reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Ja mam butelkę z avent antykolkowa a materac grypa pianka kokos..
fura nam przyszła :) złożyłam sama w 5 minut także łatwo się go rozkłada

Załączniki

• 20160505_135838.jpg
    20160505_135838.jpg
    315,8 KB · Wyświetleń: 156
reklama
mam do was dziewczyny pytanie...... odnosnie koszuli lub pizamy nocnej do szpitala. po pierwsze w czym rodzicie?kupujecie specjalna koszule do porodu? i co wybieracie na czas po porodzie? koszule rozpinana do karmienia piersia czy komplet bluzka i spodnie od pizamy tez rozpinane do karmienia?

Ja kupiłam 2 koszule nocne rozpinane do karmienia na czas po porodzie,myśle że w piżamce 2 częściowej może być niewygodnie,lepsze koszule. a na czas porodu podobno najlepiej wsiąść coś starszego albo zwykły t-shirt tylko dłuższy najlepiej coś takiego czego nie będzie szkoda wyrzucić bo może się poplamić

mam do was dziewczyny pytanie...... odnosnie koszuli lub pizamy nocnej do szpitala. po pierwsze w czym rodzicie?kupujecie specjalna koszule do porodu? i co wybieracie na czas po porodzie? koszule rozpinana do karmienia piersia czy komplet bluzka i spodnie od pizamy tez rozpinane do karmienia?

Ja wzięłam od mamy dwie stare koszule, które mogę po porodzie wyrzucić plus dwie nowe do karmienia.

Ja kupiłam 2 koszule nocne rozpinane do karmienia na czas po porodzie,myśle że w piżamce 2 częściowej może być niewygodnie,lepsze koszule. a na czas porodu podobno najlepiej wsiąść coś starszego albo zwykły t-shirt tylko dłuższy najlepiej coś takiego czego nie będzie szkoda wyrzucić bo może się poplamić

super , dziekuje.
zastanawiam sie tylko.... tez mi polozna powiedziala ze starszy t-shirt bedzie ok ale jak wtedy poloza mi dziecko na piersi czy brzuchu zeby mialo szybki kontakt ze skora po porodzie?

Doris - dziękuję :) śliczny ten Twój :) Chyba podobny do Adamexa, nie? A z jakiej to firmy?

Tak, to jest Adamex Pajero

Ja do porodu dostanę taką operacyjną zieloną pewnie jak ostatnio, bo będę miała CC. Na później biorę dwie rozpinane do karmienia, bawełniane z krótkim rękawem.

fura nam przyszła :) złożyłam sama w 5 minut także łatwo się go rozkłada
Piękny wózek, mój jeszcze w kartonie jesy, bo nie chcę żeby się zakurzył a do kartonu potem tak samo się nie uda zapakować choć bardzo mnie korci żeby go zobaczyć na żywo/

A mi dziś przyszedł drugi leżaczek bujaczek/hustawka, jeden mam hybrydowy taki
leżaczek hybrydowy.jpg

a drugi taki

leżaczek chad valley.jpg

ten drugi się fajniej buja i miałam ten pierwszy sprzedać ale mój M mówi, że jeden będzie w domu a drugi na działce

Załączniki

• leżaczek hybrydowy.jpg
    leżaczek hybrydowy.jpg
    68,6 KB · Wyświetleń: 540
  • leżaczek chad valley.jpg
    leżaczek chad valley.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 543
Ostatnia edycja:
Doris ja sprawdzałam czy wszystko jest i czy pasuje bo w razie w dzwoniła bym jeszcze dziś.. i dobrze że to zrobiłam bo się okazało ze fotelika nie ma bo kurier zapomniał zostawić drugiej paczki.. przed chwila przywiózł brakującą u jest cały komplet :)

Kupiłam sobie w lidlu legginsy ciążowe i koszulkę ciążową. Koszulka super, wzięłam szarą i idę zaraz dokupię jeszcze czarną ( o ile jeszcze będzie ). Legginsy kupiłam S i niby dobre ale takie mocno obcisłe, nie wiem czy M nie byłyby lepsze.

My wózek odpakowaliśmy. Posprawdzaliśmy wszystko czy jest itd, potem spacerówka wyglądowała na szafie, bo prędko się nie przyda, a w kartoniku tylko stelaż i gondolka do odpakowania za 2-3 miesiące ;)

reklama
Kupiłam sobie w lidlu legginsy ciążowe i koszulkę ciążową. Koszulka super, wzięłam szarą i idę zaraz dokupię jeszcze czarną ( o ile jeszcze będzie ). Legginsy kupiłam S i niby dobre ale takie mocno obcisłe, nie wiem czy M nie byłyby lepsze.
Ja kupiłam M i też są obcisłe i bardzo długie, ale da się nosić.

Do góry