reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witajcie:-)
Emih-ponoc na zaparcie pomagaja suszone sliwki.Ja dlugich zaparc nigdy nie mialam.

Piszac o tej duzej roznicy 3 tygodni mialam na mysli,ze niektore z Was slyszaly juz bicie serduszka,a u mnie jeszcze to troche potrwa,bo taka roznica w I trymestrze u zarodkow jest kolosalna (jesli chodzi o rozwoj).Ale fakt,za jakis czas sie w miare wyrowna:-)

toffi-mi wyszedl 5 tydzien,bo w kalkulatory wpisuje 35-dniowy cykl.Dlatego,ze nawet w 33.dc mialam negatywny test.Tak wiec mysle,ze ciaza jest bardzo wczesna.Ale na pierwszym usg zobacze czy mam racje.
I ja tez mam dola:-(Na poczatku baaaardzo sie cieszylam,a teraz jakos tak nie dochodzi do mnie,ze rzeczywiscie jestem w ciazy.Takie mam wlasnie dziwne podejscie,ze cos jest nie tak.:-(Mam nadzieje,ze nam to obu szybko przejdzie i bedziemy mogly sie cieszyc z ciazy.

reklama
Witam w niedzielny poranek (dla mnie jeszcze poranek ;-))
standardowo deszcz za oknem :wściekła/y:

tiffi1 Oj kochana zal sie ile wlezie ,wkoncu po to tu jestesmy zeby sie wspierac ..kazda z nas ma raz lepszy raz gorszy dzien ...Kada z nas tak samo inaczej przechodzi ciaze ...ja mam dzien z mdlosciami ,a innego dnia zero .
Ja mam podobnie tez czasem mysle ,ze tej dzidzi moze nie byc juz :-(
Ale chyba wiekszosc z nas czasem ma takie mysli bo poprostu sie boji ...
Kiedy masz wizyte u gina ?

atabe Gabi w nocy bez goraczki :happy:Ciesze sie bardzo bo juz sie balam ,teraz tyle sie slyszy o swinskiej .............
Nic nie mow o bolu plecow ..mam to samo ... normalnie marze o jakims profesjonalnym masazu ..no i wydaje mi sie ,ze juz do konca ciazy bedzie nam ten bol towarzyszyl :/

geperty i jak po imprezie :happy:?

Mammi pierwszy raz takie cos widze :eek:i chyba wiecej nerwow by z tym urzadzeniem bylo ;-)

keeejt co tam u Ciebie ????????

Dziewczyny zgage mam od wczoraj ,wstalam rano zjadlam sniadanie znowu mam :wściekła/y:Co pomaga na zgage ??wiem ,ze migdaly ale nie mam ich cholerka ...

Ostatnia edycja:
Vanilka-wyprobuj tez mleko.ja wpoprzedniej ciazy mialam zgage tylko pod koniec ciazy.

Aaa,widzialam,ze kilka z Was jest z Irlandi,Anglii,Niemiec,nawet Hiszpania:-)A ja mieszkam od ponad 8 lat w Belgii,w Antwerpii:-)
I tez jak pare z Was nie mam slubu z moim M (jak Mezczyzna;-)) ,ale jestesmy ze soba i mieszkamy razem od 7lat.Do slubu mielismy kilka podejsc,ale nieudanych;-)Niedawno zawarlismy oficjalny konkubinat-tutaj jest traktowany niemal jak malzenstwo.

maajka Kurcze tylko ja na mleko nie moge patrzec ;/
Tez mnie dziwi ,ze mam juz zgage ,w poprzedniej ciazy tez mialam jakos pod koniec ..kurde no nie jem jakos duzo czy tlusto i juz zgaga :wściekła/y:
Ja mieszkam w Angli ale zawsze chcialam mieszkac w Holandi (a belgia niedaleko holandi :happy:) u Ciebie ciaze tez prowadzi polozna ??
my po slubie ponad 4 lata ..cywilny tylko mamy bo nie chcialam isc do slubu z brzuszkiem w bialej sukni ;-)

Nie,u mnie poprzednia ciaze prowadzila ginka i teraz tez tak bedzie.mozna wybrac,ale z tego co sie orientuje,to najczesciej kobiety wybieraja ginekologow i porod w szpitalu.W Holandii czeste sa porody domowe.
No i tu moja ginka robi na kazdej wizycie usg,zdjecia,mozna tez nagrac na dvd (mam 2 nagrania z poprzedniej ciazy).wizyty sa co miesiac,a w dwoch ostatnich miesiacach co 2 tygodnie.

