reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Co so termometru my mamy geratherm rapid i miedzy w ciagu 8 sekund i to jest elektroniczny i ja mierze tylko w pupie,inaczej nie uznaje;)...pościel do wózka mam uszyta na wymiar od Violanto i prześcieradło z gumka na matracyk bawełniane tez do kompletu:)jedna strona minky druga bawełna...łóżeczko mamy zwykle z 2 poziomami regulacji a pościeli nie używam do 3-go miesiąca, i żadnych tam baldachimem i ochraniaczy tez nie,dziecko śpi w śpiworki lekkim letnim...szpital zabrania przynoszenia własnych ubranek tylko na wyjście koszule chce zakupić ma koszulove

reklama
A spiworek dostaniemy w prezencie na poród od naszej kliniki wiec nie kupuje :) i w szpitalu dziecko te śpi w śpiworku bez rękawów czy lato czy zima tutaj tak jest chociaż :)i bardzo mi sie ten pomysł podoba a wózek głęboki uważam za najwygodniejsza opcje i dla mnie i dla dziecka gdyż jest duzo miejsca a te chicco czy quinny u tez nam pani odradzała jak kupowaliśmy bo dziecko max do 4 miesiąca sie mieści i potem mu ciasno i wygina sie z nerwów nie moze sobie pokopać ;)potem jest nakładka spacerówka i jak juz dziecko siedzi jest bardzo duzo miejsca ma dziecko zeby nóżki rozprostować:)Taki moje zdanie:)

Ja dostałam termometr na święta :) ten bezdotykowy i jak byłam chora to raczej dobrze mierzył :) na mężu też sprawdzałam :D. Myślę, że to dobry pomysł.

Na temat wózka nie udzielam się, bo my już od początku ciąży mamy kupiony razem z nosidłem :) chyba jakiś babymerc to był (stoi u teścia w domu).

To i ja sie pochwale kocykiem minky dla Małego :) raczej bardziej przyda sie na jesieni i w zimę bo jest grubszy. Na lato mamy z biedronki tez z minky i pewnie cos dokupie awaryjnie. Motylek przyda sie od razu :-)

My chyba spróbujemy z bezdotykowym, Maz sie upiera.

Ja juz z ciuszków mam cała wyprawkę teraz muszę sie zabrać za łóżeczko, materac, pościel i inne "drobne" gadżety.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
f49cbfc8144e184b5dda39523fc3f2ff.jpg

Wczoraj dostałam paczkę od bratowej i mam już jakiś start :) Wszystkie ubranka praktycznie w rozmiarze 56 i raczej ciepłe, bo jej synek był zimowym dzieckiem. Mąż się zastanawiał jak on zdoła to dziecko ubierać tymi swoimi dużymi rękoma, bo wszystkie ubranka wydawały się takie maleńkie :)

Teraz mam z 11 part body z długim rękawkiem i chyba 5 z któtkim. Dwie pary takich fajnych spodni jakby ogrodniczek i dwa cieplejsze kombinezony na spacer w chłodne dni. Do tego 3 zestawy spodenek z bluzeczką. Kilka skarpetek, rajtuz, spodenek, ciepłe czapeczki i lekkie czapeczki.
Do tego dostałam lekki bawełniany kocyk i przeżynkę :)

Myślę, żę jak jeszcze dokupię kilka kaftaników, ze 2-3 pary body z krótkim rękawem, jakieś śpiochy i ewentualnie coś co mi się będzie szalenie podobać to będę miała wszystko co trzeba z ubranek na początek :) Poza tym chyba mogę się skupiać na kompletowaniu ubranek w większym rozmiarze.

Do tego odkryłam, że mała komoda, którą planowałam przeznanczyć na ubranka dla dziecka, jest za mała i muszę zakupić większą :p

Załączniki

• DSC_0668.jpg
    DSC_0668.jpg
    352,7 KB · Wyświetleń: 94
  • DSC_0669.jpg
    DSC_0669.jpg
    248 KB · Wyświetleń: 99
  • DSC_0671.jpg
    DSC_0671.jpg
    227,7 KB · Wyświetleń: 95
  • DSC_0672.jpg
    DSC_0672.jpg
    224,9 KB · Wyświetleń: 97
  • DSC_0673.jpg
    DSC_0673.jpg
    286,1 KB · Wyświetleń: 98
Ja w szpitalu też nie potrzebuję ubranek. Na wyjście Arek przywiezie.

Łóżeczko z szufladą chyba fajne, zwłaszcza w mniejszych mieszkaniach, bo zawsze mozna coś tam schować.

Ja nie cierpię koszul. No ale jak mus to mus :/

dziewczyny a materac juz wybralyscie? mam problem bo nie wiem jaki ;/ do wyboru mam takie:

Materac dziecięcy STREFY WENTYLACYJNE
Materac dziecięcy dwustronny przeznaczony od pierwszych dni życia dziecka.
Wkład materaca stanowi BEZFREONOWA PIANKA POLIURETANOWAobłożona obustronnie PŁYTĄ KOKOSOWĄ spryskaną naturalnym lateksem o grubości 10mm.
Maty z naturalnych włókien kokosowych zapewniają stabilne i wygodne ułożenie dziecka. Dodatkowo wnętrze materacyka pokryte jest WŁÓKNINĄ PUSZTYSTĄ, która nadaje komfort dziecku.
Pokrowiec wykonany jest z najwyższej jakość MATERIAŁÓW BAWEŁNIANYCH oraz FROTTE a dodatkowo wyposazony jest w specjalneSTREFY WENTYLACYJNE zapewniające idealną cyrkulację powietrza, regulują poziom wilgoci, minimalizują rozwój bakterii i roztoczy a także jest antyalergiczna.

swww.jpg.thumb_150x99.jpg

MATERACYK DZIECIĘCY ŚPIOCH SUPER LUX LATEKSOWY
Pianka lateksowana-kokos-pianka-kokos-włóknina puszysta

duwstronnylateks.jpg.thumb_150x150.jpg

MATERACYK DZIECIĘCY PODWÓJNY KOKOS ŚPIOCH SUPER LUX
Kokos-pianka-kokos-włóknina puszysta
superlux01.jpg.thumb_150x150.jpg

MATERACYK DZIECIĘCY POJEDYŃCZY KOKOS ŚPIOCH LUX
Kokos-pianka-włóknina puszysta
dwustronnylux.jpg.thumb_150x150.jpg

reklama
Link do: Wózek 2w1 Baby Jogger City Mini (spacerówka+ gonodla Deluxe) 2015 KURIER GRATIS [id19164] - 2349 zł : DINO - najlepsze wózki dziecięce, meble, foteliki samochodowe, Dino wózki Sklep

Jaki kolor dziewczyny? Spójrzcie tylko ze gondola nie jest we wszystkich kolorach
.. juz mam metlik w glowie od przegladnia stron..

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Ten błękit jest bardzo ładny na zdjęciu.
Szary też fajny

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry