reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

a ja mam do Was pytanie - jestem w 16tyg, od kilku dni co jakiś czas twardnieje mi na chwilę brzuch w jednym miejscu, nie trwa to długo, po czym wraca do normy. Nie pojawia się też regularnie, czasem mam tak 3 razy dziennie, czasem wcale.
Czy to normalne zjawisko??

reklama
a ja mam do Was pytanie - jestem w 16tyg, od kilku dni co jakiś czas twardnieje mi na chwilę brzuch w jednym miejscu, nie trwa to długo, po czym wraca do normy. Nie pojawia się też regularnie, czasem mam tak 3 razy dziennie, czasem wcale.
Czy to normalne zjawisko??
tweenie z tego co wiem to nie powinien brzuszek twardniec. jak tak sie dzieje to bierz nospe na rozkurczenie miesni. mnie sie tak nie robi wiec Ci nie doradze ale dziewczyny pisaly tu ze wlasnie nospa pomaga.powiedz ginowi o tym najlepiej, bo kazde takie rzeczy z brzuszkiem trzeba jednak skonsultowac

Widzisz a mnie się znowu wydaje,że ze mną jest coś nie tak.Chodzę na wizyty do gina od 5 tygodnia ciąży.obecnie jestem w 18tc i wyobraźcie sobie,że przytyłam tylko 2kg.Ale brzuszek mam już widoczny. i tak mnie to zastanawia, bo wydaje mi się,że powinno się troszkę już tych kilogramów zebrać. Tymbardziej że zawsze miałam tendencje do tycia ;-)

maszynka77 - myslę, że wszystko jest ok. W chyba przedostatnim numerze m jak mama był baaardzo fajny artykuł o wzroście wagi w ciąży. Wynikało z niego, że najbardziej tyja kobiety szczuplutkie i takie 16-17 jest w normie, te grubsze powinny przytyc 10-12 i wtedy jest ok. I chyba tak jest, nawet obserwując tu na forum, te drobinki przytyły już 5-7 kg. Nadrabia sie na początku tą tóznice, póxniej powinnyśmy juz tyć mniej więcej równomiernie. Więc głowa do góry;-).

Zawiozłam Emi na bal, pobyłam troszkę a na 14 jadę po nią. Wiecie co, potupywałam sobie:-)no straszna ochota na jekieś dance mi przyszła normalnie:baffled:ja to wogóle jak sprzatam to sobie tańcuje czasem he he ale teraz nie bo bo brzunio ciągnie więc sprzatam szybko i oszczędzając ruchy:happy2:

emih miło słyszeć że poranek udany i nic Ci nie dolega, oby tak dalej;-)

maszynka wcale mało nie przytyłaś:no: ja w sumie 3 kg. od początku ciąży, niektóre dziewczyny wręcz chudną w pierwszych miesiącach.. Organizm w ciąży chce mieć "zapasik" od wypadku dlatego często chudsze dziewczyny tyją więcej a te z "zapasikiem" mniej:-)

tweenie mnie się tak spina czasem i jak nie przechodzi to nospa. Ale w jednym miejscu kiedyś obcziłam że się tam małe poprostu ułożyło bo akurat leżałam na plecach i widziałam jak góra z lewej strony "spływa "na środek:tak:ale ginka zapytaj przy okazji.

louise he he mój kostium ze szkoły to taki biały z z elastku jakiegoś i majtami-reformami:-)jak nam kazali w takich (bo jednakowe)pływać to się zbuntowałyśmy i każda pływała w bikini i oczywiście w czepku też się nie zgodziłyśmy bo w-fista był młody i przystojny:tak:pytam bo są różne te jednoczęściowe, gładkie na cycorach i ze stanikiem i o ten stanik mi chodzi żeby ładnie trzymał dojce:baffled:

