jakie płytki wynalazłam do kuchni, nie są to tradycyjne płytki, no ale coś mają w sobie. Zastanawiam się nad nimi. Ambiente 02 serie7000
Catalogue of ceramic settings and designs showing ceramic products in different locations and decorations
Trzeba wybrać kitchens a potem 5 obrazek

Ja dzisiaj odpoczywam w domu a właściwie muszę popracować na kompie. Dziś na obiad moje nieśmiertelne danie w ciąży czyli kluchy z truskawkami

Kurde tak ogladac ta Majke ,a ja wrecz nie lubie tego filmu..no nie podchodzi i ta cala Majka :no:

tiffi Ja tam nie chce od nich pomocy ,tylko boli mnie to ,ze M nie moze liczyc na swoich rodzicow ..ojca nie biore pod uwage ale matka ...siedzi we wloszech dama i pierd..ze kasy jej brak .

Vanilka ja to oglądam z nudów-teraz mam cztery ostatnie odcink,i a tak to chyba 2 miechy temu oglądałam ,ale chcę zobaczyć Majkę z brzuchem hihi :)

waga fotelika 3,9 to nie jest źle. Fotelik, który ja chcę kupić jest chyba cięży jeszcze. ale tłumaczę to sobie faktem, że ma więcej plastiku, przez to jest bezpieczniejszy dla dziecka :)
Mówisz, że x-lander ma większą gondolę od tako? Tako nie ma przekładanej rączki, tylko całą spacerówkę/gondolę się wyciąga i się przepina. Z przekładanych rączek to jedo vedi, ale mnie się nie podoba ten wózek. Większość wózków ma tak, że przekłada się całą spacerówkę, sama przekładana rączka to rzadkość...

Zaglądałam przed chwilą na konto i nadal nie mam pieniędzy!!! Kurde, marzec się kończy, a gdzie kasa za styczeń??:wściekła/y:

mnie ten tekst rozwala, to taki oklepany slogan. A nie można człowiekowi w potrzebie czegoś od siebie powiedzieć?
Jestem strasznie uczulona na tym punkcie. Mój tata miał guza mózgu, ostatni rok życia spędził na łóżku, z dnia na dzień było z nim coraz gorzej, nic się już nie dało zrobić, to już tylko czekanie na śmierć... Brzmi to okrutnie, ale tak to było, każdego dnia obserwowaliśmy, jak się jego stan pogarsza. A ktoś mówił nam, będzie dobrze ... nie próbując zrozumieć, pomóc, a każda pomoc była nam bardzo potrzebna. Nawet żeby ktoś posiedział z tatą godzinę, żebyśmy my z mamą mogły coś zrobić.
To samo po pogrzebie - będzie dobrze... Wiem, że czas leczy rany, że kiedyś ból będzie słabszy, ale można coś innego powiedzieć...
Rozumiem, że taki wyświechtany tekst czasem wkurza szczególnie w takiej sytuacji jak opisujesz, ale czasem człowieka nie stac na nic innego, a przyznaj- czujesz sama że czasem należałoby coś powiedzieć tylko słów brak... Ale ja sądzę jak agatha- tekst wkurzający w poważnych sytuacjach, ale tak naprawdę światło w tunelu- to zależy jak go odbierasz. Ja czasem wmawiam sobie "musi byc dobrze, musi być dobrze" i kurcze musi być w końcu kiedyś dobrze!- to skłania do dalszych rozmyslań, czasem znajdowania rozwiązań... Chyba lepiej mysleć tak niż: "nic nie będzie lepiej..." A nadzieją choć matką głupich- zawsze umiera jako ostatnia...

reklama
ja wiem, o co Wam chodzi :) A ja nie mówię, że mam sobie wmawiać, że będzie źle, że się nigdy nie poprawi. Ale czy nie można czasem powiedzieć "przykro mi", albo jak mogę ci pomóc? Wtedy mam odczucie, że ten ktoś faktycznie do mnie mówi i chce mi jakoś pomóc :)

Do góry