reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Aniu ja stawiam tak jak Eve i Mońcia na Fyn :tak:
Zrezygnowałam już z lekkich wózków. Nie ma takich. A nawet jak są to mi nie odpowiadaja. A u mnie TAKO odpada ze względu na złe opinie moich koleżanek...ale to kwestia gustu. To są dobre wózki :)

reklama
wybrany przeze mnie też jest ciężki, a nawet bym opowiedziała, że bardzo bo ok. 10 kg. (mieszkam na parterze), no ale składa się wprost do mojego mini bagażniczka i w dodatku jedną ręką, wszystko mocowane jest na stelażu (nie potrzeba żadnych adapterów) i to było dla mnie ważne.

czyli jedo fyn, powiem wam ze moj maz to sie juz napalił na tego lareta:-Dwziasc chlopa na zakupy:-)przelica, sprawdza opinie, testy fotelikow ale ja mam przynajmniej to z głowy

Ania-Aneczka i Nadalka powiedzcie mi z ciekawosci ile kupujecie ciuszków na rozmiar 56?
Ania-aneczka robisz to wg tej listy co zamiesciłaś? mi kolezanka wczoraj mowiła zeby tak z 4-5 kompletów na 56 miec, a reszta 62, mecze was z tymi rozmiarami :-(ale wy jestescie moja skarbinca wiedzy:happy:

Ostatnia edycja:
no ja to się boję tego niesamowicie i już tak myślałam, że pewnie z moim przewrażliwieniem to będę nad dzieciaczkiem cały czas czuwać czy oddycha itp., a propos kupujecie jakiejś elektroniczne nianie czy coś takiego ????

ja nie, mam małe mieszkanko i myślę że nie bedzie to potrzebne.

DariaN ja też jestem mega przewrażliwiona i chciałam zakupić nianię z monitorem oddechu.
Ale im dłużej nad tym myślę to się poważnie zastanawiam.
Ostatnio pediatra na tvn wypowiadał się że monitor oddechu to wtedy gdy są jakieś wskazania lekarza, ze coś może być nie tak, a w innych wypadkach to wg niego zbędny wydatek. Oczywiście jeżeli rodzice dzięki temu będą spać spokojnie to nie będzie kategorycznie zabraniał. No a ja znając siebie to pewnie i tak nie byłabym spokojniejsza, tylko ciągle nasłuchiwała czy aby nie piszczy.
Na razie stanęło że kupię nianię ale też się nad tym ciągle zastanawiam.

hej dziewczyny a kupujecie jakieś ubranka na rozmiar 50? Ja kupiłam z 4 bodziaki w tym rozmiarze i 2 pary półśpiochów, bo moja lekarka nagle powiedziała nam że Julka jest malutka, a wcześniej co wizytę twierdziła że bardzo duże dziecko. Czułam się zdezorientowana i te kilka przygotowałam. A dzisiaj umówiłam się z moimi koleżankami z pracy na zakupy, one po 14 kończą i lecimy na dzidziusiowe zakupy. :-)

mi niby mówią że to dobra rzecz no ale też tak sądzę że mimo że niania będziee to ja z uchem nadstawionym będę sprawdzać czy może jest na pewno wszystko ok albo czy się nie zepsuła albo czy dobrze włączyłam. NIe wiem czas pokaże czy kupimy. (no a może nam ktoś podaruje) hehehe :)

pomarańcza ja kupuję tylko 62. co będzie to bedzie.

a to mi właśnie przyszło
1.jpg i to mój hit :) 2.jpg:)

ania2403 mi Kacper urodził się długi 56cm, więc z tego rozmiaru ubranek to naprawdę potrzeba tylko kilku sztuk. Jakby dzieciątko urodziło się małe to zawsze można dokupić.

My wczoraj zahaczyliśmy o ciucholand i kupiliśmy komplecik (body i spodenki) za 8 zł i bluze za 5. A dla starszaka to zaszaleliśmy bo kupiliśmy komplet na lato z nike, ale to się opłacało bo przecena ze 119 na 35zł :szok:

Załączniki

• IMG_0210.jpg
    IMG_0210.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_0206-1.jpg
    IMG_0206-1.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_0207.jpg
    IMG_0207.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Do góry