reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

Co so termometru my mamy geratherm rapid i miedzy w ciagu 8 sekund i to jest elektroniczny i ja mierze tylko w pupie,inaczej nie uznaje;)...pościel do wózka mam uszyta na wymiar od Violanto i prześcieradło z gumka na matracyk bawełniane tez do kompletu:)jedna strona minky druga bawełna...łóżeczko mamy zwykle z 2 poziomami regulacji a pościeli nie używam do 3-go miesiąca, i żadnych tam baldachimem i ochraniaczy tez nie,dziecko śpi w śpiworki lekkim letnim...szpital zabrania przynoszenia własnych ubranek tylko na wyjście koszule chce zakupić ma koszulove

reklama
A spiworek dostaniemy w prezencie na poród od naszej kliniki wiec nie kupuje :) i w szpitalu dziecko te śpi w śpiworku bez rękawów czy lato czy zima tutaj tak jest chociaż :)i bardzo mi sie ten pomysł podoba a wózek głęboki uważam za najwygodniejsza opcje i dla mnie i dla dziecka gdyż jest duzo miejsca a te chicco czy quinny u tez nam pani odradzała jak kupowaliśmy bo dziecko max do 4 miesiąca sie mieści i potem mu ciasno i wygina sie z nerwów nie moze sobie pokopać ;)potem jest nakładka spacerówka i jak juz dziecko siedzi jest bardzo duzo miejsca ma dziecko zeby nóżki rozprostować:)Taki moje zdanie:)

Ja dostałam termometr na święta :) ten bezdotykowy i jak byłam chora to raczej dobrze mierzył :) na mężu też sprawdzałam :D. Myślę, że to dobry pomysł.

Na temat wózka nie udzielam się, bo my już od początku ciąży mamy kupiony razem z nosidłem :) chyba jakiś babymerc to był (stoi u teścia w domu).

To i ja sie pochwale kocykiem minky dla Małego :) raczej bardziej przyda sie na jesieni i w zimę bo jest grubszy. Na lato mamy z biedronki tez z minky i pewnie cos dokupie awaryjnie. Motylek przyda sie od razu :-)

My chyba spróbujemy z bezdotykowym, Maz sie upiera.

Ja juz z ciuszków mam cała wyprawkę teraz muszę sie zabrać za łóżeczko, materac, pościel i inne "drobne" gadżety.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
f49cbfc8144e184b5dda39523fc3f2ff.jpg

Wczoraj dostałam paczkę od bratowej i mam już jakiś start :) Wszystkie ubranka praktycznie w rozmiarze 56 i raczej ciepłe, bo jej synek był zimowym dzieckiem. Mąż się zastanawiał jak on zdoła to dziecko ubierać tymi swoimi dużymi rękoma, bo wszystkie ubranka wydawały się takie maleńkie :)

Teraz mam z 11 part body z długim rękawkiem i chyba 5 z któtkim. Dwie pary takich fajnych spodni jakby ogrodniczek i dwa cieplejsze kombinezony na spacer w chłodne dni. Do tego 3 zestawy spodenek z bluzeczką. Kilka skarpetek, rajtuz, spodenek, ciepłe czapeczki i lekkie czapeczki.
Do tego dostałam lekki bawełniany kocyk i przeżynkę :)

Myślę, żę jak jeszcze dokupię kilka kaftaników, ze 2-3 pary body z krótkim rękawem, jakieś śpiochy i ewentualnie coś co mi się będzie szalenie podobać to będę miała wszystko co trzeba z ubranek na początek :) Poza tym chyba mogę się skupiać na kompletowaniu ubranek w większym rozmiarze.

Do tego odkryłam, że mała komoda, którą planowałam przeznanczyć na ubranka dla dziecka, jest za mała i muszę zakupić większą :p

Załączniki

• DSC_0668.jpg
    DSC_0668.jpg
    352,7 KB · Wyświetleń: 95
  • DSC_0669.jpg
    DSC_0669.jpg
    248 KB · Wyświetleń: 101
  • DSC_0671.jpg
    DSC_0671.jpg
    227,7 KB · Wyświetleń: 96
  • DSC_0672.jpg
    DSC_0672.jpg
    224,9 KB · Wyświetleń: 104
  • DSC_0673.jpg
    DSC_0673.jpg
    286,1 KB · Wyświetleń: 104
Ja w szpitalu też nie potrzebuję ubranek. Na wyjście Arek przywiezie.

Łóżeczko z szufladą chyba fajne, zwłaszcza w mniejszych mieszkaniach, bo zawsze mozna coś tam schować.

Ja nie cierpię koszul. No ale jak mus to mus :/

dziewczyny a materac juz wybralyscie? mam problem bo nie wiem jaki ;/ do wyboru mam takie:

Materac dziecięcy STREFY WENTYLACYJNE
Materac dziecięcy dwustronny przeznaczony od pierwszych dni życia dziecka.
Wkład materaca stanowi BEZFREONOWA PIANKA POLIURETANOWAobłożona obustronnie PŁYTĄ KOKOSOWĄ spryskaną naturalnym lateksem o grubości 10mm.
Maty z naturalnych włókien kokosowych zapewniają stabilne i wygodne ułożenie dziecka. Dodatkowo wnętrze materacyka pokryte jest WŁÓKNINĄ PUSZTYSTĄ, która nadaje komfort dziecku.
Pokrowiec wykonany jest z najwyższej jakość MATERIAŁÓW BAWEŁNIANYCH oraz FROTTE a dodatkowo wyposazony jest w specjalneSTREFY WENTYLACYJNE zapewniające idealną cyrkulację powietrza, regulują poziom wilgoci, minimalizują rozwój bakterii i roztoczy a także jest antyalergiczna.

swww.jpg.thumb_150x99.jpg

MATERACYK DZIECIĘCY ŚPIOCH SUPER LUX LATEKSOWY
Pianka lateksowana-kokos-pianka-kokos-włóknina puszysta

duwstronnylateks.jpg.thumb_150x150.jpg

MATERACYK DZIECIĘCY PODWÓJNY KOKOS ŚPIOCH SUPER LUX
Kokos-pianka-kokos-włóknina puszysta
superlux01.jpg.thumb_150x150.jpg

MATERACYK DZIECIĘCY POJEDYŃCZY KOKOS ŚPIOCH LUX
Kokos-pianka-włóknina puszysta
dwustronnylux.jpg.thumb_150x150.jpg

reklama
Link do: Wózek 2w1 Baby Jogger City Mini (spacerówka+ gonodla Deluxe) 2015 KURIER GRATIS [id19164] - 2349 zł : DINO - najlepsze wózki dziecięce, meble, foteliki samochodowe, Dino wózki Sklep

Jaki kolor dziewczyny? Spójrzcie tylko ze gondola nie jest we wszystkich kolorach
.. juz mam metlik w glowie od przegladnia stron..

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Ten błękit jest bardzo ładny na zdjęciu.
Szary też fajny

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry