reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

nie ma sprawy dziewczynki. czekam jeszcze na kredeczkę i jej maleństwo. no i chyba ktoś tam jeszcze został "do urodzenia" u was. bardzo fajnie się was czyta chociaż trzeba mieć trochę czasu bo mimo dzieciątek piszecie miliony postów. Patrzę na wasze maleństwa, podziwiam i przypominam sobie jak mój Kubuś był taki malutki.
A ciekawe jak będzie dzisiaj u nas, byliśmy na drugim szczepieniu. Kubusiek trochę niespokojny. Po pierwszym szczepieniu w nocy było koncertowanie od 1 do 5. Miał też gorączkę 38 stopni. Warto się zabezpieczyć na wszelki wypadek w czopki przeciwgorączkowe i przeciwbólowe dla dzieci. Ja kupiłam eferalgan. Są malutkie. I pomagają. I już niedługo czeka niektóre z was problem kupkowy czyli brak kupki przez kilka dni. I jeżeli dziecko popierduje sobie i nie ma rozdętego brzuszka to wszystko jest ok. Kupki może nie być tydzień albo nawet 2 tyg. Mój szkrab miał ostatnio przerwe 6 dni. a jak smierdzaco pierdzial!!! sorry za byki ale wlasnie cycoli jakby to tusia rzekla. Jezeli nie ma kupki to znaczy ze caly pokarm idzie w ciałko malucha. moj dlatego szybko rosnie, wazy dzisiaj 5990. jezeli chodzi o spanie to jest tak jak u was (przewaznie) kapiel ok 20 potem karmienie i spanie. pobudki ok 2 i ok 5, potem ok 7-8. i jezeli moge jeszcze radzić to starajce sie kłaść dzieciątka do spania na boku, mój raz się zakrztusił w nocy, okropne to było!!! na szczęście usłyszalam i natychmiast porwałam go na ręce i klepałam po pleckach. ale może być niebezpiecznie. usłyszałam takie charczenie i bulgotanie. Jemu się chyba ulało i nie mogło się wylać z buzi bo leżał na wznak. Oj okropne, jak sobie przypomnę to mi ciarki przechodzą. I jeszcze zeby nie ulewał to kupiłam na allegro taką poduszkę do łóżeczka "bezpieczny sen" taka płaska ale dziecko lezy wyżej i tak nie ulewa. polecam gorąco. cena chyba 20 czy 30 zł.
a wogóle to jaki ja tam znawca, uczę się jak wy. czasami na wyczucie, dużo wyczytałam z forum u starszych koleżanek. nie myślcie ze się mądrzę czy coś w tym stylu. ja tak z serducha do was. ja to chyba wszystkie dzieciaki kocham, jak patrzyłam jak się wasze rodzą to nie raz łzy były. to takie swietne uczucie.
ale wam pierdziele, koncze juz. i zawsze sluze pomoca jezeli ktoras by chciala.
pozdrawiam

reklama
my właśnie wróciłyśmy ze spacerku i myśle co by tu do jedzenia ciepłego zrobić mężulek za godzinkę przyjedzie i wtedy to już tylko kąpanko karmienie i daj Boże spanie ;) co ja pisze na 21.oo idę pierwszy raz po ciąży na solarium na 10 minut bo patrzeć już na siebie nie mogę blada i sińce pod oczami tak właśnie wyglądam
mam nadzieję ze tam nie padnę ale to takie łóżko lajcikowe relaksacyjne z natryskiem dla początkujących
a co tam troszkę nałapię brązu ;)

Witajcie
Elwisku, oj został ktoś jeszcze został z tego lipca, ale moje dziecko wogóle mnie nie słucha, Błagam, proszę by się urodziła a ona nic . Poprostu olewa sobie swoich rodziców.
Ale muszę pochwalić się, że mam pierwsze objawy porodu - odszedł mi czop śluzowy , i to by było na tyle- to zaszalałam.
Chodzę co drugi dzień na kTG z dzieciem w porządku a skurczyków jak nie było tak nie ma. I co zrobić by już urodzić??? Chodzę, jeżdżę i nic nie pomaga. Moja córka chyba sama musi podjąć decyzję o urodzeniu się.
Pozdrawiam Was i Wasze słodziaczki dzieciaczki.
Aaaaa i szczególne pozdrowienia dla Kolorowej Kredki, którą spotkał podobny los jak mnie. :D

witam mamusie, zaraz sie kapiemy wiec na chwilke
Moja malutka dzisiaj super grzeczna byla i teraz sobie troszke koncertuje u babci na rekach :))
No to zmykam kapu kapu robic i cyca dac :))

hehe mooma jak dobrze że nie jestem sama :D mam nadzieję że jutro mnie zostawią w szpitalu i coś zaczną działać, bo mój szkrab wcale się nie fatyguje na drugą stronę!!!

a i jakoś tak..... już nie wiem czy wszystko mam w torbie, i wogóle ......

zmykam się troszkę przykotesmyzować ;) golonko może jakaś maska na twarz ;)

i jutro rano przed 7 do szpitala

no tak mooma jeszcze ty zostałaś bidulo. a moze spróbuj tej oliwki rycynowej z cytryna??? niania polecała, jak jej połozne powiedzialy w szpitalu.

i w koncu znalazlam chwilke wolna, a wlasciwie komputer wolny, bo albo maz^przed komputerem albo siostra, a jak jest wolny to jest karmienie.
Padam ze zmeczenia na twarz, moj kochany aniolek polubil sobie moje piersi bo praktycznie wisi na nich jakies 20 godzin na dobe. Mleczka ma duzo dzieki Bogu, wiec to chyba silny odruch ssania, a smoczka to mu nie chce dawac, bo nie wiem czy go pozniej odzwyczaje no i jeszcze boje sie o jego zgryz ze sie zepsuje.

a w nocy to nawet nie wiem ile razy i o ktorej moj synek budzi sie na karmienie bo spi razem ze mna i jak tylko sie przebudzi dostaje cyca do buzi a ja dalej zasypiam :p juz doszlismy do wprawy do jedzenia przez sen

reklama
a w sprawach kupek to mi moj synus dzis nawet do wanienki podczes kapieli narobil, on to ogolnie robi siusiac na swoja mamusie i robic kupki albo podczas przewijania albo zaraz jak go przewine.

Do góry