reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Dziewczyny wrzucę wam jeszcze sprzedających od których kupowałam na allegro będąc w 1 ciąży, byłam z nich zadowolona. Teraz nie porównywałam jeszcze cen i komentarzy sprzedających.
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To by było tyle, reszta nie wystawia artykułów.

reklama
Betunka nooooooo teraz już wiem co to za podkłady :) Ile nowych informacji, boje się , ze nie podołam;) Wczoraj krzyczałam na Doe a dzis sama jakieś napady strachu hehe:) Dużo tych informacji:)

ann87, pierwszy raz słyszę taką opinię, ja swojego czasu używałam szarego mydła do higieny intymnej oraz do prania bielizny i tak zalecali lekarze u mnie na studiach. Zalecane mydło było po nadżerce, bo łagodziło podrażnienia. Oczywiście każdy ma wybór, ja piszę co u mnie pomogło.
Dziewczyny ja osobiście przestrzegam przed sudocremem (wiem, że będzie dużo zwolenniczek tego kremu). Otóż u mojego małego wywołał on uczulenie oraz nie wiem dokładnie dlaczego, ale u mnie w pracy przyszło pismo z hse żeby nie używać tego kremu dla pacjentów i zastąpić go innymi. Moje dwie koleżanki też narzekały na sudocrem. Ja używałam do pupci bepanthen i byłam zadowolona, a teraz na przemian z bepanthenem - linomag lub nivea na odparzenia.

tygryskowa wlaśnie pisząc o sudocremie bałam się, że dostanę po głowie hihi bo mega dużo zwolenniczek jest tego kremu, cieszę się, że ty też nie uważasz go za ,,cudo-krem":-D

a ja dla dzidzi nie planuje żadnych zakupów płynów do kąpieli , ani kremów do każdej części ciała ;-) zwykłe bambino do pupci i coś na buzie na dwór , im mniej chemii tym lepiej ,tym bardziej dla takiego maluszka który na alergie bardzo mocno narażony będzie ....

Jeśli chodzi o sudocrem też u nas się nie sprawdził. Asia generalnie miała niewiele skórnych problemów, ale sudocrem nic a nic nie pomagał. Za to przywiązałam się do linii nivea baby. Jest taki krem w tubce na odparzenia - jakieś 15 zł. Z tych co sprawdziłam był dla nas najlepszy. Gęsty, nie wsiąkał w pieluchę i na drugi dzień już było po podrażnieniu. Bardzo wydajny - miałam go przez 2 lata aż termin ważności nie upłynął :-)

reklama
Szalejcie:-D

Co do majtej ja uzywałam siateczkowych, tych fizelinowych nie polecam, może sie w nich wszystko zaparzyć, szczególnie latem. U nas też nie można było ich zakładać, ale ściągałąm na obchód:tak:
Podkłady(podpaski) miałam z Belli , do kupienia w aptece za około 4 zł(wtedy), tych innych nie miałam, bo szpital dawał i można nyło sobie wymieniać jak sie ubrudziło. Koszule miałam dwie, ale przez pierwsze dni uzywałam szpitalnych(też można było sobie zmieniać jak się ubrudziły)
Mi sie jeszcze kółko poporodowe przydało, nie tyle ze względu na krocze a moją kość ogonową :baffled:
A do higieny - tylko biały jeleń, super sie zagoiłam, po każdym sikanku podmywanko i 3 dni po nie powedzoałabym, ze coś sie działo na dole:-D

Do góry