reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Kamejka, ja tez będę kupowała łóżeczko dostawkę do sypialni ale na dół musze miec cos gdzie bedzie małego kładła bo jednak cały dzien jestem na dole ( a sypialnie mam na gorze domu). Tak kombinowałam czy starczy jakiś leżaczek ale doszłam do wniosku ze lepszy bedzie kosz mojzesza lub kołyska. Tylko chce używany zeby było taniej .

Ostatnia edycja:
reklama
fazerkamm dzięki za stronkę :)

Czy kupowałyście laktatory z wyprzedzeniem czy czekacie do porodu? Ja właśnie przeglądam i zastanawiam się pomiędzy Aventem a Tommee Tippee. Możecie coś doradzić? Dodam że oglądam ręczne, bo nie jestem pewna czy warto inwestować w elektroniczny.

fazerkamm dzięki za stronkę :)

Czy kupowałyście laktatory z wyprzedzeniem czy czekacie do porodu? Ja właśnie przeglądam i zastanawiam się pomiędzy Aventem a Tommee Tippee. Możecie coś doradzić? Dodam że oglądam ręczne, bo nie jestem pewna czy warto inwestować w elektroniczny.
Dla mnie lepiej elektroniczny bo wtedy nawet canpol jest dobry, a jeśli reczny to dziewczyny polecały avent, co do tommee tippee to nie wiem

mazda - w pierwszej ciąży też nie myślałam o laktatorze naszczescie dostalam ręczny medela i miałam bo jak przyszedł nawał pokarmu to nie było czasu na szukanie, wybierane i kupowanie. Teraz kpilam elektryczny też medeli. Z innymi nie miałam styczności ale wiem ze warto mieć za wczasu .

ja mam elektryczny :)
dziewczyny co polecacie do krocza po porodzie? tak zeby sie lepiej goiło. robie listę i chce już w weekend wszystko kupić dla siebie i maluszka żeby mieć z głowy

ja mam elektryczny :)
dziewczyny co polecacie do krocza po porodzie? tak zeby sie lepiej goiło. robie listę i chce już w weekend wszystko kupić dla siebie i maluszka żeby mieć z głowy

Używałam tantrum rosa, teraz też kupiłam, problemów nie miałam, krocze polewałam często tym roztworem ale czy dzięki temu uniknelam problemów to nie wiem.

Dziewczyny szukam wózka.

Kluczowe cechy na których mi zależy to:
- gondola składana na płasko,
- spacerówka rozkładana na płasko (tak żeby dzidzia która jeszcze sama nie siada mogła w niej jeździć)
- stelaż 4-kołowy

Znalazłam póki co wózek Quinny Buzz Xtra, tylko nie jestem pewna, czy ta spacerówka rozkłada się na płasko - kompletnie się na tym nie znam, zerkniecie?
Jest tu taki rysunek pod fragmentem SIEDZISKO SPACEROWE i zdaje się że z niego wynika, że spacerówka po rozłożeniu nadaje się od urodzenia:
Link do: Quinny Buzz XTRA

W opisie jest też, że:
"oparcie jest łatwo regulowane, możliwe do ustawienia w trzech pozycjach – siedzącej, półleżącej i prawie płaskiej, gdy dziecko znajduje się tyłem do rodzica, ale w dwóch – leżącej i półleżącej, gdy dziecko znajduje się przodem do rodzica".

Tu są jeszcze filmik jak się rozkłada ta spacerówka:

No i patrzę na to i nie wiem czy ta spacerówka się nadaje dla niesiedzącego dzieciaczka.
Będę wdzięczna za rady.
Co myślicie?

A może znacie inny wózek spełniający moje wymagania?

Ostatnia edycja:

ja kupiłam z wyprzedzeniem bo chciałam elektryczny a ich ceny są wysokie,po porodzie jak bedzie potrzebny na już to w aptece musiałabym sporo przepłacić a tak kupiłam przez internet i dużo zaoszczędziłam,jak się nie przyda to poprostu sprzedam;-)

z tego co wiem to Quinny nie ma spacerowki rozkladanej na plasko bo ma siedzisko kubelkowe ale moge sie mylic

reklama
Ja chciałam ten wózek ale Pani w sklepie odradzila bo siedzisko masz jak fotelik tylko 1,5h dziecko może w nim siedzieć na płasko nie rozlozysz

Do góry