reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Mysza - mam kołyskę, bo bardzo chciałam przy córce (wtedy mieliśmy małą sypialenkę ale M nie chciał i było łóżeczko :baffled: ) i to takie moje niespełnione marzenie, a ze ciąża ostatnia on nie mógł mi tego odmówić tym razem :-) Myślę, ze min 3 miesiace będzie w uzyciu, zobaczymy jakie będzie dziecko, bo tego się nie da za bardzo przewidzieć. Myślę, że do max 5 m-cy starczy ale jesli mały mi się zacznie podnosić to go z niej wczesniej wysadzę :tak:
Co do karuzel to miałam przy córce, ale jej nie lubiłyśmy. Ale uważam, ze to był przyadek źle dobranego sprzetu, który grał za głośno (prezent, sama kupiłabym inną) i jak się nakręcało to strasznie hałasowała i wybudzała dziecko (beznadzieja). Teraz mam w kołysce karuzelkę, która można zamontowac później na łózeczko i jest rewelacyjna, ma 3 rodzaje melodyjek, lampkę, regulację głośności, myżlę że będziemy jej często używać.

przez pół roku chciałabym właśnie karmić piersią, więc w sumie na tyle mi potrzebne, bo inaczej, jak wstawię jeszcze fotelik do karmienia, to się nie ruszę. A nie wyobrażam sobie teraz życia bez porządnego fotela, bo z Niną mój kręgosłup się nacierpiał...

Mysza, ja kupiłam uzywaną, tylko materacyk sobie dokupiłam. A teraz koleżnce odbierałam we wrocławiu kołyskę coneco - taką jak ma Daria- też uzywana, ale w super stanie za 180 zł.

Daria, Martulka piękne są Wasze kąciki
Fasolinka super tradycja
Agga komoda ekstra

Monitor oddechu mamy obiecany od znajomych, oni korzystali przez ok rok i teraz pożyczają potrzebującym :)
Świetne te zabawki, ja swego czasu zastanawiałam się nad lalanką Lalanka, Polska lalka, pięknie uszyta! (2399510099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale na ta chwilę sobie odpuszczam może ktoś podaruje,

Martulka chyba wezmę przykład z Ciebie i też zrobię taką listę

Edzia ja myślałam o takim monitorze bezprzewodowym ale syn znajomych spał tylko na brzuszku a wtedy to się niestety nie przydało.
anja właśnie się zastanawiałam jak go przetestować jak przyjdzie. Dzięki za podpowiedź:)
Odebrałam dziś paczuszkę od przystojnego Pana listonosza.. przyszła torba do wózka. bardzo mi się podoba, nie jest za duża, za to jest zgrabna i myślę że wystarczy dla małego. dla wszystkich zainteresowanych to jest link:
TORBA TORBY DO WÓZKA od bambi_pl (2384239518) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kolor bordo.

reklama
Mysza, ja też mam kołyske. Kobieta od której ja odkupiłam powiedziala ze przez pol roku uzywala (dokładnie jak EVE napisała - do momentu kiedy dziecko nie zacznie sie podnosic ). Na pozniej mam juz łózeczko, ktore zmienia sie w łóżko dla malucha (takie 140cm x 70cm) tylko materac musze dokupic.
Koleżanka uzywała kosz mojrzesza tez okolo 6 miesiecy, tez chwalila. Postawila obok lozka i w nocy nie musiala wstawac daleko. Jak trzeba bylo tylko kuknela czy dzidzia spi i ona spała spokojnie dalej.

Do góry