Witajcie kochane dziewczynki!!!
tesknilam za Wami bardzo i mam nadzieje ze u wszystkich jest ok. bo nie mam szans nadrobic 9 dni nieobecnosci, wierze ze sa same szczesliwe mamcie i zdrowe coraz wieksze dzieciaczki!
witam serdecznie nowe lipcoweczki ktore pojawily sie w tym czasie!
wrocilismy z PL wczoraj w nocy, a wyjazd zlecial momentalnie niestety...

czesc dziewczynki, ja juz dzis od samego ranka latanie tzn kontrola z dziecmi u lekarza,zakupy,w domu taki burdel ze poprostu jak dzis do mnie Maryska nie przyjdzie to sie zakopie w tym syfie.młody idzie do przedszkola od poniedziłku w koncu hura,hura,hura.i skonczy sie mini mini od samego rana.ide nadrobic co naskrobałyscie.
maszynka77 witam

geperty - udanego wyjazdu:-)
mruczka - zazdroszczę gimnastyki, bo u nas niestety nie ma:-(
aszka - Ty zakupoholiczko jedna:-) Żartuję, tez bym chciała troche pobuszować za ciuszkami, ale cierpię na notoryczny brak czasu, czekam niecierpliwie na ciążowe l4;-)
perla - witaj, brakowało nam Ciebie:tak:
jedyneczka - zdaj relację z balu Emi:-D

Witaj perla, dobrze że dotarliście cało i zdrowo. Ciężko byłoby Ci nadrobić bo ONE bardzo dużo piszą he he:-D

kasik tylko nie daj się wkręcić w opiekę nad M skoro sama jesteś chora, z dwojga to ty bardziej w potrzebie więc rozpieszczaj się i kuruj;-)

reklama
witaj maszynka. sadze ze tez sie wslu****emy :-):tak:
a ja zamiast sobie zrobic chinska zupke to zostalam wyciagnieta z zaskoczenia na basen. a zupka juz sie lamala do miseczki :-D:-D:-D no ale przynajmniej synus poplywal zamiast sie opychac. ale teraz to juz musimy koniecznie uzupelnic kalorie i troche przyjac konserwantow. to jeszcze raz dobranoc w takim razie teraz juz naprawde :tak::tak::tak:
tiffi czyli ze kupujac te krokiety raczej mala szansa ze przyjmiemy 20-letnie mieso? ;-):-)
ps-a co tu tak cichutko???:szok::confused:

No wiesz, ciężko wyrokować, ale słyszałam, że są naprawdę dobre.
tweenie ja chcę soczek, ja ja ja
dzamena ale to są powtórki Housa, więc jak jesteś fanką to pewnie oglądałaś już je wcześniej
ashika fajnie że na wizycie było ok. Oj ja to już mam takiego nerwa na tą "pseudo służbę zdrowia", że normalnie łaskę ci robią, że w ogóle się tobą zajmują
magdzia ja może mało doświadczona jestem, ale wydaje mi się że już czasem czuję dzidzię, ale na pewno to nie jest regularnie i raczej co kilka dni. Ty masz starszą ciążę, więc pewnie już bardziej regularnie czujesz.
patipaula a ty masz jakieś problemy z tarczycą? ja ostatnio miałam badania (wiele lat się leczyłam jak byłam dzieciakiem na tarczycę, ale to było wole-obojętne) i za 4 tygodnie mam mieć powtórkę (dobrze wyszły, ale lekarka jeszcze raz dała
kasik kuruj się
mruczka ale fajnie, że już chodzisz na ćwiczenia
maszynka u mnie brzuszek też już widać, a jeśli chodzi o wagę mam -2kg, byłam ostatnio na wizycie, ale moja gin jakoś na to źle nie zareagowała, więc chyba to nie jest jakieś odchylenie od normy
jedyneczka trzeba było założyć jakąś maskę i kieckę i ruszać w tan

Ciekawe czy moje maleństwo będzie tak spało jak ja. Wczoraj poszłam spać o 2-ej w nocy a wstałam dziś o 11-ej, więc tak naprawdę niedawno zjadłam śniadanie i klikam do was. Ładne dziś słonko świeci, ale leń pospolity wziął górę

Do góry