reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

czesc dziewczyny z zwiazku z moim leniem ost nawet tu nie zagladalam tyle spraw na glowie przeprowadzka chociaz jeszcze nie wiem gdzie :] dzis zaczelam licytowac o mieszkanie socjalne to moja 1 licytacja i juz czuje ze nic z tego ale ponoc cierpliwi zostana wynagrodzeni . Kilogramow przybylo ochota na slodycze nie spadla moja perelka jest ost bardzo aktywna . A ja mam pytanie co z zwiazku z tymi cwiczeniami kegla czy to pomaga ??
My czekamy od grudnia :) Spokojnie kiedys napewno dostaniesz :)
co do cwiczen to nie pomoge bo nie cwiczylam ....

reklama
Niunia, ale pytasz o jaką pomoc? Przy porodzie? RAczej nikt Ci nie odpowie bo nie wie jak byłoby gdyby ćwiczyła/ nie ćwiczyła jesli rodziła a przed nie ćwiczyła/ ćwiczyła. Na pewno pomaga jednak w "dojściu" naszych intymnych miejsc do "normalności" :)

Dzamenka, to Ty dziś też idziesz? Czy kiedy? Bo nie wiem ile tych kadzideł szykować ;)
Ps. Tak, jeszcze pomidory mogą uczulać i o CEBULI sobie przypomniałam...

Oczekiwanie: no nie zazdroszczęeeeeee :/

Ostatnia edycja:
Niunia, ale pytasz o jaką pomoc? Przy porodzie? RAczej nikt Ci nie odpowie bo nie wie jak byłoby gdyby ćwiczyła/ nie ćwiczyła jesli rodziła a przed nie ćwiczyła/ ćwiczyła. Na pewno pomaga jednak w "dojściu" naszych intymnych miejsc do "normalności" :)

dokladnie chodzilo mi o porownanie jak to jest z cwiczeniami i bez

To jeśli chodzi CI o porównanie przy porodzie, to musiałaby wypowiedziec się mama która rodziła dwa razy i za jednym razem ćwiczyła a za drugim nie... Na pewno te ćwiczenia pomagają na powrocie po porodzie do normalności, też przy siusianiu....

vanilka to ty o tych frytkach napisalas?? Bo ja kurde nabralam ochoty i poszlam ziemniaki poobieralam i pokroilam ( bo mrozonych frytek nei lubie) i nie mam oleju:-:)-:)-( a nei chce mi sie isc do sklepu:no:

vanilka to ty o tych frytkach napisalas?? Bo ja kurde nabralam ochoty i poszlam ziemniaki poobieralam i pokroilam ( bo mrozonych frytek nei lubie) i nie mam oleju:-:)-:)-( a nei chce mi sie isc do sklepu:no:
Tak ja :)
sama siedze i mysle co zrobic frytki czy nalesniki hmmmm ??
Chora jestem powinnam nie miec apetytu ,a ja wrecz odwrotnie !
Poslij mame do sklepu jak jest w domciu :)
mi to znowu kroic sie nie chce ,a mrozonych tez nie lubie ;/

my dzisiaj lasagne na obiad ale tez brakuje mi kilku skladnikow i nic mi nie pozostanie jak zamaszerowac do marketu.

frytki tez bym zjadla...buuu

Witam:-)
Ja dzis mam jakis senny dzien-cos mnie teraz nuży. Oczywiscie jak co czwartek bylam z rana z corcia u alergologa na odczulaniu. W tramwaju jedna pani mi pieknie miejsce ustapila bez zadnego proszenia:-). O 14 lece po zakupy i po dziewczyny do szkoly-troche sobie pospaceruje.:-)

tiffi1 Miłego pobytu u brata zyczę:-)

keeejt Gratuluję synusia :-)

Mysza1984 Tylko nie przesadz z iloscia tych soczków, poniewaz po nich bardzo pieknie sie tyje:-):tak:

oczekiwanie Och tez bym frytki zjadła.

vanilka znowu fryty :-);-) u mnie tez dzis bo nie chce mi sie robic nic

Pan robert sie wsciekl przed chwilka :-) bo weszlam do lazienki i powiedzialam "ojej" pomylil kolory plytek na scianie zamiast jasnych dal ciemne i na odwrot a sciana prawie zrobiona trudno musial sciagac :tak::tak::tak: ale sie naklal przy tym tak ze nawet na herbate nei chce wyjsc z tej lazienki :-D:-D:-D

niunia ja cwiczylam a i tak mnie pocieli i popekalam :zawstydzona/y: ale co by bylo gdybym nei cwiczyla nie wiem a porownac sie niesetty nie da bo jak drugi raz rodzisz to ponoc latwiej jest bo cos tam juz ponaciagane wiec wielka niewiadomo, jedno jest pewne nie zaszkodza te cwiczenia a i w innych sytuacjach moga sie przydac nie tylko przy porodzie :tak:

reklama
W czasie karmienia piersią alergeny przenikaja do mleka matki, a z mlekiem przedostają się do przewodu pokarmowego dziecka, a w rezultacie przez niezbyt jeszcze szczelną ścianę jelit do krwi malucha, powodując często reakcje alergiczne, np. wypryski.

Najbardziej alergizujące pokarmy, które powinny być eliminowane z diety młodej mamy, to:
* mleko krowie i jego przetwory
* jaja
* cytrusy
* truskawki
* poziomki
* kakao
* czekolada
* ryby
* czasem wołowina
* miód

to takie podstawowe
nie dajmy sie zwariowac