reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
od jednego razu nic się nie stanie.
Atabe ja robiłam choremu kotu inhalację z genty i doczytałam,że ta grupa ant jest toksyczna w ciąży. Jeśli masz nadal ranę, to może się dostać do organizmu. Jak bym była w pracy w aptece, to sprawdziłabym, czy Cicatridinę można stosować. Masz tam jakieś stwardnienia?? Jeśli nie, to może poprzestać na Rivanolu...Albo iść do innego lekarza.

teraz to mnie wystraszyłaś....a babka w aptece nic mi nie powiedziała:szok: a już posmarowałam tym:wściekła/y: mam rane z ropą i dookoła malinową obwódke...to ja już nie wiem co mam robić:-(

Kochana nie chcę Cię straszyć, tylko dzielę się moją wiedzą. Jest dużo antybiotyków bezpiecznych w ciąży, a nie wiem teraz, które się wogóle nie wchłaniają. Szukam w książkach i jakoś słabo opisane to jest. Po prostu na ciężarówkach nie robią badań. I tak bym poszła do innego dermatologa, może prywatnie, to inaczej traktują...Rana się zasklepiła?

atabe zadzwon moze po prostu do Twojego gina i powiedz mu jaka jest sytuacja i czy mozesz uzywac tej masci. nie ma sensu zebys teraz sie denerwowala i stresowala tym czy cos Ci sie od tej masci stanie czy nie. ja wiem po sobie ze inni lekarze nie do konca maja pojecie co moga zapisywac ciezarnym, zeby im nie zaszkodzilo.

kasik hihihi-wiesz ta prognoza na twojapogoda.pl jest jedna z mniej sprawdzajacych sie prognoz na jakie trafilam. w kazdym razie jezeli chodzi o 16-dniowa. dlugoterminowa to nie wiem ale tez bym na to patrzyla z przymruzeniem oka i nie do konca wierzyla w to co tam pisza

atabe - ja nie mam nic wspólnego z medycyna, ale zrobiłabym tak: zadzwoniłabym do mojego ginekologa i opowiedziałabm mu całą sytuację od początku do końca. Może on doradziłby mi jakieś leki. Nie wiem jak Twój, ale mój na pewno nie obraziłby sie i starał sie pomóc;-). Może spróbuj:-)

reklama
atabe - ja nie mam nic wspólnego z medycyna, ale zrobiłabym tak: zadzwoniłabym do mojego ginekologa i opowiedziałabm mu całą sytuację od początku do końca. Może on doradziłby mi jakieś leki. Nie wiem jak Twój, ale mój na pewno nie obraziłby sie i starał sie pomóc;-). Może spróbuj:-)
Ginek na pewno będzie miał doświadczenie w tym względzie!! A jeśli rana jest zasklepiona, to nie powinno się nic wchłaniać.:sorry2:

Do góry