Tutaj tez bardzo modne sa porody w domu ...
No i cala ciaze prowadzi polozna co dla mnie nowoscia jest bo pierwsza ciaze mialam prowadzona przez gina ,nie wiem czy tutaj jest wybor gin czy polozna .

Witam niedzielnie:-)
Samopoczucie, jak narazie ok:-)
Dziś przekażemy wiadomość o ciąży mamie mojego Kochanie. Moja już wie i jest bardzo zadowolona, że babcią będzie:-)

Witam w niedzielny poranek (dla mnie jeszcze poranek ;-))
standardowo deszcz za oknem :wściekła/y:

tiffi1 Oj kochana zal sie ile wlezie ,wkoncu po to tu jestesmy zeby sie wspierac ..kazda z nas ma raz lepszy raz gorszy dzien ...Kada z nas tak samo inaczej przechodzi ciaze ...ja mam dzien z mdlosciami ,a innego dnia zero .
Ja mam podobnie tez czasem mysle ,ze tej dzidzi moze nie byc juz :-(
Ale chyba wiekszosc z nas czasem ma takie mysli bo poprostu sie boji ...
Kiedy masz wizyte u gina ?

atabe Gabi w nocy bez goraczki :happy:Ciesze sie bardzo bo juz sie balam ,teraz tyle sie slyszy o swinskiej .............
Nic nie mow o bolu plecow ..mam to samo ... normalnie marze o jakims profesjonalnym masazu ..no i wydaje mi sie ,ze juz do konca ciazy bedzie nam ten bol towarzyszyl :/

geperty i jak po imprezie :happy:?

Mammi pierwszy raz takie cos widze :eek:i chyba wiecej nerwow by z tym urzadzeniem bylo ;-)

keeejt co tam u Ciebie ????????

Dziewczyny zgage mam od wczoraj ,wstalam rano zjadlam sniadanie znowu mam :wściekła/y:Co pomaga na zgage ??wiem ,ze migdaly ale nie mam ich cholerka ...

Może Wy coś poradzicie, bo sama nie wiem co mam robić.
Wizytę u mojej gin mam 8.12 (trochę późno, ale tylko wtedy mogę pójść do niej, ona zna całą historię, więc chcę by to ona prowadziła moją ciążę).
No ale czekając do 8-ego to ja się wykończę. Sprawdziłam wizyty na jakie mogłabym sie udać w czwartek jest dostępny ginekolog - prowadzenie ciąży, ale także jutro wcześnie rano jest dostępny ginekolog, ale on nie ma specjalizacji prowadzenie ciąży (cokolwiek to znaczy), ale mi chodzi o to by ktoś zerknął i uspokoił mnie. Więc mogę iść jutro rano do "zwykłego gina" lub we czwartek do gin prowadzenie ciązy. Jutro wyjeżdżam i wracam we środę.

Szczerze mówiąć, chciałabym rodzić w domu, ze szpitala mam złe wspomnienia, a tak.. wyobrażam sobie domowe ciepełko, przygaszone światla i tylko opiekę w formie jakiejś kompetentnej osoby (np. połoznej...) :-)

Mammi, Tiffi- dzięki za radę z burakami- spróbuje... Bo niestety suszone śliwki i morele w poprzedniej ciąży na wiele sie nie zdawały :wściekła/y:

reklama
Hej dziewczynki :-) ja dalej choruje. Juz mam dosyć siedzenia w domu. Za oknem piękne słoneczko a ja leże :-( Jakoś mnie zaczęło od jedzenia cofać.
I mam wrażenie że podbrzusze mi się lekko uwypukliło. A może sobie wmawiam??? A jak u Was? :-)

Do góry