reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

M mnie znowu wkurzył, aż się popłakałam. Czekam cały dzień na niego, prawie jak pies przy drzwiach, gdybym mogła, to bym merdała ogonem. A ten wraca wkurzony, ani me, ani be, zostawił laptopa i poszedł sobie :( Tak sobie myślę coraz częściej, że jemu by się bardziej pies przydał, a nie żona:sad:

reklama
Tweenie, to na drugi raz nie czekaj po prostu. Jak nie będzie miał obiadku na stole i czekąjącej żony to doceni takie dni kiedy to będzie.

Ja troszkę feministka jestem w tym zakresie, ale dzięki temu mój M pyta CZY jest coś na obiad, a nie CO jest na obiad:-) Faceci się szybko przyzwyczajają do rozpieszczania i do tego, ze ktoś na nich czeka.

A tak na poważnie nie denerwuj się, jak to mówi moja mama to TYLKO facet, nie wymagaj za dużo:-)

obiadów ja w ogóle nie robię, bo on po powrocie z pracy i tak nie jada - bo o tej porze się już nie je, bo grupy będzie... Ale jak mogę nie czekać? Siedzę całe dnie sama w domu, więc cieszę się, jak wraca, z nadzieją, że w końcu jakieś towarzystwo będzie. Nie mam co ze sobą zrobić, bo zus nie może się zdecydować, czy mi pieniądze przelać, czy nie, a nie będę jak głupol po ciemku pod blokiem siedzieć. A że nie znamy tu nikogo, to pozostaje mi siedzenie w domu, ehh

Jak ja sie fatalnie czuję-gardło mnie boli strasznie. Moi siostrzeńcy sa chorzy angina ropna, siostra tez w niedziele mi mowila ze cos ja gardlo boli a sie z nia widzialam-mozliwe ze mnie zarazila:-(

emih Zdrówka dla córci zycze-wiem co czujesz, a waga sie nie przejmuj

jedyneczka no widzisz jacy ci faceci niedomyslni;-)

Własnie kolezanka poszla juz(wpadla w odwiedziny), wiec sie poloze. Tez miałam w planach umyc okna w tym tygodniu-ale moj odrazu powiedzial abym sie nie wazyla nawet tego robic-ze on umyje.
Dobranoc-do jutra

A ja juz w lózku :)
Jutro idę do fryzjera, więc już nie będe straszyć ;)
Patipaula zdrówka życze-popłukaj gardło wodą z solą.
Ja czekam na Klub Szalonych Dziewic i idę spać....

Kasik sama wieszałaś te firanki?Wiesz,że nam nie wolno:no:
Agatha ja mam tylko ciuszki, bo nie ma sensu kupować przed generalnym remontem:tak:
Jedyneczka ja pierwsze co pomyślałam, to że jesteś w takim razie niezłą laską:-)
Tweenie przykro mi,że tak Cię M potraktował.Może on ma jakieś kłopoty i trzebaby z nim pogadać?:confused:
Patipaula duuużo zdrówka:happy2:

Ja mam wieczorem takie ataki glodu,że opróżniłabym lodówkę...Niestety waga mnie przeraża i chodzę głodna i wkurzona.:wściekła/y:

tweenie jak ja Cie rozumiem eh też tak czekam na M i jak z dąsem wchodzi to mi bardzo źle:sorry2:
może miał zły dzień faktycznie no ale my tez takie miewamy (przez ostatnie miesiące nawet często:-D) i nie wyżywamy się na nich prawda?;-)

mruczka może mój adorator powinien nosic okulary ale sie wstydzi:-D

Ja przetrzepuje net w poszukiwaniu info o oknach pcv, może coś polecicie:tak:

