reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Patili mi chodzi o to że po prostu weźmiesz dzieciątko do łóżka i będziesz tylko zmieniała pozycje spania do cyca
ja pamiętam jak zasnęłam na tym fotelu razem z małą tak się wystraszyłam że więcej w nocy nie siadałam na tym fotelu
w dzień jak najbardziej mi słuzył on
ale może u ciebie będzie inaczej ale po kilku takich nockach to człowiek wymięka i woli pospać w łózku niż wstawać co 2 godz albo co godzinę (zależy od dzieciaczka)
ale ok już nic nie mówię :)

Daria jak to ten facet sprzedał? chyba bym zgłosiła na allegro że sprzedał poza nim :D chamidło jedne :wściekła/y:

reklama
Kopfer - gratki udanych zakupów, a łóżeczko będziemy mieć identyczne tylko w jasnej wersji , no i leżaczek też- oczywiście:):) tylko ja chyba sobie poszperam na allegro i kupię jakiś używany, albo do komisu u nas wskoczę bo ostatnio widzieliśmy taki tylko w kolorystyce fioletowej:)
Daria - jejjjj szkoda tej komódki, tak to czasem bywa z tymi sprzedającymi, ale pocieszajka bardzo fajna:)

kopfer - a ja bym wybrała jedo, jakoś bardziej do mnie przemawia ta firma.

patili - miło mi ale taki ze mnie wkspert jak z koziej d..y trąba :-D Dobry wózek, fajna gondola, gorsza spacerówka(moim zdaniem) przez ten pałąk (statyw) między nózkami, ale chyba mozna go wypiąć. Jak na wózek kompaktywy fajny, choć nie najmniejszy. Ogólnie znam osoby z niego zadowlone :tak:

Ja chyba podjade dziś ten fotelik zobaczyć, jak facet będzie miał dziś czas, jeszcze do niego nie dzwoniłam.

Murę 4 chwali moja znajoma, one są b. ładne wizualnie. Gdyby nie jego waga, kupiłabym Murę. Jeśli nie musisz nosić wózka, to chyba dobry wybór.

Metrem z takim maluszkiem? To już chyba lepiej prawym pasem autostradą :) Przecież drogi macie świetne i ludzie dobrze jeżdzą (choć też dość szybko, jak widziałam w Austrii) :)

od gina dostałam dziś siatkę z reklamówkami, magazyn M jak Mama, próbki Musteli i Nivea Baby oraz (to mi się przyda) kupon 20% rabatu na Nivea Baby w Rossmannie. Zamierzam właśnie za miesiąc kupić kosmetyki dla malucha

A my dziś byliśmy na zakupkach :)

Kupiliśmy wannę. Chcieliśmy zwykłą wanienkę ze stelażem, ale jakoś mąż namówił mnie na tą anatomiczną. I nie wiem czy to dobry zakup. Musze przemyślęć bo ona dluga na 80 cm więc na pewno na krócej styknie. Ale ma fajny stabilny stojak i jest mniejsza więc Krzysiek stwierdził, że jak go nie będzie to mi będzie łatwiej kąpać małą tzn wodę wylewać, dźwigać itd itp.
Kupiliśmy też kołderkę firmy SENNA bo była niby gatunkowo tak samo jak FERETTI a ta senna to z kukurydzą hypoalegriczna.
Kupiłam też sobie dwa podkłady , ale te higieniczne, ale wiem że w szpitalu u nas dają. A Wam sie przydały takie typu z HAPPY ? Kupiliśmy też 3 pary skarpeteczek, szczoteczkę do włosów, dwa kocyki i takie tam :) Aha jeszcze dostaliśmy ostatenie te husteczki z promocji z tesco, mam nadzieje, ze się przydadzą i pampersy te pierwsze. Mam ok 120 sztuk więc chyba styknie na początek tych pampków? Kupiliśmy też rożek , ale taki z tańszych w razie gdyby jednak sie nie przydał:) I udało się wybrać dwa rampersy 0-3 w tesco za 16 zł;)
Kupiłam też te nakładki silikonowe na brodawki z aventu. Były small i standard i wzięłam te drugie, ale jak tak przyłożyłam to na obwód sutka będą dobre, ale na brodawce trochę to odstaje, ale dziecko pewnie mocno ssie więc mleczko powinno dojść;)
A kupujecie do wózeczka jakąś podusie? I w ogóle czy do wózeczka się wkłada prześcieradełko czy coś w tym stylu?
Dobra wkleje szybkie zdjęcia;)

