reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Joasiah własnie:) Chwal się woziem:)

Eve czyli jak mamy ten iso fix to już adapterów nie potrzebujemy do Maxi Cosi Cabrio fix?
Mąż ma na pewno Iso Fix a ja niestety nie wiem. Musielibyśmy sprawdzić

Ania, u mnie była taka sytuacja. Ja mam baze iso-fix, a M. nie . I jak wybieraliśmy ten drugi fotelik, to chcieliśmy z tym systemem. I facet, który nas obsługiwał, na pytanie, czy fotelik z isofixem można zamontować w samochodzie bez tego systemu mówi, ze tak... ale w takim wypadku, fotelik nie miał przeprowadzanych testów (testy były robione tylko na bazie iso fix)

Od kilku dni jestem szczęśliwa posiadaczką fotelika maxi cosi cabro fix i zagłębiałam sie w temat baz do tego fotelika, a więc bazy sa trzy:
1) easy base- to jest baza którą montuje sie jak nie ma systemu isofix w aucie, przypina sie ja pasem na stałe i potem tylko wpina fotelik, psaują foteliki cabrio fix i pebble
2) easy Fix- jest to baza którą wpina sie do auta z systemem isofix, pasuje do fotelika maxi cosi cabrio i pebble
3) family Fix- baza do montażu w aucie z systemem isofix, do niej pasują foteliki maxi cosi cabrio i pebble (czyli z tej samej grupy wiekowej), ale dodatkowo fotelik pearl któru jest dla starszego dziecka 9-18kg
Wynika z tego że opłaca się kupić bazę familyFix bo posłuzy nam dłuzej, ale niestety jest tez droższa od pozostałych baz

Ania-aneczka isofix to jest system mocowania fotelika w aucie (takei metalowe uchwyty), a adapter to jest coś co pozwala zamontować Ci fotelik na stelażu wózka

Eve pisałaś, że nie karmiłaś długo w nich więc myślę, że spokojnie możesz wyparzyć. I po wyparzeniu zobaczysz w jakim będą stanie. Wszystkie bakterie przecież wrzątek wyparzy.

Daria mnie się z kolei bardziej wizualnie podoba ta druga kołyska, ale patrząc praktycznie pierwsza jest większa:) Więc musisz zdecydować co Cię bardziej interesuje:)

Ja czekam na zdjęcia fotelika :)

Dzieki jelsa nigdy sie tak nie wglebialam w to - fajne info.
A jak tam wozio - przyszedl juz bo mialam pytac :)

Ania aneczka - taki "goly" fotelik tez sie montuje w aucie z powodzeniem :)

reklama
A ja w miescie w którym produkowane sa wozki Jedo :)
A wozek super, zero śladów zuzycia, naprawdę udany zakup, juz się nie mogę doczekać kiedy nim wyjdę:-)

Do góry