reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
a to lezysz dla przyjemnosci a ja z musu i wcale nie jest fajnie jak nie musialam to tylko bym lezala a teraz to bym wszedzie chciala isc

Ja nie wiem dziewczyny co jest, ale tu chyba już telepatia zaczyna działać! Wchodze na forum, chcę pisać ze ja dziś placki z proszku z gulaszem (dla M) i pomidorówa a tu patrzę... co druga z was to samo :-D

Tak wogóle cześć :-)

Ja tylko na chwilkę, bo prowadzę cichą wojnę z M o kompa (łączę się więc jak widzę z większością wkurzonych na M)- jak w końcu wygram- napiszę o co poszło: w skrócie: jest o was zazdrosny! :eek: ale tymczasowo pojechał po córę, więc: korzystam :evil:
Poza tym odebrałam wyniki- spodziewałam się cytomegalii, ale okazuje się że miałam kiedyś a nie teraz za to anemia poszła mi na łeb, na szyję Hb już ponieżej 10. Najgorsze jednak to że zrobiłam córze badania moczu (matka to jednak ma instynkt- pierwszy raz od 4 lat robiłam i...) leukocyty ok 60-65pwp czyli na bank jakieś zapalenie- mamy jechac jutro pędem na posiew i lekarza :baffled:

Vanilka- jak brakuje ci w nocy oddechu- to chyba jednak się nie myliłam- to są jedne z pierwszych "ataków nerwicy" jak to się mówi. Mam- więc wiem co mówię :-p I nie musi być konkretnych powodów- nagromadzony stres i bomba w naszych ciałach tyka :sorry:

A reszcie dziewczątek życzę powrotów do zdrowia (keeejt, kasik) Louise- co z tą wysypką? :eek: Co tu tyle choróbsk żeśmy znów namnożyły? ;-)

Ps. Louise, ja jako stara palara potwierdzam- dziś w autobusie myślałam ze zejdę jak mi facio pachą powiał nad głową!

Ostatnia edycja:
ja pomidory i wszelkie potrawy z nich uwielbiam od zawsze, szczegolnie te gdzie dodane jest oregano, bazylia, czosnek i ser... mniam
a herbatke popijam czarna z sokiem malinowym, miodem, cytryna i imbirem na te ch...... przeziebienie, no i oczywiscie syrop z cebuli i tona czosnku!

tak tak-dokladnie z tymi przyprawami i dodatkami :)
ania pestka jakby moj zaczal wczesniej to nocnik juz na niego czeka ;-) chyba tez zostane taka wyrodna matka skoro sie tak da :-D:-D:-D lepsze to niz zmienianie pieluch a i dziecko samodzielniejsze-potem do przedszkola jak znalazl :-):tak:

mruczka to ty tez niezle pysznosci szykujesz. ja dodatkowo jeszcze dla miska rybe (tego Talizmana nieszczesnego o ktorym nawet na forum kulinarnym nie slyszeli:confused2:) smaze. ja sie zadowole zupa

jedyneczka ja tez w maju remont :dry: i na pewno sie gdzies ewakuuje wtedy. tak mi morze chodzi po glowie-chyba sobie pojade na 2 tygodnie na urlopik gdzies :-)
a z tym wechem od nie-palenia to chyba masz racje. ja sie dodatkowo stalam straszna inkwizytorka (czego zawsze nienawidzilam u ex-palaczy) i przesladuje dym papierosowy :zawstydzona/y: i jego wytworcow. w sobote u mnie imprezka wiec nie wiem jaka moi znajomi zrobia mine jak im powiem ze nie pali sie u nas (misiek rzucil razem ze mna). niech sobie obgaduja-jestem w ciazy i nie bede sie truc (i synusia) :-p:rofl2:

Oj Atabe, czuję że następnym razem za Twoją skórę się na forum wezmę ;-)
A tak na poważnie, to nie zazdroszczę leżenia,
ani tym co muszą (Ashika, Vanilka- odliczam chyba i przeżywam każdy Wasz dzień:tak:) ani te które leżą bo sił już na życie nie mają: Atabe :angry:;-) Leżałam miesiąc i powiem Wam szczerze: nie zazdroszczę, oj nie zazdroszczę!!!! Wzsystko tylko nie leżenie! Choć w poprzedniej leżałam jak Atabe z nudów i zmęczenia psychicznego i potem rozczulałam się nad tymi chwilami- ze mogłam- po urodzeniu córy!

emih poprostu na dworze jakiś syf z nieba leci to nie wyjde, w domu sama siedze po kilkanaście godzin to mi sie nudzi i tyle:baffled: czekam na wiosne by choć mi się chciało na dwór wyjść...

reklama
louise siła wyższa i znajomi muszą się dostosować:-pu mnie nie ma problemu bo moi przyzwyczajeni do palenia na dworze tak czy siak jako że M nie pali (no okazjonalnie) i w domku palić nie da:no:ale to dobrze bo nawet jak nie mieszkałam z M i sobie sama nasmrodziłam to prałam i pucowałam żeby nie było tak czuć:-)tak marzę żeby mi się udało do nałogu nie wrócić a z drugiej strony marzę żeby sobie zakurzyć:-D

Idę odkurzyć i umyć podłogi:-(

Do góry