reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

na noworodka i małego niemowlaka, to ono jest duże, podobno w NL i UK to jest szał na coś takiego, dlatego pytam. Mam małą łazienkę i byłoby może podwójnie praktyczne

reklama
Póki co mam info tylko z jednej ręki i jakieś swoje negatywne odczucia co do wiaderka. Jak się zapiszę na szkołę rodzenia to podpytam położną.

A to są moje plany odnośnie pokoju Niny:
1) Taki wieszak zakupiłam niegdyś, więc dla mojej małej chłopczycy w sam raz ;-)
2) takie łóżeczko mamy, więc nic nie będę zmieniać (akurat Nina się w nim wypina, to jej pozycja do spania)
3) pościel z Ikei, nie wiem jeszcze czy ta, ale fajnie się zgrywa kolorystycznie
4) tę matę już pokazywałam, służyć będzie jako mata do zabaw
5) taki kosz kiedyś kupiłam, chciałabym go pomalować na jeden z tych kolorków, nie wiem jeszcze na jaki
6) Nina ma całą serię tych książeczek, myślałam, żeby je poukładać na takich półkach
7) kolejne półki strasznie mi się podobają, może nad łóżeczkiem powieszę... albo zrobię jej kącik do rysowania i tam będą
8) na zabawki, też bym przemalowała, ale żeby dziecko nie dostało oczopląsu poszukałabym lakieru w kolorze łóżeczka
20120309548.jpg20120309552.jpgbarnslig-nattliv-quilt-cover-and-pillowcase__0102020_PE246371_S4.JPGdywan.jpgkosz.jpgna książki.jpgpółki 2.jpgtrofast-storage-combination__42517_PE130519_S4.jpg

A teraz kącik drugiej dziewczynki, będzie z nami w sypialni, więc musi być mniej krzykliwie :-D

1) takie obrazki posiadam, do pokoju Niny nie będą pasować, więc umieszczę nad łóżeczkiem
2) mam taką starą lampkę, myślę, żeby ją troszkę stuningować
3) półeczki te same tylko inna wersja kolorystyczna
4) mam taką tapetę, ale musiałam ją poskładać do bagażu, więc zobaczę co da się z niej uratować, bo nie wiem, czy uda mi się wyprasować te załamania

Co do komód i szaf nie mam pojęcia, chcemy zmienić mieszkanie, i nie wiem, co uda nam się ciekawego wynająć... może będą jakieś na wyposażeniu, jak nie to pchli targ :-)

20120309553.jpgnakl. ścienna.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale się tu zakupów nazbierało - widzę że przygotowania pełna parą idą.

Ja dzisiaj zrobiłam najpierw przegląd ciuszków Frania tych aktualnych i się okazało że ponad 50% z nich jednak zmieniło miano na nieaktualne :baffled:. Oprócz spodni to jakaś lipa, nawet z większości koszul nam powyrastał - zostały dwie.

A weekend planuje zrobić przegląd ciuszków dla malucha i spisać listę co wymaga ewentualnego kupienia (pewnie jakieś śpiochy bodziaku bo te założę się są w najgorszym stanie).

Mysza - fajne takie żywe kolory. W poprzedniej ciąży miałam jakoś ochotę na beże biele i takie jasności a teraz taki intensywny kolor mi się widzi

Cześć kobietki,
jak my uwielbiamy zakupy...ja mam zamiar w pn wybrać się wreszcie do Mama i ja poogladać wózki,ale mam nadzieje że też coś kupić,jak na razie mam już ubranka,dwa kocyki,butelki,smoczki,grzechotkę,pościel z ochraniaczem do łóżeczka,w wolnej chwili porobię zdjęcia,oczywiście nie mam kiedy. Jak na razie ubranka sa w pudełku,częściowo w pawlaczu,bo nie mam ich gdzie schować,wczoraj wpadłam na pomysł,żeby na razie włożyć je w worki próżniowe,bo to zajmuje mniej miejsca i może gdzieś je umieszczę w szafie.

Kochane,jeśli chodzi o listę zakupowa dla maluszka i dla mamy to zajrzyjcie na watek wyprawkowy,jest tam gotowa,pełna lista rzeczy niezbędnych,stworzona przeze mnie na podstawie Waszych postów i kilku stron internetowych.
Ja już nie mogę się doczekać urządzania pokoju dla małej królewny,mam nadzieję że to będzie maj/czerwiec,jak tylko przetrwamy remont...

Poporostu te ubranka jakieś takie brzydkie po praniu sie robiły, szwy sie przekręcały, materiały takei dziwne, nie zdecydowanie nic nie kupię w tym 5-10-15. Jest masa wiele innych lepszych firm niż ta w podobnych cenach. Ale to moje osobiste zdanie.

Róza - mnie się Teutonia sama w sobie nie podoba, znajoma moja miała dla córki, ale coś w tym wózku jej nie pasowała i zamieniła na emmaljungę:tak:

ania aneczka - chyba coś w stylu plac zabaw, albo kick& play. Znajdę na all to linka wstawię, bo przyznam że nie pamiętam już :-D

Dobra mam o taką dokładnie http://allegro.pl/tiny-love-mata-plac-zabaw-wyspa-gratisy-promocja-i2174592002.html
miałam tez taki łuk do fotelika, wózka, nad przewijak go też montowałam http://allegro.pl/tiny-love-luk-tropical-z-zabawkami-gratisy-i2180422212.html

Ostatnia edycja:
Mysza, no no :) Świetnie :) my tu o moczkach i butelkach gadamy a Ty pokoje urządzasz :)

Eve, ooo właśnie nie miałam takiego łuku przy Igusiu ale teraz się chyba zaopatrze:tak::tak:

przyszła paczka od r_p77 :) Szybko i na temat :) takich sprzedawców lubię:-)

ehhh Wika póki co, nie mam co urządzać... czekam na lepsze czasy. Teraz wynajmujemy dom, w którym do Niny pokoju weszło tylko łóżeczko, a ja bym chciała, żeby normalnie miała rozłożone zabawki i mogła się bawić. W ogóle szukam czegoś w stylu apartamentu, bo chciałabym mieć wszystkie pomieszczenia na jednym poziomie. Przy dzieciach to lepiej. Teraz mam bramki, czasem ktoś nie zamknie i Nina już na schodach :wściekła/y:
Czas pokaże, może uda nam się coś znaleźć w rozsądnej cenie.

reklama
Do góry