reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Pisz pisz jedyneczka, bo wszystkie się już pospały :-D

Atabe, jeszcze to z portalu medycznego:

Białkomocz
Białkomocz i obrzęki nie znikające po odpoczynku mogą być objawami gestozy tzw. zatrucia ciążowego. Niepokojący poziom białka w moczu to powyżej 0,5 g/l.

Staraj się mieć dietę małosolną- unikać soli(powoduje zatrzymywanie wody w organizmie-obrzęki), łykaj kapsułki z tranem lub wiesiołkiem. Zrezygnuj z kawy i mocnej herbaty.

Zaleca się dużo wypoczynku ( na lewym boku-poprawia krążenie krwi w macicy i nerkach) ponieważ przy aktywnym trybie życia u ciężarnej z gestozą następuje obniżenie przesączania kłębkowego-zmniejszenie ilości wydalanego moczu, zwiększa się natomiast zwrotne wchłanianie wody tzn. prowadzi to do powstawania obrzęków. Obserwuj przyrost masy ciała oraz kontrola ciśnienia.

Gdyby pojawiły się objawy takie jak:

Zaburzenia widzenia, gwałtowny wzrost ciśnienia, tiki , skurcze dłoni, ogólne pobudzenie lub silne bóle głowy zgłoś się do lekarza!!

W przypadku wysokiego ciśnienia lekarz powinien zalecić przyjmowanie leków na nadciśnienie.

emih dziękuje Ci bardzo za te informacje- ja też szukam w necie o tym białku nieszczęsnym...
wiem, ze to nie za dobry znak, ale mam nadzieję, ze to nie zagraża dzidzi...

dziewczyny a właśnie miałam pytać, jak to jest z tą glukozą? Ja mam coś kupować w aptece, czy normalnie idę do laboratorium ze skierowaniem? Mam napisane na skierowaniu cukier na czczo i 1h i 2h po obciążeniu 75g glukozy :-D nie rozumiem nic z tego :-D

Mysza nooo ja tez bym chetnie sie wbila na kamy naszej wesele :p:p:p
ile jedzenia :):)

A piwo to moja najwieksza zachcianka tej ciazy i wstyd sie przyznac ale tez odliczam dni kiedy wkoncu bede mogla sie normalnie po ludzku wyluzowac z piwkiem i fajeczka !!!

mnie to się chce mięcha z grilla :-) A w ciąży brakuje mi sera pleśniowego ii napojów typu red-bull:cool:

dziewczyny mama mi zadzwoniła, ze odebrała moje wyniki i mam białko w moczu....to chyba nie za dobrze, nie? czy któraś coś wie na ten temat?

tiffi na twoja prośbę- to wózek mutsy 4rider ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Mutsy 4RIDER głęboko- spacerowy

albo nerki albo stan zapalny. A ile masz tego białka? Moja mama jest analitykiem i właśnie idzie w kierunku łóżka. Pyta, czy masz erytrocyty, nabłonki, itp. Napisz mi na prv, wszystko co Ci tam podali, a się skonsultuję, jeśli nie będzie jeszcze spać :)

NIe ma sprawy Atabe, jakoś tak się zdenerwowałam za ciebie a na pewno razem, bo nienawidze szpitali a to białko podziałało na mnie jak wiadro zimnej wody z nienajlepszymi wspomnieniami... Może to nic groźnego, może masz śladowe ilości ale jeśli to nerki- im szybciej tym lepiej jak lekarz się tym zajmie. Jeszcze jeden artykuł Ci podsunę wogóle o chorobach nerek i układu moczowego w ciązy... http://www.libramed.com.pl/wpg/NumeryArchiwalne/15/02.html
ale tak szczerze, może nie powinnaś tego wszystkiego czytac bo się nabawisz "Syndromu studenta medycyny"- tzn. wszystkie objawy będziesz widziec u siebie i będziesz czuła ze tak naprawdę masz każdą z chorób...
Po prostu idź do lekarza, albo zapytaj o wszystkie wyniki z cyframi rodziców, zapisz sobie i podaj je swojemu gin-owi przez telefon?

mysza hawerfloki achaaaaaaaa
tweenie no zwariować można, ja też pytała położnej i powiedziała, że lepiej później jak brzusio będzie większy, potem podpytałam lekarki ( z tego szpitala) i też powiedziała, że lepiej w maju. Kurcze co do x-landera nie jestm jeszcze przekonana na 100%, ja to się nie znam za bardzo, ale jakoś mnie ten wózek przyciągnął. Nie znalazłam jeszcze wagi fotelika. A który to ten warior a który jumper???
miluszka ja jestem z bemowa (jelonki), a gdzie chcesz rodzić w jakim szpitalu????
ewcik podaj linka do wózka który rozważasz
kropa a ty z Raszyna jesteś, my kupiliśmy domek w Michałowicach
madzik a co to ta tuetonia????
ewelad oj ja też lubię proste przepisy, bo inaczej się zniechęcam. A najbardziej lubię jak jeszcze piszą nie mieszać za dużo, mają być grudki - hi hi. Co do M to właśnie mój taki jest sięga po portfel, ale z jakiej racji, nie wiem sama. A jakiej firmy masz płytki w łazience?
emih ostatnio czytałam, że nie wolno pić za dużo tonicu w ciąży bo zawiera coś tam, ale wiesz to tak jak ze wszytskim
atabe acha to taki ten wózek, on chyba lekki jest, ale śmieszny ma ten stelaż. Ja raczej zakłądałam, ze w tej cenie kupię też z fotelikiem, więc ten chyba odpada

Dziewczyny ja chyba zgłupiałam, ale piszecie, że macie macice powyżej pępką, a u mnie to jakoś tak jest, ze wszelkie twardnienia odczuwam nisko, bardzo nisko poniżej pępka i to znacznie.
Ja dzisiaj się napreacowałam na kompie i mam dosyć idę spać.Pa

reklama
skończyłam sprzątanie ufff, ale chyba mnie poniosło, bo mnie boli wszystko jakbym 60 lat miała:-( na głupotę nie ma rady, ale mnie sprzątanie wciąga:-)

tiffi płytki są hiszpańskie, a jaka firma zapomniałam-jak znajdę fv napiszę, a kupowałam tu:
Łazienki, wyposażenie łazienek - BoMar2.pl - sprzedaż w miastach: Kraków, Kielce, Radom, Bochnia, Nowy Sącz, Nowy Targ, Tarnów
już pisałam kiedyś, że to jedyny salon, gdzie podobało mi się kilka wzorów, po tym jak zjeździłamm całe miasto:-) może jest gdzies koło Ciebie i coś Ci się spodoba:-)

spadam spać, miłęj nocki

Do góry