reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

no własnie mam nadzieję że lato będzie piekne, ciepłe, bardziej nasatawiam sie na tą opcję,... byłoby mi szkoda jak byłoby zimno tych pięknych niezałożonych rampersików

Edzia, coś długo to Twoje dziecię ukrywa co ma między nóżkami, mi pierwszy trafny raz lekarz powiedział juz w styczniu

Ostatnia edycja:
reklama
hehe no jak już pisałam wcześniej nie zdziwię się jak przy porodzie się okaże :p Ale przez to nie wiem np jaką pościel kupić, czy wózek...
Teraz wizytę mam 2.04. to może coś się wyjaśni :)

Edzia moja córka ukrywała się do 32 tyg, cały czas pupą się do nas odwracała ! a USG robione miałam przy każdej wizycie. Cały czas czułam, że będzie chłopiec...intuicja mnie zawiodła;-).
Teraz jestem w ciąży z chłopcem...od samego początku pokazywał nam wszystko co miał do pokazania i o jego płci dowiedziałam sie juz w 16 tyg:-).
Podobno dziewczynki bardziej wstydliwe są;-).

Edzia ja nie wiedzialam do 30 tyg co tam siedzi
więc kupowałam uniwersalne
np ciuszki pomarańćzowe, zielone, niebieskie itd
pościeli na razie możesz nie kupować bo i tak nie będziesz od razu przykrywała bo to jest za duże dla noworodka
używałam z tego zestawu feretti ochraniacz do łózeczka a dopiero jak Zuzia miała koło roku resztę rzeczy

to was podziwiam dziewuszki :D
dobrze ze ja już na parterze mieszkam i planuję wózek zostawiać na klatce ale jak będzie to się okaze bo moze gondola do domu a stelaz postawię w piwnicy

Ja teraz też na parterze i to jest takie super rozwiązanie, ale przeprowadzam sie na 1 piętro. Na szczeście ta gondola tak mi się lekko wypina i ma tą rączkę stabilną, wiec będę dziecko do domku zanosic i wracać po stelaż - bo może kusić - już jeden wózek mi taki ukradli - wystarczy.

Widziałyście takie coś http://allegro.pl/wozek-elipso-euro-polska-2012-i2232459023.html
matko kto to kupi :)

Ostatnia edycja:
Właśnie w większości przypadków, ze dziecko nie chce pokazać jaką ma płeć okazauje się że to dziewczynki się ukrywają :-D U nas pierwszy typ był w 12 tc i tak juz zostało do dziś.
co do zakupów to ja chyba do tesco podjadę dzis po pajace, bo mam moze ze 2 szt tylko. Teraz jest jakaś nowa seria wypuszczona tych pajacyków, takie idealne na lato, miły materiał bawełniany, przewiewny. Sąsiadka ostatnio kupiła i mi pokazywała :tak:

reklama
Do góry