reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

no kupiłam jak byłam po chleb w sklepie to się natknęłam.. muszę znowu iść do tego samego sklepu się znowu rozejrzę za chlebem :)

reklama
A dziś chciałam kupić smoczek z Aventu i butelki i jak zwykle spanikowałam bo nie wiem jakie ;/;/;/ Butelki są różnej pojemności i nie wiem nie wiem. Ale kupiłam...3 pary body za 16 zł w Tesco, są wyprzedaże:) Ale kupiłam na 62 i mi się taaakkiiee malutkie wydają, za małe:) Może to trzeba na 68 kupować co? Jakie rozmiary kupujecie dla swoich pociesz?
Były super body i na to pajacyk za 44 zł czy to drogo? Wydało mi się drogo i nie kupiłam, musze poszperac w cenach i się bardziej obeznać:)

Ania-aneczka- bo takie małe dzieciątka się rodzą, moja się urodziła 52 cm ;-) Więc 56 było duże.
Co do cen- to się rozejrzyj na necie i potem będziesz miała rozeznanie - pajace są z reguły drogie.
Body 5 par można na allegro kupić za 25 zł (krótki rękaw), więc nie jest źle, ale do tego jeszcze przesyłka... No ale to i tak tanio za nówki...

Smoczki musisz kupować "0", nie wie jakie oznaczenia mają firmy trzeba czytać - zazwyczaj są jeszcze opisanie 0+, 3+, 6+ (to miesiące),
Butelki - Nina od początku miała 180 ml, i jedną 150 na wodę.

Dziewczyny wczoraj spedzilam chyba bita godzine na Allegro przegladajac ciuszki! Obled w oczach mialam (wedlug R)!!!

Czyz nie sa slodkie te pajacyki?
Pajac welurowy kolorowy z kapturem 62 cm ŻÓŁWIKI (2037666496) - Aukcje internetowe Allegro
Pajac welurowy kolorowy 56 cm (2018480949) - Aukcje internetowe Allegro
Pajac welurowy kolorowy 56 cm (2018480948) - Aukcje internetowe Allegro

No i znow pytanie goni pytanie! Jak sie "warstwowo" ubiera maluszki? Czy te pajacyki z weluru nie sa za cieple na lato? Czy kupowac w takim razie rozmiar 56/62 czy moze od razu wieksze sobie pozniej kupic?

Patili - ja spróbuję odpowiedzieć, ale nie wiem, czy mi się uda :-)
Jak rodziłam Ninę 2 lata temu, to były mega upały - w dzień leżała w body, albo w samej pieluszce, spała w body na krótki rękaw i półśpiochach, albo w rampersach. Ale myślę, że nie jesteśmy w stanie przewidzieć pogody i warto mieć coś cieplejszego - chociaż po jednym z każdego rozmiaru. Jesienią Nina spała w bawełnianych pajacach, a teraz jak zimno body i na to pajac bawełniany. My w nocy nie grzejemy, bo nie lubimy.

welurowych chyba małych nie kupuj, body, rampers, lekka czapeczka. Mam nadzieję, że w lipcu będzie ciepło :) Jakieś 2-3 bawełniane pajace na pocz., gdyby pogoda nas nie rozpieszczała

Właśnie sobie pomyślałam, ze chyba lepiej kupować pajace:) BO Body są niewygodne do ubierania tzn trzeba przez całą główkę wkładać a pajacyk to raz dwa, tylko czy to za ciepło nie będzie kurde bela, jak to ciężko;) hehe:) To można body, pajacyk, rampers jakaś bluzeczka, sweterek z każdego rozmiaru plus skarpetki, czapeczka. Ja nawet dziś nie wiedziałam jaki rozmiar skarpetek kupić:szok:

FISHER PRICE KARUZELA RAINFOREST KARUZELKA (2024564439) - Aukcje internetowe Allegro my mieliśmy taką karuzelę i super mega zadowolona byłam, mała ją uwielbiała! Wiele razy życie mi uratowała :):)

Ania-aneczka body są też kopertowe BODY kopertowe z sitodrukiem rozm. 56 BAWEŁNA 100 (2019192822) - Aukcje internetowe Allegro zapinane z boku na całej długości, ale ,,zwykłe" body są super, zwłaszcza że mają zatrzaski na ramieniu bądź takie zakładki i bardzo prosto się je zakłada, nie przeszkadza, że trzeba przez główkę :)

Takich welurowych to ja bym chyba nie kupowała, lepiej bawełniane, bo jak chłodniej to kocykiem się przykryje, a szkoda by się zmarnowały jak jednak lato będzie.
Wg mnie kilka sztuk bodziaków i pajacy w 56 resztę w 62, ale tak naprawdę trudno przewidzieć jakie urodzi się dziecko. Tak samo jak z latem w zeszłym roku koleżanka urodziła w lipcu i dokupowała body z długim rękawem... bo lato nas nie rozpieściło...

Pati śpiochy też mogą być, bo można założyć body + śpiochy i też super zestaw

reklama
ja na welur na lato też bym sie nie nastawiała:no:
rozmiar 62 jest ok... ale trzeba mieć w zanadrzu kilka sztuk 56.

Butelki, hmmm ja się kompletnie nie orientuję, bo Igor w ogóle nie korzystał z butelki... miałam tylko małą 150 ml tak, zeby mieć, ale jak ktoś się nastawia od początku na mm to myślę, że musi obczaić temat tych butelek, bo i rozmiary są różne i smoczki:szok: ehhh zaczęly sie dylematy a tu jeszcze pół roku przed nami:-D:-D

Do góry