reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam na szybko i na chwilkę słoneczka..
Melduję się tylko że żyję- ze zdrwówkiem chyba jeszcze powalczymy niestety...
Poza tym weszłam na forum aby napisać że wysłałam wszystkim z was które poprzednio chciały książki ode mnie, książkę od Aisim z prośbą rozesłania.
Jeśli ktoś chce jeszcze- piszcie na priv albo maila z listy- podeślę :)
Trzymajcie się dziewczynki

reklama
Ale tu dziś cisza i spokój, chyba przez tą piękną pogodę, ale dobrze, korzystajmy póki jest ładnie. Ja zaliczyłam dziś 3 godzinny spacerek, ale fajnie się chodziło :)
kurde oglądam w kółko wózki i sama już nie wiem co wybrać.......jestem taka niezdecydowana...ale co tam nawet na imię dla małej nie mogę się zdecydować...
Atabe - rozumiem Cię doskonale, ja też taka niezdecydowana w tej ciąży jestem, że hej, gdyby nie M to na wózek na pewno też nie umiałabym się zdecydować... (a wybór staną tak jak u Myszy na "jedo fyn 4ds") A jakie imiona bierzecie pod uwagę? U nas o dziwo z tym poszło gładko, będzie Oleńka :)
Kama - co do teściowej, skoro jej nie znosisz, to wyraźnie uprzedź M, że w stanie jakim będziesz po prostu nie życzysz sobie wizyt, myślę, że warto nad tym zacząć pracować już teraz, aby od razu wybiła sobie z głowy przyjazd, a M powinien Cię zrozumieć i Ci w tym pomóc.
Zaraz jedziemy z M w odwiedziny do mojej 2 letniej chrześniaczki, będę wieczorkiem.

czesc dziewczeta :-) ja tylko na moment powiedziec ze na wizycie oki. wyniki dobre, stasiek 500 gram wazy, ma ladne serducho zdrowe, nie ma rozszczepu podniebienia i wszystko cacy. mam na brzuch brac nospe codziennie 2 tabsy a luteine mi odstawil. cisnienie 100/60 czyli luz, waze 57 kilo.zalamka ale tego sie spodziewalam. fotek nie mam. zapytalam czy moge myc okna ale powiedzial ze absolutnie nie mozna i nie powinnam sie tez schylac. wiec juz nie wspominalam o tych umytych oknach i mytych non stop podlogach. a szkole rodzenia mam miec po 30 tygodniu i za darmo. o krzywej cukrowej nie wspomnial wiec ja tez sie nie odzywalam :-) ;-) ide sie polozyc z kawka bo padam na pysk-ps. nienawidze jezdzic autobusem

louise powodzenia na USG
arlecia a jakie mebelki wybrałaś??
vanilka jak byłam na USG to sie okazało, że niunia leży głową do dołu, ale generalnie czaem z prawej strony mnie wywali bardziej i podejrzewam, że to noga
agatha no ja mam tak samo, mała jest tak ułożona, że czasem mi tak przyciśnie, że pędzę na sikanie, a smyranie też czuję
ewcik ja bardzo lubię Talkowe książki, czytałam "dziecko dla początkujących" - uśmiałam się bardzo
aisim tak zero słodyczy to też niedobrze, a może tobie sę jakoś woda gromadzi
mysza nie chcę cię martwić z tymi farbami, ale niektóre farby (dekoral) słabo kryją, a jak masz kiepsko zagruntowaną ścianę to jeszcze kable mogą wyjść pod kolorem, u nas właśnie tak było w mjieszkaniu, dlatego w domu chcemy dobrze zagruntować.
Co do wózka to widziałam, że zdecydowałaś się na trójkołowy, do mie jakoś nie przemawiają trzy kółka
mruczka to super masz wyniki, tylko się cieszyć z takiego stanu
atabe no to witaj w klubie, na imię też nie mogę się zdecydować, wózek też nie wiem jaki, nic nie wiem
tweenie to ja jestem makaronowa z truskawkami, ja w ciąży przynajmniej raz w tygodniu go jem, tak lubię, a gdyby ktoś mnie uraczył domowymi pierogami z truskawkami mhhhhhh
Co do tej cukrzycy koleżanka jest w ciąży (rodzi w maju) ma tą cukrzycę i poza tym, że chce jej się słodkiego to daje radę, ona ma tak,że ten cukier był bardzo wysoki i nawet pieczywa nie może jeść, ale obiady m całkiem niezłe a dzidzia rozwija się prawidłowo. W sumie przytyła 4 kg

Z dolegliwości ciążowych to wczoraj mi tak zdrętwiała cała ręka i dłoń, że normalnie nic nie czułam, no i zaczyna mnie nieźle ciągnąć krzyż. Ja dziś miałam koszmarny sen aż się obudziłam (śniło mi się że urodziłam i poszłam zobaczyć a tam leżał chłopak miał chyba z 17lat, był niepełnosprawny i wszyscy mówili, że ja to dziecko przed chwilą urodziłam, a ja mówiłam, że ja miałam dziewczynkę i to malutką, a oni tak na mnie dziwnie patrzyli - jejku to było obezwładniające). Co do butów muszę jakieś zakupić, ale na niewielkim obcasie, bo na płaskich niedobrze mi się chodzi i kręgosłup boli.
Dziewczyny nie narzekajcie, że ciepło, bo po tych zimnach, morzach i śniegach w końcu się zrobiło ładnie. A jak lato będzie upalne to będziemy siedzieć jak wieloryby i będziemy polewać się wodą, a póki co jest super.
Ja dzisiaj razem M (ma dzień wolny) pojeździliśmy za drzwiami kasetonowymi, parkietami, płytkami i niestety nie mamy nadal zbyt wiele wybranego, a czas goni, wiosna zawitała i wszędzie coraz trudniej o terminy oczekiwania

