reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam Kochane:happy:
Wyspałam sie dzis wyjątkowo bo do 8:tak:Potem jeszcze trochę poleniuchowałam, a teraz też muszę się zabrać za porządki.W kuchni piętrzy się już stos garów i naczyń i nawet do zmywarki nie ma kto włożyć:dry:
M narazie w pracy, ale jak wróci ma montować suszarkę podsufitową.Wczoraj zeszło nam przy tym 3 godz.,a instrukcja jest tak jasno napisana, że dalej nie mamy pojęcia jak te sznurki zamontować:sorry:
Nakupiłam wczoraj trochę ciuszków w Realu i nie tylko, mam też trochę z lumpka.Zamieszczę foty jak uporam się z bałaganem.

Vanilka Córeczce damy na imię Emilia.Miała być Malwinka albo Kalinka jak chciał M, ale zarówno imieniny Kaliny jak i Malwiny są tylko raz w roku w Lipcu, więc będziemy mieli malutką Mili;-)

sasanka tak odrazu antybiotyk przez bakterie w moczu???:szok:Widzę,że u Was dają antybiotyki na potegę.Pisałam o tym kiedyś,ale raz robiłam badanie moczu z drugiego sikania i nie podmyłam się wcześniej porządnie i wyszły mi bakterie bardzo liczne w moczu, powtórzyłam na drugi dzień- zrobiłam tym razem prawidłowo i bakterii w moczu już nie było:no:

Antybiotyk mialam z serii B wiec nie taki grozny dla dziecka u mnie pewnie tez tak bylo ze sie zle podmylam po za tym wieczorem szlam na to badanie a rano juz wyszlam z domu i fladrowalam po znajomych. Zapewne bylo ich duzo jak tak szybko mnie wezwala do siebie i dala ten antybiotyk. Dmuchala na zimne bo jakby sie spoznila czy stalo by sie cos z dzieckiem to wie ze moglabym ja zaskarzyc (tutaj z pomylka plci lataja po sadach amerykanie wiec lekarze nie chca ryzykowac - odszkodowania sa kosmiczne)

hej,
sasanka a dużo miałaś tych bakterii w moczu? jeśli możesz to napisz mi swoje wyniki.

nie wiem ile mialam bakterii bo badania przychodza od razu do lekarza z laboratiorium ja nie pytalam a i ona nie mowila - teraz jak bede 10 marca wezme xero badan to zobacze

reklama
Cześć dziewczyny!;-)
Uff...z M już ponąć dobrze.Zrobili mu ekg,krew,mocz i o północy wypuścili do domu.Nie rozmawiałam bezpośrednio z lekarzem więc wiem tylko tyle co powiedział mi M a on lubi czasem nie mówić mi wszystkiego 'żebym się nie denerwowała.'Mam nadzieję,że jest rzeczywiście tak dobrze jak mi mówi.Lekarze rzekomo nic powaznego nie stwierdzili.Może rzeczywiście to z nerwów lub z pzemęczenia.
Jest dzisiaj jakiś taki zmarnowany i nie poszedł do pracy.Mam nadzieję,że nic już mu nie będzie.
Kurcze dziewczyny baaardzo Wam dziękuję za wsparcie!Jesteście takie kochane!!Aż brak mi słów.DZIĘKUJĘ! :*:*:*:*:*:*

mruczka mnie się coś obiło że nie wolno owoców morza ale nie jestem pewna:sorry:
A no ja też tak słyszałam.Żadnych surowych ryb czy mięs...

asieńka no cholera jak się ciebie licho jakies przyczepiło:no:może ze zmartwienia tak zasłabł, nie zjadł np.?Napisz kochana jak z nim.W swoją drogą to mój M też Marcin:happy:
Bo Marciny to fajne chłopaki :tak:

tiffi ciekawe kogo tam w brzuszku chowasz ;-) udanej wizyty!:tak: czekamy na wieści ;-)

A ja już po obiadku - jadłam pyszny rosołek i makaronem i pietruszką. Zaraz opitolę jeszcze mięsko. Gotowałam na skrzydełkach.

Asieńka dobrze, że z M jest lepiej, wiadomo trochę podminowany, bo się bardzo o Ciebie martwi. Ale wszystko będzie dobrze :tak:
Jedyneczka no właśnie odrzuciło mnie od herbat, próbowałam jakieś owocowe, ale też mi zbytnio nie podchodzą. Wolę muszyniankę :-)
A szefowa pewno nadzoruje prace :-D:-D Porządek musi być. :cool2:

Ja dzisiaj czytałam marcówki i się wkurzyłam na siebie. Tam dziewczyny z mega brzuchami jeszcze zasuwają, a mnie leniowi nic się nie chce. Ogarnęłam trochę mieszkanie żeby można było jakoś normalnie funkcjonować. Teraz trochę odpocznę, bo mnie krzyż boli. ;-)

dzięki za info;-) ja mam leukocyty 15,4 czyli wychodzi i tak troche ponad norme normy w ciąży:sorry: zobacze co gin powie. O ile wogóle się do niego dodzwonie........a jakie miałaś granulocyty? ja 11,4.

