reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Różo ja właśnie też nad Questem myślę. I nadal Nanuq albo Quest. Nanuqa mogą mi w tydzień ściągnąć, ale oczywiście na sklepie nie mają bo nie są popularne w bydgoszczy. noż kurde

Betunko miałam okazję kupić XLR w super stanie, ale za duży jak dla mnie wiesz? Własnie wole Questa ze względu na jego wymiary bo spacerówkę mam też od Jedo masywną i taka styknie. Narazie Emilka jest drobna więc nie wiem jak będzie, ale do 3 lat powinien styknąć Quest. No i jeszcze ten Nanuq mnie kusi nooooooo z wyglądu lepiej mi sie podoba i jest lżejszy choć ma kółka większe bo 16 cali a quest 12 cali

Betunko, ale zakupy super:)Też myślałam nad tymi grzechotkami na ręce i nie wiem czy to się sprawdzi?
Ja w czarnej d...z zakupami. Nie wiem co mężowi kupić

Ostatnia edycja:
reklama
Betunka ja mam te skarpetki z lamaze i niestety nie mogę ich załozyć bo mój Franio ma zbyt pulchne nóżki, a Twój Miluś wagowo jeszcze cięższy, skarpetki się nie rozciągaja

ania-aneczka ja na razie nie szaleję ze spacerówką, na pewno będę kupować lekką ale co to będzie nie mam pojęcia :)
R. jak chce origami to niech kupi ja takiej kasy na pewno nie przeznaczę na kolejny wózek bo JAne kosztował sporo i teraz mam problemy z nim i tyle. Cośmi sięwydaje że jak bym kupiła wózek z normalnej półki a nie wymyślała to nie byłoby problemu i nie musiałabym się włóczyć po sądach
ja myślałam cały czas o nuna - tylko fasolinka pisała że on mały jest no i o quinny zap xtra ale 4 kołowym o takim Quinny Zapp Xtra stroller (2011/2012) - Free Shipping, No Sales Tax! ale z tego co się orientuję u nas w POlsce to tylko te trzykołowe są dostępne

DariaN - wygląda na to, ze ten stelaż tak "chodzi"

Róża - a nomada sprzedajesz?? No ja mam questa po Adzie, ale kolor dla Wojtka nie wyjsciowy bo to ten brąż z rózem i musze go sprzedać. Ale wózek polecam dla większego dziecka, takiego roczniaka przynajmniej gdyż nie rozkłada się na płasko do pozycji śpiącej.

ania aneczka - jeśli miałabym wybierać, to patrząc na ten serwis jane, co Daria przechodzi, mimo iż te kolorki jane kuszą wybrałabym chyba maclarena. Quest faktycznie, jak go podniosłam razem z Adą (iała wtedy 14 m-cy jak gokupiłam) to normalnie leciutki jak piórko.

betunka - dobrze napisała, ze po parasolce nie ma co oczekiwać cudów, to wózek zupenie innej konstrukcji, nie ma cuudów, ale nie znaczy to, ze są tak strasznie beznadziejne, ja osobiscie bardzo lubiłłam mojego maca.

Daria ten Zapp jest fajny, ale jak dla mnie minusem jest, ze podnóżek nie regulowany i tak zwisają te nóżki dziecku. Dla większego ok, ale dla malca to chyba średni komfort tak.
Moja siostra ma 3 kołowca i nie jest zadowolona. Mnie się też masakrycznie go prowadziło.

Eve no jak mam takie przejścia mieć z serwisem w razie czego to ja sama już nie wiem. Zastanowię się jeszcze. Będę jeździć jeszcze raz na wiosne po bydgoskich sklepach czy nie mają do przymiarki. bardziej mi się wizualnie podoba Nanuq, ale jak mam mieć później problemy kurcze to nie na moją cierpliwość.

ania-aneczka nie zniechęcaj się moim przypadkiem
nie wiem jak jest z serwisem Jane bo nie miałam wózka oddanego na gwarancję do producenta ale sądzę że gdybym skorzystała właśnie z tej gwarancji a nie z tej do sklepu (rękojmi) to byłoby zupełnie inaczej
po pierwsze - teraz jedno wiem na pewno żałuję, że wózek kupiłam przez internet (do tego w Gdańsku) a nie w sklepie stacjonarnym w poznaniu fakt była spora różnica w cenie ale zawsze co na miejscu to na miejscu,
po drugie - nigdy w życiu nikomu nie polecę sklepu bobo wózki lub świat wózków - bo to ten sam właściciel - obsługa ok ale tylko przy zamówieniu później mają cię głęboko w 4 literach
no i po trzecie - w razie jakichkolwiek zakupów internetowych (tak drogich) będę szczególną uwagę zwracać na opinie o sklepie - tutaj zrobiłam to po fakcie, gdybym to zrobiła wcześniej na pewno szukałabym innego sklepu bo ten ie miał zbyt dobrej opinii jeśli chodzi właśnie o gwarancję

dzięki za info o quinnym :) w takim razie gdy już lekka spacerówka będzie u nas niezbędna też pofatyguję się na przymiarki do sklepu i zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie :)

reklama
DariaN właśnie sie dowiedziałam, że można Nanuqa kupić za 800 zł w sklepie u nas. Tydzień się czeka, ale nie mają na asortymencie by obejrzeć. Również jestem zdania, że lepiej stacjonarnie takie rzeczy, chyba że faktycznie mega duża różnica w cenie. Maclaren i tak bym zamówiła w necie bo w bydgoszczy nie ściągają z tego co wiem, ale jeszcze podzwonie po sklepach w odpowiednim czasie. Chce kupić dobrą spacerówkę bo dużo spaceruję i Emi śpi w wózku i lubi na świezym powietrzu i z myślą o drugim dziecku już chce kupić uniseks.

Powiem CI, że po prostu źle trafiłaś kurde z tym wózkiem no.

Do góry