reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej dziewczyny, witam serdecznie.

Mruczka, twoja wyprawka mnie poraziła!!!! ja mogę się na razie pochwalić paroma sztukami zwykłego białego body... :-)

Co do sukni ślubnej, to nie mam...marzyła mi sie kiedyś i ślub w kościele, ale moj chłopak po rozwodzie, więc nic z tego. a jak nie dla białej sukienki, to po co ślub?? ;-) więc nie chcę już.

u mnie ok, jedyny smutek to taki, że tylko jednego zdechłego pączka udało mi się zjeść w tej irlandii...
atabe, zostaw mi tego ostatniego pączka!

aaaa! zaczęłam czuć ruchy Miłosza, wieczorami najczęściej smyra mnie po brzuchu, super uczucie!

a louise, zwolnij! dziewczyny tak często to powtarzają, że teraz w głowie siedzi mi piosenka Sidneya Polaka "Zwolnij dziś" nanna zwolnij zwolnij zwolnij dziś

mammi, moja teściowa na ślasku. recepta na udany związek - teściowa 200 km dalej...

Ashika, boski ten lekarz...ma usg w palcach na pewno, poza tym założę się, że spojrzał Ci głęboko w oczy i tam wszystko wyczytał o Twojej szyjce.... lekarz-porażka. ja nawet nie próbuje do lekarza z NFZ się zapisać,szkoda czasu i nerwów.

Na obiad mam nadzieję na ogórkową :-)

dziewczyny, udanego dnia!!

Ostatnia edycja:
reklama
jedyneczka, na pewno będę podjadała:-)
ania_pestka my tez nie obchodzimy walentynek, ja się z moim M śmieję, że wszyscy Ci żule z bram co na codzień nawaleni i piorą swoje kobity w walentynki i w dzień kobiet obowiązkowo z jedną różą zachrzaniają po mieście. Szczerze, to nie mam potrzeby obchodzenia takich imprez, ważniejsza jest codzienność. A takiego przymusu dawania sobie walentynek po prostu nie lubię.

dziewczyny, postarajcie się zrozumieć Magdzię, jeśli cokolwiek powaznego sie stało, to po prostu ma teraz traumatyczne przeżycia i odechciewa jej się wszystkiego, a na pewno wchodzenia na forum i czytania jak przeżywamy nasze ciążowe dni. Ja poroniłam 3 razy przed tą ciążą i naprawdę staram się zrozumieć takie sytuacje...

aisimto masz przełożoną tą wizyte??na kiedy?? na pewno dostaniesz L4.
na obiad nic nie mam...ani produktów...ani ochoty...

Wizyte u lekarza mojgo mam 23 lutego (połówkowe) ale jak mi coś dolega lub się dzieje to chodze do lekarki w pracy do przychodni przy zakładzie. Ze mój zakład to wielki moloch to mamy przychodnię przyzakładową co czasami jest bardzo fajne!! No ale wczoraj niestety z powodu choroby lekarza zamkniete, a przyjmuje w czwartki i wtorki!!

A u mnie na obiad spageti!! Tak własnie na to wpadłam!
Kurcze tyle piszecie o tej szczawiowej ale jakos sie przekonac nie mogę!!:-)

widzę ze Wy już planujecie urzadzanie pokoików swoich pociech1 Tez mam jakies plany ale nie skonkretyzowane. Na razie kupiłam kilka ciuszków a jutro przyjedzie dostawa od mojej przyjaciółki po jej córeczce!!
Na razei ciągle ciągnie się za mną temat wózka, który chciałam juz wybrac żeby potem nie szukać ale trudno się zdecydować!!

