reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Edzia ja mam odkupić coś takiego od znajomej. Podobno fajna rzecz. Z wanienki jeszcze korzysta a jej córka ma już 1,5 roku, mówiła, że wygodniej jej pod prysznic włożyć taką wnienkę niż kąpać Małą w dużej wannie, więc porzypuszczam, że ta wanienka musi być spora. Ale jeszcze tego nie widziałam, więc nei wiem cyz to dokładnie taka, ale sama koncepcja fajna:).

reklama
doe super zakupki (pewno ta adrenalina związana z zakupami dla dzidziolka podniosła ci to ciśnienie) czekam na fotorelacje.
Edzia ja miałam dostać taką komodę od kuzynki po jej synku, ale patrząc na to że jej siostra zaszła w ciążę i ma termin na listopada to pewno już nie dostanę. Sama zastanawiam się nad kupnem tego zestawu ewentualnie nad wanienką FP sama nie wiem już jak to będzie :)

edit. a co do koszuli to tak jak Jelsa mówiła nic się z nią nie stało jest fajniusia tyko przesadziłam z rozmiarem :/

Ostatnia edycja:
Edzia ja mam odkupić coś takiego od znajomej. Podobno fajna rzecz. Z wanienki jeszcze korzysta a jej córka ma już 1,5 roku, mówiła, że wygodniej jej pod prysznic włożyć taką wnienkę niż kąpać Małą w dużej wannie, więc porzypuszczam, że ta wanienka musi być spora. Ale jeszcze tego nie widziałam, więc nei wiem cyz to dokładnie taka, ale sama koncepcja fajna:).

ja też kąpałam mojego Łukiego do 1,5 roku. Tak nam było wygodnie, napełniałam mu całą wanienkę wodą. Kąpałam synka dopóki mój mąż nie przyszedł po imprezie na niezłym rauszu i nie połamał wanienki:-D teraz mam już nową dla córki ale już młody w dużej się kąpie.

A zapomniałam sie zakupami pochwalić:-). Na razie takie dla mnie. Troszkę ciuszków, bo już nie miałam sie w co ubrać, 2 tuniki i sukienkę w której zamierzam iśc na komunie w maju i buciki na takiej małej koturnie..do sukienki oczywiście:-).
No ale najważniejsze... udało mi się wczoraj wylicytować laktator:-). Zdecydowałam się na tommee tippee ręczny, wcześniej miałam avanta, ale średnio byłam zadowolona. Udało mi się zestaw z laktatorem, pojemnikiem do sterylizacji, butelką używany przez 1 tydzień kupić za 46 zł:-). Teraz czekam, mam nadzieje, że na żywo też będzie w fajnym stanie.

Ania-aneczka- ja mam 2 sweterki z długim rękawem dla maleństwa a na potem 1 bluzę ale chcę jeszcze 1 dokupić i jakieś spodnie dla małego bo we wrześniu może być chłodniej.
Doe,Kosinka +fajne zakupy!!

Wiecie ja chce właśnie do tego fajnego lumpeksu pojechać i kupić coś na 56...bo na nowe szokda mi pieniążów bo nie wiem czy mała to ubierze. Chodzi mi właśnie o jakiś sweterek czy bluzę. Mamy w domu dwie bluzy z kapturkiem , ale na 68 tzn 3-6 miesięcy więc jakaś mniejsza się przyda bo w tej się utopi. Albo chociaż na 62 kupić:)

Ania aneczka, bierz coś w rozmiarze 0-3 i będzie po sprawie. Zresztą w lumpeksach to głównie ubranka angielskie to taka właśnie rozmiarówka. Tych małych jest tam sporo, jest w czym wybrać, u nas w czwartek sa juz mocno przebrane i dlatego sa po 1 zl i po 2, ale i tak potrafiłąm wychodzić z siatką dla Ady. W niektórych jeszcze chodzi, tak sie fajnie noszą :tak:

Kosinka - to masz taki sam laktator jak ja, tylko z kolei ja byłam z niego średnio zadowolona i w sumie to myślałam o tym aventu, ale narazie nic nie kupuję, bo chcę się zawziąć by karmić piersią tym razem.

Kosinka a tą sukienkę na komunie kupowałaś na all czy gdzieś w sklepie? Pytam bo mnie również czeka taki zakup, wstrzymuję się do końca bo nie wiem ile jeszcze do tego czasu urosnę. Oglądałam sukienki na all ale mąż uparł się, że mam kupić sobie coś w sklepie, żeby móc zmierzyć

daria koszulka ekstra i kołyska tez:tak:
ania-aneczka poszukaj cos w lumpkach, gwarantuje ci ze jak raz pojdziesz i cos znajdziesz to cie wciagnie;-)a rzeczy jakościowo sa naprawde fajna czasem raz załozone
a to moje lumpkowe zakupki
100_5706.jpg100_5707.jpg100_5708.jpg100_5709.jpg100_5710.jpg100_5711.jpg

reklama
Do góry