louise tak tak jestem perfekcjonistką to fakt, ale niestety nie zawsze można mieć to co się chce (czasem obecne ułożenie ścian okien powoduje niemożność zrealizowania opcji, którą się chce, albo zwyczajnie finanse nie pozwalają). Poza tym nie zawsze wszystko to co fajne wydaje się praktyczne. Np. podłogi chciałam mieć ciemne, ciemnych nie zrobię, bo będę musiała codziennie je myć, niestety trzeba iść na kompromisy (zgniłe)
tweenie ZUS i US to dwie instytucje na które mam alergię, także wszystko jest możliwe.
Oj remonty to skarbonki bez dna, a ja tapetę będę mieć jedną na jednej ścianie u dzidzi (pokazywałam tu kiedyś), a drugą kawałek na ścianie w kuchni. Oj kochana nie denerwuj się szkoda twoich nerwów na M
jedyneczka ty mieszkasz w bloku, w domu to dużo zależy. W bloku mamy drewniane okna, białe, niestety teraz już nie są białe, w domku mamy drewniane ciemne. Balkonowe mamy plastikowe bo nam się włamali do mieszkania i to jest ważne ile rygli mają okna (poprzednie było mało). Zwróć na to uwagę bo moim zdaniem to bardzo istotne, mamy też szybę P4 (chyba najmocniejsza, taka pancerna w tych balkonowych)
Dobry adorator nie jest zły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ania pestka no ja trochę podpatrywałam właśnie na tej stronce, bo wolę wnętrza ludzkie czyli takie jakie mają naprawdę ludzie, a nie te wystylizowane w gazetach
agatha a jakie masz podłogi, drewno, panele, jaki kolor by do tych okien pasowało???
Ja nie mam nic dla dzieciaczka oprócz chyba 4 bodziaków, więc nie masz się czym stresować
ashika normalnie zwróć teraz komuś uwagę to normalnie tragedia. Ja ostatnio jechałam autobusem do brata (3h) wyjazd o 6 rano i kierowca podgrzewał tylko u siebie więc poprosiłam by włączył ogrzewanie z boku, normalnie spojrzał na mnie jakbym co najmniej poprosiła go, żeby dał mi 500zł, a jak wychodziłam to mi nawet nie odpowiedział jak powiedziałam do widzeniach, echhhh
vanilka gratuluję cesarki, bo pamiętam, że chciałaś. Kurde to ty normalnie czerwcówka się robisz
ewelad, kama niezłe kolekcje obuwnicze, ja bardzo lubię buty, ale takich kolekcji to pozazdrościć
mruczka no właśnie ja RMUA ostatnią miałam chyba z grudnia, najdalej ze stycznia, nie wiem czy to potrzebne i z którego miesiąca by iść do porodu

Ja dzisiaj byłam u endokrynologa i mam skierowanie na USG tarczycy i muszę co miesiąc robić hormony, bo jednak ta tarczyca może się odezwać (na razie wyniki na pograniczu). Potem pan doktor zmierzył mi ciśnienie to znaczy powiedział, że nic nie wyczuwa i spróbował drugi raz i się okazało 90/50. Potem poszłam do orto na kontrolę, potem na jakieś drobne łażenie po sklepach i USG. Wszystko ok, dzidzia ma 519g,pomierzono jej to co tam miało być mierzone. Buziunię zakrywała raczkami i to dwiema na raz, więc żadnego zdjęcia z profilu nie mam.

A ja juz w lózku :)
Jutro idę do fryzjera, więc już nie będe straszyć ;)
Patipaula zdrówka życze-popłukaj gardło wodą z solą.
Ja czekam na Klub Szalonych Dziewic i idę spać....

Madzia no to humorek jutro będzie, ja też idę się kapać i patrzeć na KSD, fajne to :)) aaaa musimy sie do tej Viki umówić

patipaula zdróweczka!!!!!

jedyneczka ja się nie znam i nie pomogę z oknami

reklama
Tweenie, przyjdzie maluch to będziesz miała full zajęcia:-) może M miał zły humor w pracy albo coś...

Tiffi, ja mam podłogi merbau deska, a okna ciemny orzech, dobrze się to zgrywa ze sobą

Uspałam właśnie Majkę i obejrzę sobie KSD, a potem idę spać...

Jeszcze tylko 2 dni i M wraca wreszcie

Dzisiaj odkurzyłam i umyłam sobie całe autko w środku, jutro pojadę na myjkę po pracy, a M zmieni mi koła i mam już gotowe na wiosnę:-) ehh uwielbiam taką pogodę jak dzisiaj.

Do góry