ashika a nie wyczuł płci przez ten sweter?:-Dsorki że się chichram a ty się biedna zdenerwowałaś ale rozwalił mnie po prostu ten lekarz-jasnowidz :no:
Szkoda gadać o nfz więc też chodzę prywatnie. Tylko z tym dentystą sadystą się wkopałam ale nieświadomie. Myślałam że jak zawsze z karty rejestrują i płaci nfz za leczenie a ja płacę za lepszą plombe - tak ok.100zł przeciętnie. A tu taki zasraniec:wściekła/y:I pomyślałam że masakra jak ta ustawa wejdzie bo albo kasa - i c....l nie lekarz , cierpienie i do d....y plomby albo prywatnie a wtedy (jak mi wyliczyła pani wczoraj w innym gabinecie) całkiem prywatnie to na dzień dobry 100 za samo przygotowanie. Ale je zadzwonię w poniedziałek zapytać w rejestracji gdzie ten gnój leczy o znieczulenie u dzieci i jak babka naściemnia to poprosze z kierownikiem i nagadam na tego skunksa lekarza:wściekła/y:

aisim ja mam wybuchową grochóweczkę na obiad:-)

maruśka gratulacje ruchów;-)No w ecri sukienkę piękną i do cywilnego można:tak:ale mnie tym razem też jakoś nie ciągnie do ślubu:-p

tiffi dobrze że uprzedzasz o przyszłym tygodniu, nie będziemy schizować że zaginęłaś:tak:

Ania-pestka, Vanilka- ja również dołączam do walentynek z dzieckiem :tak: mój M prawdopodobnie dopiero w niedzielę w nocy zawita w progi- chyba że jeszcze siłę miec będę aby poparadować w koronkowej koszulce i tyłkiem poświecić, ale... szczerze wątpię :eek::rofl2:

reklama
Ja mam dobrego lekarza prowadzacego a tutaj poszlam bo nie chcialo mi sie jezdzic na badania krwi i moczu i myslalam ze zrobie w najblizszej przychodni na NFZ no ale nie da sie
i o NFZ tez nie mam dobrego zdania bo jakbym ta kase wplacala na ubezpieczenie prywatne co biora ode mnie to bym miala wszystko gdzies ciekawa jestem czy jakby ich ktos oskarzyl o kradziez to jakby to odebrali w koncu nie dotrzymuja warunkow umowy ja place oni maja opieke tzn maja dac tylko gdzie ta opieka????
ja mam takie same zdanie o NFZ a w cholerę nie płacić za to, każdy sobie by opłacił prywatnie i byłoby ok

aisim ja wczoraj trochę poczytałam w mądrych książkach o tych bólach no i generalnie bóle ciągnące, w dolnej partii, ostre to waśnie macica się rozciąga i wiązadła i to szczególnie jest w 5 miesiącu, tak czytałam. Poza tym można brać nospę, więc jak pomaga to nie ma się czym martwić.
Ja na obiad mam wczorajszą zapiekankę
atabe ja nie lubię tez walentynek, ale zazwyczaj kupujemy sobie coś, ale nie są to jakieś gadżety miłosno - serduszkowate, a raczej praktyczne prezenty. Na pewno zajrzę do empiku zerknę na jakąś płytę, albo książkę, może tą ratunku będę tatą, albo tą w formie komiksu, albo coś zupełnie innego.Chyba, że coś innego wpadnie mi w oko
agatha61 każdy ma prawo do swojego zdania, ja mam takie co do postępowania magdzi. Generalnie rozumiem, że mogła znaleźć się w ciężkiej sytuacji i nie dziwię się, ostatnią rzeczą w takiej sytuacji byłoby myślenie o forum i tu zgoda, ale magdzia weszła na forum napisała jadę do szpitala i koniec. Mogła dopisać cokolwiek, bo nawet nie wiemy czy to ma związek z ciążą, może z czymś innym, nie wiemy czy to zagrożenie czy może przeciwdziałanie, to też różnica. I takie postępowanie mi się nie podoba. A ciągłe pisanie co u niej co u niej nie nastraja mnie pozytywnie. Może to egoistyczne ale już i tak dużo się marwtię, więc bicie piany mi nie pomaga
jedyneczka jeszcze nie wiem czy brat przyjedzie, bo ały trochę zagluciały, ale jak przyjadą to pewnie za często nie zajrzę, ale dam znać

Ostatnia edycja:
Do góry