reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

IMAG0281.jpg

Mam już pościel, mam tez poszeweczki :) Łóżeczko też przyszło czeka aż Misiek je poskręca dzisiaj. W końcu powoli czuć dzidziusia w domu :-):-):-)

reklama
Zgadzam sie z Eve81:)
fotelik musi byc dobrze zapiety, dziecko powinno prawidlowo siedziec ale to jest polowa sukcesu:) moim zdaniem fotelik z reala czy tesco za 89zl przedzial 9-18mcy to fotelik do duuu...
lepeij kupic uzywany ale zeby bylo wiadomo ze bezwypadkowy i tak jak juz ktoras wspaomniala najlepeij od znajomych ktorych znamy:)

Myśmy teraz bardzo w fotelik nie inwestowali i kupiliśmy używany espiro - tak żeby do wózeczka pasował - oczywiście ma atesty i ten nasz jest w 100% bezwypadkowy, postanowiliśmy,że ten kolejny już będzie lepszy tzn. na pewno nowy i jakiś bardziej konkretny bo będzie nam służył na dużo,dużo dłużej niż ten maluszek.

mela atesty atestami, chodzi o testy zderzeniowe np adac, czy był testowany?? (tzn czy producenta stać było na takie testy).

Patili a w nocy też bedziesz karmiła na fotelu?
pytam z ciekawości

Tak mam w planie. Bo i jak inaczej? Dzis widzialam taki fajny bujany fotel... i chyba sie skusze.

nadalka ekstra
a do mnie wczoraj nasz ulubiony sprzedawca dzwonił i pytał czy pieluszkę zielone śpiochy może zastąpić niebieskimi bo ta zielona flanelka jest przetarta:-)takie słodkie to było:-D

To sie chwali! Widac, ze solidny sprzedawca. Naprawde trza sie dopytac o rabaty dla mamusiek z bb! :-D

Nadalka, Myszkowska sliczne zakupy!

Nam udalo sie wybrac mebelki dla orzeszka. Przyjda dopiero pod koniec maja :baffled:, ale i tak mialam szczescie, bo na poczatku byla mowa o polowie czerwca... Oto zdjecie z katalogu, my zamowilismy szafe i komode:

Paidi.jpg

Kupilismy jeszcze regal na ksiazeczki czy zabawki, ale nie moglam nigdzie znalezc zdjecia.

Pojezdzilismy sobie rowniez wozkami. Bardzo fajnie prowadzil sie Maxi Cosi Mura 4, a po zlozeniu nie zmiescilby sie chyba tylko do Smarta. Bardzo duza gondolka.

eve właśnie sprawdziłam i niestety chyba nie był poddany ytm testom zderzeniowym, bo gdyby miał to by w opisie na pewno było ujęte:(

myszkowska to już jesteś super zaopatrzona - śliczna pościel:)
patili - jejjjjjj jakie mebelki cudne, ja też jak się już przeprowadzimy w pokoiku maluszka będę miała taką jasną komódkę:)

reklama
ja mam może schizę fotelikową, ale szukając również używanego wózka brałam pod uwagę tylko zestawy bez fotelika. Używany fotelik kupiłabym od znajomych, nie od obcej osoby. Juz pisałam w innym wątku, można zaoszczędzić na kosmetykach, ciuszkach, wózku, pościeli, zabawkach itd, ale nie na bezpieczeństwie dziecka. Jechałam z kilkulatkiem bez fotelika raz, 4 km, taksówką i odchorowałam to strasznie. Pokolenie naszych rodziców tego nie rozumie. Dla części osób to jest ucieczka przed mandatem, (tacy kupią fotelik no name w markecie, byle był, może nawet dziecko w nim nie jeździ), a nie zapewnienie dziecku szans przeżycia w momencie zderzenia przy niewielkiej nawet szybkości.

Do góry