reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Dzięki Eve;) Dziś jednak się nie wybiorę bo znowu brzuch mi się stawia. Ale pojadę w przyszłym tygodniu. A kiedy sa takie dostawy i kiedy najlepiej iść na takie łowy?

Ale jestem zła. Mąż zamówił mi Mustele na rozstępy. Do tej pory 125 ml udawało mi się kupić w necie za ok 60 zł. Tym razem najtańsza była za 80 i przyszła...ale 75 ml:wściekła/y: gdybym wiedziała, że to takie małe to bym nie pozwoliła kupić, no ale mąż chciał dobrze.
No i przyszły mi te leginsy 3/4 , które Doe też zamawiała. Wiem, że Doe była zadowolona , ale ja nie jestem i raczej sobie poleżą. Zamówiłam rozmiar "L" czerwony. Miałam akurat czarne majtochy i lekko prześwitują więc musiałaby być cieliste. I na długość są dobre i materiał w stosunku do tej ceny też jest ok tylko ten panel... jest zakończony gumką i kończy się na połowie brzucha...a ja lubię takie panele jak mają leginsy w Hmie, że pod same cycuchy bo wtedy mogę spokojnie oddychać. Ten panel jest na połowę brzuszka i już mnie uciska więc niestety. Ja nie polecam:)

reklama
Edziu może Tobie będą odpowiadać. Ja po prostu nie lubię jak panel nie nachodzi na cały brzuszek bo jak mnie coś ciśnie to mi źle:) Bo tak jakościowo nie są złe:)

Aniu cudne ciuszki !!!

Jednak to co mąż zamówił to jest jakiś inny...podwójnie działający krem;) A tak w ogóle to ta Mustela wybieliła mi istniejące już rozstępy, stare. Więc jak ktoś ma problem to polecam..cena bardzo wysoka, ale można wypróbować. Na mnie działa choć nie jestem zwolenniczką kremów cudów , no ale ten faktycznie daje rade:)

EVE ja też nie planowałam w poprzedniej ciąży kupować laktatora, ale miałam taki nawał pokarmu że nie dawałam rady, na szczęście z tego avanta dostałam od kuzynki. Ale strasznie trzeszczał i ogólnie był średni. Butelki i smoczki są w w tommee dużo fajniejsze i bardziej przpominają pierś niż z avanta, w ogóle uważam tą firmę za przereklamowaną. Teraz też zamierzam karmić piersią, ale nauczona doświadczeniem wole mieć laktator już w szpitalu. Poza tym spróbuje Małego nauczyć picia z butelki, bo Gosia nie chciała i czasem był problem, po 6 miesiącach od razu piła z niekapka.

awipa
pojechałam wczoraj na targ i kupiłam ją za 40 zł. też wolałam przymierzyć. Nie jest jakaś super elegancka, spokojnie tez można nosić ja na codzień, ale nie ja będę na tej komuni najważniejsza więc myśle że starczy;-). Jest z takiej dzieniny i jest dość podatna więc mam nadzieje że za miesiąc też się w nią wcisne ;P.

Eve kochana wiem, że już była mowa , ale możesz mi przypomnieć jakiego Ty laktatora używałaś? Wiem, że nie mogłaś karmić piersią więc pewnie masz jakieś doświadczenie

Bo chyba jednak zakupię przed porodem. Czytałam o ręcznym Avencie, no ale różne sa opinie powiem szczerze...takie pół na pół. Tak się z Natkusią zastanawiałyśmy jaka jest różnica między tymi laktatorami. widzicie jakąś?
LAKTATOR RĘCZNY PHILIPS AVENT ISIS 0% BPA +BUTELKA (2243884059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
LAKTATOR PHILIPS AVENT VIA + POJEMNIKI *BPA FREE* (2243884166) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chyba, ze w jednym jest butelka w drugim pojemniki dodatkowo. I ten Isis to chyba starszy model

Ostatnia edycja:
reklama
ania aneczka ja aventu nie miałam, a z TT to byłam tak sobie zadowolona, bo ja do takiego ściągania jak musiałam mieć to elektrycznego bym potrzebowała i dlatego taka sceptyczna jestem. Ale jak to ma być tylko wspomagacz, lub własnie służyć na nadmiar pokarm to taki ręczny też da radę.

Do góry