reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcoweczki Po Porodzie..=))

ja w 34 tygodniu ciazy wazylam 70 kg !!
nie wiem dokladnie ile wazylam na samym poczatku...ale gdzies okolo 56kg jakos tak... ale w 3 miesiacu wazylam 61 kg obecnie pewnie waze 71 jakos tak!!
wzrost : 165cm - kurdupelek hehe:-p:-p:-p

reklama
Skoro już pierwsze lipcowe Dziecko wyskoczyło z brzucha, to i temat się przyda.

Madziarko, skopiuję tu fragment Twojego posta o porodzie.

Czesc,dziekuje wam dziewczyny za gratulacje:)) Mam nadzieje ze kazdej z was pojdzie tak sprawnie jak mi.
MI sie wydawalo w piatek wieczorem,ze to wlasnie skurcze przepowiadajace B-H,zwlaszcza ze byly na poczatku slabe i czulam sie jak w trakcie okresu.Ale po 2 godzinach wcale nie przeszlo a wrecz sie nasililo,nawet przez chwile pomyslalam czy nie wziac jakiej tabletki rozkurczowej,no ale kontrolowalam wszystko z zegarkiem i stwierdzilam ze co 8 minut sie powtarzaja.Poszlam spac,ale juz spania to nie bylo wcale,zaczely sie skurcze silniejsze i coraz czesciej ze praktycznie co 4 ,3 minuty,wiec obudzilam meza i w samochod i do szpitala.A tam mowia ze rozwarcie juz na 4 cm,takze my w szoku i zostalismy.Zeby nie to ze wzielam zastrzyk w kregoslup to pewnie bym urodzilam gdzies kolo 4 rano,ale znieczulenie opoznilo akcje o pare godzin i dopiero o 8:50 urodzil sie nasz bobas.

i to, co napisałaś nam wcześniej:
Czesc dziewczyny,juz od dluzszego czasu was sobie podczytuje i dopinguje wszystkim lipcowym mamusiom.Mam juz 2 letnia coreczke,ktora urodzila sie 3 tygodnie przed terminem,teraz mialam termin na 13 lipca i czekalismy na chlopca.Milo mi sie pochwalic ze 2 czerwca i 5 tygodni przed terminem urodzil sie nam sliczny synek.Wazyl 2650g,mierzyl 49.5cm.Dostal 9 pkt w skali Apgar.Niespodzianka dla nas i dla wszystkich,w pospiechu pakowanie torby do szpitala w srodku nocy,skurcze powalajace na kolana no i szybki porod naturalny plus znieczulenie w kregoslup.Teraz troche lezy na oddziale intensywnej terapi,ale wszystko jest w porzadku i byc moze za pare dni wypisza go do domu.Ja czuje sie wysmienicie,jakbym wcale nie rodzila.Trzymam kciuki za was wszystkie,badzcie czujne i gotowe i zycze wszystkim latwych i przyjemnych rozdwojen,pozdrawiam :))

Ankami przed chwilą o mało nie wylądowałam na porodówce przez Ciebie :wściekła/y:;-) czemu straszysz... myślałam że już następna lipcówka rozdwojona... ufff....

ja tez jeszcze chce pochodzic z brzuszkiem:tak: ale tak od 7 lipca jestem gotowa!!!!!!!! i chetna do porodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):tak::-D:happy:

reklama
Wow gratuluję rozdwojonej mamusi-i zazdroszczę:rolleyes2::sorry2:!
Ja też jeszcze powielorybię-jak pisze zebrra-boje się wcześniej urodzić tzn przed 37 tyg ciąży. ;-)

Do góry