reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Dziewczyny nie wiem czy będziecie zakładać nowy temat dotyczący świąt BN i prezentów dla dzieci..
Ja już tym żyję i nie umiem się doczekać naszych pierwszych wspólnych świat :-D

ale chodzi mi o prezenty..
Bo jest Mikołaj, prezent pod choinkę i dziadkowie już mówią żebyśmy wymyślali prezenty (chrzestni na pewno też się odezwą) :-)

dla jednych dziadków wymyśliliśmy Szczeniaczka uczniaczka: FISHER PRICE SZCZENIACZEK UCZNIACZEK POL/ANG W1125 (2759087718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. słyszałam rewelacyjne opinie a Mały uwielbia grające zabawki więc na pewno się przyda :-)

a nad resztą musimy pomyśleć..

Może już się zastanawiacie i macie jakieś pomysły??

ja chętnie poczytam o Waszych pomysłach na prezenty dla dzieciaczków. Ja mam trudniej, bo wiele zabawek jest już w domu. Szczeniaczka uczniaczka też mamy.. Igora nie zachwycił... długo stał na półce i sie kurzył... dopiero jakies pół roku temu Igor go odkrył i teraz lubi się nim pobawić

Ja dla Wojtusia na pewno żyrafkę Sophie... ale już moja mama sie pytała, podejrzewam, ze teściowa też sie będzie pytać co kupić.... a tu pomysłów brak....

u nas szczeniak nadal nie robi furory, czasem sobie Nina o nim przypomni, ale bez rewelacji.
Żyrafka Sophie przyznam że fajna sprawa, bo łatwo złapać i mała ją wiecznie miętoli. U nas hitem okazały się takie klucze:
Gryzak wypełniony żelem - klucze - Merlin.pl
Łatwo złapać i jest co gryźć. Może przyda się też przy ząbkowaniu, wtedy wrzucę do lodówki i schłodzę.
Nina miała takie - też fajne są:
Bright Starts Gryzaki Gryzak Kluczyki 8172 (2748290510) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja wylicytowałam na ebayu takie coś dałam całe 5 funtów :-D Nina jest zauroczona, Sara pakuje całą matę do buzi, muszę wyprać zanim im znowu wyciągnę.

2554069.jpg

Wika u nas króluje żyrafa, co prawda nie żyrafa Sophie ale ogólnie żyrafa, zaczelo sie od maskotki małej, potem koleżanki z pracy kupiły Marceli taka dużą, na śpiworku do spania żyrafa, na sukience żyrafa, na skarpetach żyrafa, wszędzie gdzie sie nie obejrzymy to żyrafa i teraz dywan kupiliśmy w żyrafy:-Di mąż naklejki zamówił w żyrafy:-Di jak mała bedzie wieksza to pierwsze co to jedziemy do Wrocka do zoo ogladać żyrafy:-D:szok:, ale ta żyrafka Sophie super sparwa pokaże S. moze coś wybierzemy małej na prezent

Ja chcę trochę praktyczniej myślałam o jakimś porządnym zestawie do jedzenia dla dzieci, krzesełko do karmienia. Ciuchów mamy mnóstwo, zabawek zatrzęsienie a Mała i tak nie będzie jeszcze wiedziała o co chodzi. Poza tym prezenty kupują jej jeszcze ciocie i prababcia a one wybiorą zabawki same. Powiedziałam tylko, że mają sprawdzać czy to się nie rozpadnie po tygodniu użytkowania i żeby to nie były pluszaki bo i tak wszystko ląduje w buzi. No i mojej cioci zakazałam kupować chodzik, bo i tak nie będę tego używać. Córka mojego kuzyna skończyła przez chodzik w szpitalu ze wstrząśnieniem mózgu, nasz ortopeda też mówi, że to niebezpieczne i niezdrowe dla kręgosłupa i stóp i opóźnia naukę chodzenia.

reklama
Mysza my mamy dwie rzechotko-gryzaki klucze i mały jest wręcz zachwycony nimi i potrafi się długo nimi bawić :-D a ta mata no super!

Też właśnie zastanawiam się nad tą żyrafką Sophie.. zobaczę :tak:

Ania hehe to szał na żyrafy, fajnie :-) my też chcemy jechać z małym do zoo jak troszkę urośnie ;-)

Do góry