reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

A gzie sie dzisiaj podziewa vanilka?:szok:

Ja sie żegnam, bo uciekam do lekarza. Jak będę miała siłę , to sie jeszcze dzis pokażę, ale podejrzewam że po powrocie do domku położę się do łóżka:-).

reklama
cześć dziewczynki!

ja dziś wcześniej w domciu, bo miałam szkolenie i fajnie wczesnie się skończyło,ale co z tego jak musze się brac za pisanie pracy i troche notatek poczytać,jutro egzamin na uczelni

milego dnia:-)

Nie no dziewczynki....
Dostałam od mamy botwinkę i trzeci talerz wcinam... :-p A co u was dziś będzie?
Ps. a wczoraj mi się na czosnek zebrało i krewetki w sosie czosnkowym zrobiłam+ grzanki z czosnkowym masłem- ale miałam wyżerę :-D Dobrze ze i M lubi to sobie nie huchaliśmy natrętnie tymi zapaszkami :-D

Ja też mam +2kg, a jeszcze tydzień temu miałam 1,3kg, ale tak mnie wywaliło teraz, że wyglądam przynajmniej na miesiąc starszą ciąże :sorry2:, a z ciekawości zajrzałam do karty ciąży z Nikusiem i między 11 a 17 tyg. przytyłam 1,8kg, a między 17 a 20 tyg. 1,9kg, czyli praktycznie tyle samo w dwa razy krótszym czasie :baffled:.

Patipaula dzwoniłam dzisiaj do tej szkoły rodzenia i zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu: środa teoria (2h) i gimnastyka wtorek lub piątek do wyboru, godziny też do wyboru i tak przez 6 tygodni, a jak się korzysta z tego finansowania przez miasto to na teorię trzeba chodzić na 15-00, a na gimnastykę, chyba na 17-00. No i u mnie jest problem z tą 15-00, bo na 17-00 i tak byłoby mi ciężko dojechać, a wcześniej nie ma mowy, bo M. o 16-30 z pracy wraca, a młodego nie mam z kim zostawić :-(.

kasik1106 przyznam się bez bicia ze popadłam w zakupocholizm, dzisiaj poszłam szukać spodni ciążowych a przywlekłam niedrapki za 2 zł, rampersa i spodenki z tygryskiem :-p
a Mój stwierdził ze on też cche ze mną po sklepach chodzić ale on do lumpków nie pójdzie tylko do normalnych. Wczoraj zajżałam do Smyka maja fajne wyprzedaże.
emih U mnie dzisiaj ogórkowa a potem jade do teśció i tam gołąbki :-D

Ehh i w końcu musimy powiedzieć teściom bo oni jeszcze nie wiedzą że będą dziadkami. Teść to się będzie cieszył ale teściowa zaraz zacznie o ślubie gadać a my jakoś tak nie możemy się zebrać do wydania ponad 30 tyś zł A chcemy mieć wesele bo to jeden raz w życiu a lata lecą a ja też nie chciałam rodzić jak będę miałą pod 40-stke ;)
Już widze minę teściowej teściu to sobie zaraz zapali i będzie tekst "to będziecie bawić" A wiem że będę super dziadkami bo widzę jak zajmują się synkiem kuzynki mojego :)

Perla, witaj znowu:-)

Maszynka, witaj w ogóle:-)

Louise, ja 6 kg na plusie, a do szczupłych nie należałam nigdy, oj nie:no::no::no:

Magdzia, ja też czuję ruchy sporadycznie, głównie wieczorami jak leżę bez ruchu, ale tez jakoś nie za bardzo dużo:-(

Ja dzisiaj znowu sajgon w pracy, ale to dobrze:-)
Jutro rano jadę sobie do Ikei, chciałam Mai kupić dywanik i półeczki i przy okazji pooglądam mebelki do nowego pokoiku:-)

Nie uwierzycie, ale moje dziecko spało wczoraj od 16.30 do 7 rano!!!!
Jak przyszłam o 17 z pracy to spała, budziliśmy ją z M 3 razy, odpowiadała na pytania ale przez sen. A dzisiaj rano wstała i mówi: no wreszcie się wyspałam. i Myli jej się wczoraj z przedwczoraj, opowiada co robiła wczoraj i mówi zamiast wczoraj dzisiaj, hihihi, tak to jest jak wypadnie nocka.

A położne nie wierzyły mi, ze w wieku 3 tygodni przesypiała nocki i nie budziła się na cyca w ogóle. Taki śpioch jest po prostu.

ja dzis mam najszybszy obiad swiata jako ze M steiwrdził ze chce cos normalnego,wiec ma znów kapustke z wczoraj zasmazana,osobiscie uwazam ze z dnia poprzedniego jest najlepsza ,ziemniaczki ,i mortadele smazona w jajku i bułce.emih no no krewetki i czosnek no niezłe smaczki
perla hej no powróciłas !

Perla, witaj znowu:-)

Maszynka, witaj w ogóle:-)

Louise, ja 6 kg na plusie, a do szczupłych nie należałam nigdy, oj nie:no::no::no:

Magdzia, ja też czuję ruchy sporadycznie, głównie wieczorami jak leżę bez ruchu, ale tez jakoś nie za bardzo dużo:-(

Ja dzisiaj znowu sajgon w pracy, ale to dobrze:-)
Jutro rano jadę sobie do Ikei, chciałam Mai kupić dywanik i półeczki i przy okazji pooglądam mebelki do nowego pokoiku:-)

Nie uwierzycie, ale moje dziecko spało wczoraj od 16.30 do 7 rano!!!!
Jak przyszłam o 17 z pracy to spała, budziliśmy ją z M 3 razy, odpowiadała na pytania ale przez sen. A dzisiaj rano wstała i mówi: no wreszcie się wyspałam. i Myli jej się wczoraj z przedwczoraj, opowiada co robiła wczoraj i mówi zamiast wczoraj dzisiaj, hihihi, tak to jest jak wypadnie nocka.

A położne nie wierzyły mi, ze w wieku 3 tygodni przesypiała nocki i nie budziła się na cyca w ogóle. Taki śpioch jest po prostu.
aghata czy ty masz dzis imieniny?bo dzis Agaty jesli tak to duzo,duzo dobrego zycze.co do spania to mój starszy syn tak od urodzenia spał ,ale za to młody dał mi w kosc

reklama
tiffi ja tez dopiero teraz jem sniadanko-moje dziecie nie lubi sie napychac rano tylko w poludnie;-) :-) jeszcze teraz dojadam twarozek z rzodkiewka i cebulka dymka
ooo to jesz moje ulubione śniadanie, ale chyba niedługo pora na obiad. Ja dzisiaj znowu fasolka po bretońsku
aszka no to niezłe zakupy, ja z zakupów mam zero

A tak w ogóle to lubię tu do was zaglądać, bo jakoś tak mi smutno samej, a ja przyzwyczajona do gadania i bycia z ludźmi

Do góry