reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Nie skopiowalam na czasie i wklejam takie:

Cytat:
Napisał NiaNia
Dziewczyny a apropos mleka bo tak mi przyszło do głowy.

1.Czy któraś z Was daje dzieciaczkom juz np kaszkę mannę, ryż na mleku albo coś innego na mleku krowim ?
2. Czy Wasze bobaski jedzą np. serki danio, bakusie lub inne mleczne produkty ?

Ja podaje Alkowi od tygodnia grysik na krowim. mozecie mnie zlinczowac za to, bo przeciez moje dziecko mialo alergie na krowie to znaczy pokrzywke, ale mu przeszla!!!!!:happy: :happy: :happy: Moze powinnam poczekac z tym krowim, ale tak mi cos podpowiadalo "daj mu krowiego" :-p Poza tym grysik na sojowym jest feee! a kaszek smakowych badz bezsamkowych u mnie brak.

Weronisia cudna na tych fotkach, ach chwyta za serce!

Kludus niech sie dzieje wola nieba;-) Ja ostatni cykl mialam dlugi, bo owulacja mi sie przesunela, moze u Ciebie podobne zjawisko mialo miejsce?
Za kolezanke trzymam kciuki, tak to juz jest, ze tym co sa tacy wlasnie "delikatni" jeszcze wiatr w oczy.:-(

mame to juz szlak jasny trafia..........

mowie wam, Kuba jest niemozliwy..........lazi wszedzie, wsina sie, dzisiaj znalazl gdzies wklad do swiecznikow, taki podgrzewacz i zaczal go jesc......
wlazi na komode, na parapet....musielismy zrobic przemeblowanie, bo wkoncu cos by zmalowal.......

Juz nei wiem co lepsze, bo moj to mydlo by jadl:baffled: I krzywi sie i mowie, ze nie wolno a pohamowac sie nei moze:no:

Kredzia jak tam siostra dzisiaj?
A co do smoka to Gabinka Maniowa jeszcze ne ma od urodzenia z tego co pamietam.

Alek wazy 10 kg i 13 dag (w srode byl na wadze) ROZMIAR BUTKOW TO MA 21 a wzrost nie mam pojecia. Sredniaczek z niego jest i tyle. Gryzie mame i szczypie ot tak sobie. dzis mnie uzarl w palca i na znak przeprosin pocalowal mnie w niego:tak:

Aniu.g trzymam kciuki za bezproblemowy brzuszek:happy:

Ha ha, nadrobilam i sama sobei zostalam.

Kredzia mi tutaj witami dziecku tez nei przepisze, bo nei ma takiej profilaktyki. mam wapno z poslki i w razie czego bede dziecko wapnem raczyc.

Co do naszego samodzienego zasypiania to idzie malymi krokami do przodu. Codziennie jednak Alke wieczorem placze, wiesza sie po lozeczki chcialby mnie trzymac blisko siebie. czasemmi sie wydaje, ze mu krzywde robie, chco wytulony jest na maksa. Rano dosypia z nami w lozku i czasem w srodku nocy jak spimy, to tez go daj dosiebie, bo nie mam sumienia pozowlic mu plakac w srodu nocy przez 20 minut. No i nalezy zaznaczyc, ze jestem przy lozeczku caly czas. Gdybym tylko wyszla przy wieczornym uzypianiu to jest dziki ryk.

Z fimow jak ktos nei ma corobic w jesienne wieczory gorąco polecam "Szkołę uczuc" film na podstawie ksiazki Sparksa pt "Jesienna miłość". uwazam, ze kazdy powinien zobaczyc.

No i coz nie pozostaje mi nic innego jak powiedziec wszystkim dobranoc

Do jutra babeczki, ja pojawie sie pewnie po poludniu najwczesniej, bo jutro wtorek i mnei nei ma jak zwyle,

Buzka, szkoda, ze wreszcie ide;-)

jejku ja znowu o tej godzinie :szok:
wlasnie odkrylismy ze to juz tak pozno
a ja myslalam ze to z ok.24

a w sprawie tego zatwardzenia kolezanka napisała mi:

Przerabialiśmy już sok jabłkowy, wywarar ze śliwki kalifornijskiej, miód zalewany wodą, samą wodę, buraczki, a z lekarstw lactulozum, debridat, czopki glicerynowe i mnóstwo herbatek, oczywiście wszystko pod nadzorem pediatry, gimnastykuję małą i nic, niedługo oszaleję, zaczęło się jak poszła do żłobka, nie wiemy, czy to stres, czy zmiana żywienia, czy trybu życia a może wszystko razem, ogólnie koszmar,

wspolczuje.....

no nic ja mykam
papaaa

halo dzien dobry spiochy :)

ja zaraz ide spac ale musialm tu do Was chocby na chiwke wpasc :tak: :tak:

Klaudus do Szkocji jak tyko tam zladujemy przyjezdzajcie :tak: :tak: :tak: :tak:
bedzie mi bardzo milo!!!!!!!!!!!

Martusiu!! i ja sobie tak mysle ze jak juz bedziemy blizej to moze co jakis czas uda nam sie spotkac ;-)

NIaniu to trzymam kicuki ze ta druga dzidzie :-)

Aniu G kulotko kochane mam nadzieje ze krasanal nie wywroci CI rzaladka ;-)

ba.......nawet bardziej niz milo!!!!!

a z nowosci u nas........ GAba ma podbite oko :sorry2: :eek:

mleko krowie dostaje od 12 miesiaca, kaszke manna namleku od czasu do czasu w sumie moze 5x jadla, ale codziennie dostaje kubeczek mleka, jogurty wcina, serek bialy tez

reklama
Do góry