reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

DADY!!! bez dwóch zdań na pierwsze tygodnie kupiłam papmersy new born. Daniel był bardzo malutki ale szybko przybierał więc po miesiącu przeszliśmy na dady.

reklama
a z ciuszków body oczywiście :) i uwielbiałam pajacyki. Już nawet jak miał roczek i biegał na noc ubierałam go w pajacyk wyglądał słodko :)

Co do pieluszek, to na początku służyły nam Huggies, bo Pampers odparzały. Potem zrobiło się odwrotnie i zamieniliśmy na Pampersy,
Ale dziś (jak to zwykle, gdy dopadnie mnie fiś jakiś) przez pół dnia studiowałam temat pieluch wielorazowych. Znalazłam blog jednego tatusia, który naprawdę fajnie zgłębił temat: http://www.wolnymbyc.pl/pieluchowo/
Polecam do poczytania :)

Co do ciuszków, u mnie prym wiodły zawsze pajace.

U Nas były Happy, Pampers i Dada. Z ukierunkowaniem na Dada.
Pralam z córką do pół roczku w Bobini lub Jelp :-) później przestałam bo nie było sensu, nic jej nie wychodziło. Fakt faktem kupowałam wszystko do prania na "sensitive".
Jeśli chodzi o ubranka to na początku kaftaniki miałam pod pajaca na przykład. Rodzilam zimą i jakoś mnie one nie wkurzaly. Uwielbiam bodziaki i pajacyki jak najmocniej rozpinane, żeby dzieciaka nie wyginac. Nie lubię za to przesadnego ubierania na co dzień maluszków w niewygodne jeansy, sukienki niewiadomo jakie itd - wiadomo jak jest okazja to jasne, natomiast jak widzę koleżanki córkę 2 miesiące ma i wszędzie jeansy i to jeszcze rurki bo modne z Zary to mnie strzela. Każdy ma swoje wizje wiadomo.. :-)

co Wy na to by zmienic troche temat tego watku? i zamiast tematu "wszystko dla dziecka" zrobic temat "lipcowki polecaja" wtedy bardzej bedziemy trzymac sie tematu watku, nie muszac zakladac osobnego :)

Ja też kaftaników nie lubiłam, przy Lence nie kupowałam nawet tylko bodziaki.
Pajacyki lubiłam ale na noc tylko, jakoś w ciągu dnia przebierałam w normalne ciuszki najczęściej body i półśpiochy lub getry :-) :). Po pół roczku spodnie bądź rajstopki zimą.
Z pieluszek to pampersy, dady i lidlowe toujours .

To masz podobnie jak ja z ubieraniem Hope. Juz myślałam że nigdy małych ciuszków nie będe kupować....
A te lidowe ok są ?

reklama
Ja na Samym poczatku uzywalam pampersa Ale Do wielkosci 3 potem sie zepsuly i kupowalam z Drogerii Ale z dm nie z rossmanna...na poczatku tez Huggies newborn a Jak w Pl bylismy to zawsze dada z biedry Najlepsze na Zapas kupowalismy :)Co Do ciuszkow to Body tylko Pare Kaftanikow mialam Ale nie Za bardzo Lubilam...na nic pajace...a w dzien spiochy i bluzeczka :)...teraz planujemy Ale Jak zaczniemy szal to wystarczy Do h&m zajrzec To i tak zawsze cos Kupimy;)

Do góry