dziewczyny a może powinnam powtórzyć badanie leukocytów w innym labolatorium?

atabe, miałam na ostatnim badaniu jakoś więcej leukocytów, lekarz od razu zapytał się czy jakieś przeziębienie było, no i faktycznie było - gardło, katar. i to dlatego podwyższone były

Dziewczyny, czy Wam też pękają naczynka na nogach ?? Normalnie ostatnio zauważyłam, że coś mam ich więcej. Mam nadzieję, że to nie żylaki... Moja mama miała... hmmm. Można stosować jakieś żele z kasztanowca, albo coś w ten deseń? Normalnie koszmar, lato przyjdzie a ja już będę chodzącą tragedią :-)

witam dziewczęta:-) dzisiaj znowu cały dzień włóczenia: badania i moje wyczekiwane USG 4D- jestem meeeega szczęśliwa, bo dziecię zmierzone wzdłuż i wszerz i wszystko ok!!:-) strasznie się martwiłam i bałam tego usg- aż spać nie mogłam:no: w związku z udanym usg wybrałam się na bąbelkowe zakupy i nakupiłam miniciuszków, nawet D ochoczo przebierał w tych malusich rzeczach z rozanielonym uśmiechem:-) mam super zdjęcia no i oczywiście film z usg,który będę zapewne nałogowo oglądać:-) acha- dzidziolek wstydliwy,uparty i przekorny (po mamusi hahah) zasłaniał się, ale na 95% DZIEWCZYNKA:-):-):-)
no! mój nadłuższy post,ale dostałam turbodoładowania po tym usg i musiałam się wywnętrzyć:-) na wątku odpowiednim też napiszę, więc proszę mnie nie besztać:-D

A ja już po obiadku - jadłam pyszny rosołek i makaronem i pietruszką. Zaraz opitolę jeszcze mięsko. Gotowałam na skrzydełkach.

Asieńka dobrze, że z M jest lepiej, wiadomo trochę podminowany, bo się bardzo o Ciebie martwi. Ale wszystko będzie dobrze :tak:
Jedyneczka no właśnie odrzuciło mnie od herbat, próbowałam jakieś owocowe, ale też mi zbytnio nie podchodzą. Wolę muszyniankę :-)
A szefowa pewno nadzoruje prace :-D:-D Porządek musi być. :cool2:

Ja dzisiaj czytałam marcówki i się wkurzyłam na siebie. Tam dziewczyny z mega brzuchami jeszcze zasuwają, a mnie leniowi nic się nie chce. Ogarnęłam trochę mieszkanie żeby można było jakoś normalnie funkcjonować. Teraz trochę odpocznę, bo mnie krzyż boli. ;-)
Nie wkrecaj sobie :happy:Na tym etapie ciazy co sa marcowki juz kobieta wije gniazdo :-)taka natura :happy:i napewno tez bedziesz szalec czesto mopem,odkurzaczem ..itd,itp :happy:

jedyneczka ,Asianka moj tez Marcin :-D

Arlecia corka napewno przywyknie i pokocha braciszka :tak:

perla u nas tez cieplutko :tak:moj Gabi na dworze kurtke sciagnol i w bluzie pomykal bo cieplo mu bylo :happy:

mysza mineralna podstawa, ja polaris z biedrony uwielbiam:-)ale próbowałam z nudów (zamiast pifa:-p) różnych herbat i odkryłam "białą teekene z cytryną" i teraz się nią zapijam:happy:

asieńka Vanilka mój eks też Marcin:-D

ewelad nikt Cię nie będzie beształ bo tu wszystkie rozumieją twój entuzjazm po wizycie i poznaniem płci:-)gratulacje córci;-)

Ale się nasprzątałam,kuchnia na błysk, podłogi i łazienka, tylko nie umyłam kabiny bo czekałam na Mysze ale ona nie przyszła :-p zaraz pojem pomidorówy bo mam smaka i boberek się gotuje i mam jeszcze lody bakaliowe:tak:

Jedyneczka - a bo mi kompletnie z głowy wyleciała ta Twoja kabina :-D:-D Weź M do środka i się potarzajcie po ściankach to się samo doczyści. Jak to się mówi - dwie pieczenie na jednym ogniu :-)
Ja czekam na film na jedynce - bez twarzy z Nicolasem Cage'm. Uwielbiam, choć to już stare.;-)
Do jedzenia mam tylko zielone jabłka, pomarańcze i Nimm 2 - łakocie i witaminy :-D:-D

reklama
mysza tam już jest taki kamień że byśmy sobie chyba skóre zdarli:-Da co do pajączków mnie się zrobiły z Emi w ciąży z tyłu nad kolanami, niezbyt to ładne:no:maści niezawiele pomogą, pytałam lekarza, najlepiej po 6 rutinoscorbinów dziennie jeść ale w ciązy nie można takich dawek.Nogi w górze dobrze trzymać leżąc. Jedyne co to potem laserem można zlikwidować:sorry:

Ide po czekoladke i na filmik, M coś zapodał:rofl2:

Do góry