reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

a nie myślałyście o wkładkach silikonowych?
linkowałam gdzieś tego linka
tego nie widać pod stanikiem
zaleje cię to wsadzasz pod wodę i masz czyste i wycierasz do sucha i tyle

reklama
DariaN cena bardzo atrakcyjna tej mega paki:) Sama na nią polowałam, ale jak napisałaś to cena mnie przerasta niestety. No, ale jeśli masz fundusze to myślę , ze warto. Ciuszki sa piękne.

Ja właśnie mam body z kubusiem puchatkiem co były pakowane po kilka sztuk) Widziałam też te z myszka miki, ale wtedy nie były po promocjach. I tak jak DariaN brakuje mi rampersów. Ostatnio były tylko jedne żółte, ale nie podobały mi się zbytnio. Ale ogólnie w Tesco super są te ciuszki i cenowo gites:)

Cześć kobietki,

suuper że powstał taki wątek,ja też się jeszcze zastanawiam jaki model wózka wybrać,wczoraj byliśmy u znajomej,która ma 2,5 roczną córkę i podpowiedziała,że przy zakupie wózia trzeba też spojrzeć na budkę przy spacerówce,jaka jest długa,najlepiej żeby wyglądała jakby składała się jakby z 3 elementów,np.taka: http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w1-matti-13kg-zaprojektuj10gratis-i2188265649.html,choć ta jest jeszcze nieco za krótka,nad tym wózkiem zastanawiała się Daria i powiem Wam że Nam też się podoba.

agucha czy widziałaś ten wózek: Wózek dla bliźniaków Emmaljunga Twin City Cross (2237110504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ??

Ten wózek na euro mnie rozwalił na łopatki:))

EVE teraz zwróciłam uwagę na JEDO FYN freeline lub classic. I widze, że różnią się tylko tym, że freeline ma to okienko? Mylę się? Znasz jeszcze jakieś różnice? Chyba tylko budą się różnią nie? I chyba bardziej ta classic mi się podoba:)
..:: Jedo Producent Wózków Dziecięcych ::..

Ach i czy wiesz coś na temat tych fotelików, które są w opcji 3w1? musze poczytać czy mają jakieś atesty itd choć i tak pewnie kupimy maxi lub recaro. (sorki za podkreślenie wiem czemu)

Ostatnia edycja:
ja też rzeczy dla malutkiej średnio raz w tygodniu rozkładam i uśmiecham się jak mysz do sera:)i tylko robię to kiedy mężula nie ma w domu - bo biedny by pomyślał,że ześwirowałam:)

Witaj w klubie! Ja rowniez nie moge napatrzec i nacieszyc sie ubrankami dla orzeszka! Nie powiem przy kupowaniu moj R okazuje pelne zainteresowanie i sam buszuje po regalach, ale po odejsciu od kasy ekscytacja opada. Ostatnio stwierdzil, ze sie napatrzy, jak bedzie w nie ubrany nasz synus. Na razie wyciagam je z pudelek i reklamowek, co jest troche meczace i czasochlonne. Mam nadzieje, ze w piatek kupimy w koncu jakies mebelki dla malucha i wszystko bedzie na wyciagniecie reki!

hehe no jak już pisałam wcześniej nie zdziwię się jak przy porodzie się okaże :p Ale przez to nie wiem np jaką pościel kupić, czy wózek...

Edzia, w sumie kolor wozeczka czy poscieli mozna dobrac dowolny. Skoro nie wiesz jaka plec. to wstrzymalabym sie jedynie przed kupnem czegos rozowego. Ale juz niebieski pasowalby i dziewczynce. Z tego co sie troche rozgladalam, to jest tyle ladnch poscieli, ze powinnas cos odpowiedniego znalezc. Mi sie np. bardzo podobaja zielenie.

R. matka tak szaleje w Paryżu że już dwie torby ciuchów kupiła dla małej (tylko że oni przylecą do Polski dopiero jak się mała urodzi więc w gruncie rzeczy nie wiem na czym stoję z tymi ubrankami)

A nie moga Tobie wyjawic co juz dla wnusi kupili? Bo skoro tyle juz nakupowali, to moglabys przeznaczyc pieniazki na inne punkty wyprawki.

pojechałam wczoraj reklamować buty które kupiłam 5 dni temu i fleczki totalnie mi się rozwaliły. Kobieta zaczeła wciskać że fleczków się nie reklamuje, ale koniec końców mi je przyjeła. No żeby po 5 dniach zepsuły się oba buty??!!??:szok: Ale za to potem poszliśmy do Auchan i zrobiliśmy niezłe zakupy dla malucha.

Dobrze, ze w koncu uznala ta reklamacje. Nie pojumje dlaczego zawsze robia takie wielkie halo.
A propos Auchan; kupilam przewijak w jakims typowym sklepie dzieciecym za 49 zl, a nastepnego dnia podjechalismy do Auchana i tam byl identyczny przewijak (nawet rysuneczek byl taki sam) za 24,99zl. Az mnie zatkalo!

Dziewczyny a czy któraś z Was zastanawiała się lub może już ma monitor oddechu z nianią 2w1? Może doradzicie mi który monitor warto kupić?

Ja na poczatku bylam "za", ale obecnie pomimo, ze mamy dwupoziomowe mieszkanie, skreslilam ta pozycje z listy. Ewentualnie kupie jak beda ku temu jakies (tfu, tfu) medyczne wskazania.

Dziewczyny pomocy zamawiam pieluchy u naszego sprzedawcy te podwójne i ile ich zamawiałyscie?
i jeszcze ile opakowan tych wkladek laktacyjnych z jonsona 2 opakowania starcza na poczatek?
i ile opakowan podkładów poporodowych pak. po 10 szt?

Ja kupilam wkladki z Johnsona, Nuk´a i Penathen. Dzis mnie pierwszy raz zalalo, wiec zaczynam je kolejno testowac.

Planuje na poczatku stostowac zamiast rozka czy spiworka otulaczek. Kupilam w Motherhood w przecenie z kolekcji 2010. Jest uszyty z mieciutkiej flanelki i taki delikatny w dotyku.

Otulaczek - otulanie niemowląt | Motherhood.pl

ania jedowych fotelików ani tych drugich nie znam, jednak chyba nie warto ich kupować, bo nie mają pzeprowadzonych testów zderzeniowych.
Wersje freeline i classic rówżnia się wyglądem budy, niczym wiecej. W starszych modelach jedo ludzie narzekali, ze w spacerówce są szpary miedzy wózkiem a budą przy max rozłożonym oparciu do spania, ze wiatr hula itp. I te nowsze modele mają takie dodatkowe jakby maskownice przypinane (sprawdzałam w sklepie budę classic), zeby tam nic nie zawiawało. ale nie wiem czy buda freeline ma też takie coś, musiałabyć w sklepie zobaczyć.

Budka w mojej spacerówce naciąga sie do pałąka, nie potrzebuję parasolki nawet.

Dzięki Patili!!
Dobrze że Daria wspomniała o rampersach bo zupełnie o nich zapomniała i nie mam ani jednej pary a na lato to chyba idealne rozwiązanie:)

reklama
Byłam w tesco :-) Kupiłam pajace, bluzeczkę i komplecik dla synka. Córka wybrała sobie podkoszulki z peppą. W H&M kupiłam jej sukienkę w groszki, komplet spinek i gumek a dla siebie spodnie za 79 zł na wiosnę, lato.

Do góry