Załączniki

• CIMG2898.jpg
    CIMG2898.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 51
  • CIMG2899.jpg
    CIMG2899.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 50
  • CIMG2900.jpg
    CIMG2900.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 45
  • CIMG2901.jpg
    CIMG2901.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 49
  • CIMG2908.jpg
    CIMG2908.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 51
  • CIMG2909.jpg
    CIMG2909.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 50
  • CIMG2910.jpg
    CIMG2910.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 43
  • CIMG2911.jpg
    CIMG2911.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 49
  • CIMG2912.jpg
    CIMG2912.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 46
  • CIMG2913.jpg
    CIMG2913.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 47
ania aneczka - no to fajne zakupki poczyniłas. Wanienka bardzo fajna, myślę ze do roczu starczy, jak dziecko już siedzi to już nie kładziesz na tej pochyłej cześci tylko sadzasz. U mnie taka wanienka zdała egzamin, nawet jak sama musiałam kąpać Adę dawałam sobie radę, bo odpadało mi trzymanie dziecka na ręce.
Co do podkładów to ja nie pomogę, bo u mnie w szpitalu nie trzeba swoich.
Rozek ja chyba tez taki najzwyklejszy kupię, bo nie wiem czy będę uzywać - ogólnie nie lubiłam i mam po Adzie w całkiem dobrym stanie. Rampersy urocze :tak:

Kopfer my równiez kupujemy Jedo. Estetycznie z kolei do mnie przemawia bardziej JEdo. Tzn wiem, spacerówka jest nie zbyt ładna, ale i tak po roku ją zmienimy na lżejszą za to jest bardzo szczelna jak na takie spacerówki z wózków 2w1. Nic tam za bardzo nie przewiewa itd. gondola jedna z szerszych na rynku. Skrętne przednie koła, duże koła, pompowane. ale to już indywidualna kwestia.
A co do wózka trzeba oprócz samego wózka? :-) Dokupuje się np. od razu moskitiere? ochronę przeciwdeszczową? parasolkę? co tam się przydaje ?
A sprawę z fotelikiem mam o tyle rozwiązaną , że do Jedo wchodzi fotelik Maxi Cosi, Recaro lub Jedo ;)

reklama
Ania, fajne zakupki :) Ja wanienkę miałam zwykłą i kąpałam Igusia w niej do jakiś 9 miesięcy. Potem już mi wygodniej było w brodziku (mamy wysoki). A podkłady, nawet dzisiaj zamówiłam, mam 2 z SENI. U mnie w szpitalu nie dają, jak będzie więcej potrzebne, to M. dokupi. Ja na All też dzisiaj poszalałam (wczoraj wpłynęla trzynastka:-D:-D). Kupiłam Lovele, pieluchy, chusteczki i dla Igorka kocyk, taki większy, bo swoje przekazuje Braciszkowi :)
A co do rożka, to ja nie kupuję, mam dwa po Igusiu i myślę ze styknie... też nie lubiłam trzymać w nich dziecka. Przydały sie jedynie w szpitalu i potem jako kołderka do przykrycia:tak:

Ja podusi nie używałam, ani do spania w łożeczku ani do wózka. A do gondolki wkładałam pieluszkę flanelową, zamiast prześcieradełka.

Patili śliczne mebelki :)

Ostatnia edycja:
Do góry