emih dziękuję za ksiązeczkę:-)
tweenie uszy do góry i nie czytaj tych strasznych historii na necie, ja też tak robiłam i zadręczałam siebie, D i lekarza, który w końcu powiedział: albo internet-albo ja:-) mam fantazję sporą, więc wszystkie najczarniejsze scenariusze już widziałam oczyma wyobraźni, a to na prawdę szkodzi:-( powtórzysz badania, jak coś to dieta i wszystko będzie ok:-)
lousie super, że wszystko ok i dobrze, że uzyskałaś informacje od gina (ja też zawsze mam na kartce, jak gin widzi, jak za każdym razem dłuższą wyciągam,to aż blednie:-D

Louise super,że na wizycie wsyztsko ok-tylko się cieszyć :)
Ja trochę poleżałam , jakoś ten spacerek 3 godzinny i zakupy mnie wykończyły.

ale mnie nadgarstek boli, chyba sobie przeciążyłąm, no nic, wmasowałam maść, moze jutro przejdzie

louise dobrze ze wszystko oki i maluszek zdrowy
tiffi ale koszmar, wogóle chwila co drugiej to się tu śni poród, widać o czym myślimy
emih dziąki za maila

wiele z Was pisze o używanym wózku, kolega mojej kumpeli ma do sprzedania, info dałam na wątkach o wózkach

reklama
ewelad to dobrze że z piesiem lepiej, mnie też zawsze żal jak zwierzak chory i tak patrzy bida tymi swoimi oczętami ufnie:-(;-)

kasik KONIECZNIE zdjęcie wklej w nowym fryzie:tak:

arlecia to Cię czeka w sobote wielka frajda:-)

ania_pestka ale babsztyl wredny:wściekła/y:ale zazwyczaj ludzie się znaja na takich plotkarach i słuchają jednym uchem;-)a z M słusznie słusznie, niech szuka innego miejsca:tak:

Vanilka nie pomyliłaś mi się, marudziłaś na dodatkowe kilogramy i mi chodziło o to że się sama zszokowałam jak siebie zobaczyłam w lustrze sklepowym w przymieżalni, tzn. ile mnie przybyło:-)
Reasumując miałam na mysli że ja też radośnie rosne wszerz i nie jesteś w tym osamotniona:-D
A pranie suszarka u mnie z praniem to już jak mebel:-D

agatha to miłego wieczorku z wytęsknionym M;-)ja mam tak czasem, może nie smyra ale czuję jak uciska a jak zmieni pozycje jest oki.

ewcik a co to za przygotowanie w poradni:confused:kciukasy trzymam;-)

justa ja właśnie zakupiłam botki i torebke na wiosne, od razu mi lepiej:-)

atabe strojem się nie przejmuj bo jak mówiła moje kochana babcia " ladnemu we wszystkim ładnie";-)

louise do mnie na ogródek zapraszam:-)

aisim 9 kilo nie wydaje mi się jakoś super dużo na ten tydzień, przecież norma do porodu mówią to ok.12-17 kg:confused:

mysza a jakie farby?fax chyba wyślą, tak myśle:-p

ashika dziś widzę znowu wierszem poleciałaś:-Djak remont u Ciebie kochana, koniec definitywny z łaźnią?

mruczka to bardzo ładna hemoglobinka;-)

agatha ja też nie puchne i z Emi też nie puchnęłam, mam nadzieję że mnie ominie:sorry2:

Vanilka gratki skoku w 7 miesiąć:tak:

mysza ja krótki rękaw wdziałam na to ciepełko dzisiaj i sztruksową letnią katanka, nie zapiętą;-)
No i ja nie znoszę skarpet pończochowych więc półbuciki i gołe girki:-p

tweenie nie masz masakrycznie podwyższonego cukru i dziecku nic nie grozi na pewno inaczej lekarz by Cię umieścił w szpitalu, przecież powtórzysz badania a jak będzie bez zmian zaordynujesz diete i będzie dobrze, znałam dziewczyny z cukrzyca ciążową i z nimi i maluszkami wszystko dobrze!nie martw się więc już:sorry2:

emih tez się trzymaj i zdrowiejcie nam dziewuszki;-)

louise super że wszystko oki:-) i nie myjemy już okienek, nu nu;-)

tiffi a mnie właśnie najlepiej zawsze kryje dekoral i wciąż do niego wracam;-)za to na duluksie sie przejechałam, zamiast "one" był trzy razy:-Dja też botki na malutkim obcasie kupiłam bo na płaskim - typu baletki - po przymierzeniu nie umiałam chodzić, miałam wrażenie że do tyłu się zaraz przewróce:-Dchoć to pewnie też kwestia przyzwyczajenia.

Ja objeździłam znów kilka okiennych salonów i juz coś mi się wyklarowało, jutro zabieram M żeby rabaty negocjował bo on jest w tym świetny a ja nie umiem:-pale faceci są śmieszni, podsuwają jakis kolor standard a ja akurat niestandardowy sobie upatrzyłam i mówią że po co dopłacać jak ten standardowy też jest bardzo ładny i mnie na gwałt namawiają:-D - oni po prostu nie widzą różnycy i im to wsio radno, mojemu M zreszta też:-poczywiście są wyjątki ale w mniejszości;-)
Teraz inne wątki nadrobie:tak:

Do góry