reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

NiaNia pisze:
Ale fura fju fju :) Jestem za!!

Niunia jesli chodzi o nasz nianie to na przestrzeni czasu zdarzyło sie duzo niewielkich spraw które stopniowo zniechecały mnie do niej. Podstawowy problem polega na tym, ze ona uwaza sie chyba za mame maksa, i wogole za jedyna dobra mame na kuli ziemskiej. Szlag mnie tafia jak tylko to pisze. To jest bardzo prosta kobieta ( nie ublizajac nikomu bo szanuje wielku ludzie bez zwgladu na ich wykształcenie) która zupełnie nie potrafi odebrac jakiejkolwiek uwagi czy wrecz informacji jako coś normalnego. Wszytsko bierze jako cios w jej strone mimo,ze to zupełniej jej nie dotyczy. Czyli np uwage ze chciałabym aby plan dnia mojego dziecka od dzis wygladał nieco inaczej on uwaza jako obraze pod jej adresem. Jakas paranoja. Nawet nei chce mi sie pisac bo mogałabym zapisac tu kilka dobrych stron. jest tak wiele stron tej całej sparwy, tak wiele zdarzeń niby drobnych ale po tekij ich ilosci odechciewa mi sie jej widoku. Moze i dal Maksa jest dobra bo mówi ze go kocha ale to ja jestem jego matka i to ja bede decydowac jak mam go ubrac, co dac mmu jesc i jak ma spedzac czas.

Dla takich wlasnie powodow jak ten glowny moje dziecko niani miec nie bedzie, no chyba, ze mialaby nia byc moja mam, albo tesciowa, albo jedna z moich kuzynek np.

Iwon a co do tych wirtualnych kumpeli to ja dokladnei to samo pomyslalam ;) No tak Niania juz nas powoli chyba opuszcza :(

reklama
Ja mam ostatnio @ co 4-5 dni i aż mnie trafia. Skończyło mi sie działanie zastrzyku Depo i po miesiącu zaczęłam łykac tabletki anty i tak sie wszystko reguluje dziwacznie ::)

tusia26 pisze:
Dziewczyny poradzcie jakis dobry proszek do prania, ja ciagle zmieniam i nie wiem który.
by ładnie pachniał no i oczywiście by dobrze spierał Majkowe plamy, bo nie chce mi sie wszystkiego po praniu w ręku poprawiać, a tak bywa często.

Tusia ja wszystko piorę w proszku E. I jestem zadowolona, fajnie pachnie, no i dopiera czekoladę, nawet doprały mi sie Pauli spodnie totalnie zajechane trawą!! Wcześniej używałam Bryzę, ale Adaśko miał od niego uczulenie.

mania pisze:
97724913.jpg

cholipa ...wszystko ok tylko drogi  :-[ a duzy sie upiera

Oooo, fajowy aucik :laugh: Ja jestem za, hi hi Ale rozumiem Twoje rozterki Maniu - my teraz chcemy zmienic samochod i tez wszystko nam sie wydaje takie drogie... No a mąż to jeszcze chce troche bajerow i caly czas mi wmawia, że to wszystko niby dla naszego bezpieczeństwa... A gdy wypominam ze teraz jeździmy samochodem w ktorym olej cieknie, to mówi że to nic, to wcale nie jest niebezpieczne. Taaaa............ ::) ::) ::)

zasiadlam po kolacji...........popijajac kawke zbozowa :)

takie piekne sloneczko swieci, wybralabym sie jeszcze na jakis spacerek, ale mi sie po tym jedzeniu nawet ubrac nie chce heh :)

e_mama pisze:
brunetka pisze:
Dziewczyny a ja tak z innej beczki: jaki możecie polecić krem/mleczko do opalania dla dzieci?

ja mam nivea baby z filtrem 15 chyba, do stosowania dla niemowląt od pierwszych dni życia. Tylko mała uwaga, bardzo słabo się wchłania :( jak nasmaruję Julkę to ona przy tej swojej brzoskwiniowej karnacji wygląda jak mim :):):):):):)
oprócz mojej :(

A ja tym kremem nivea posmarowałam Maciejka w pierwszych dniach Jego życia i potem przez dwa tygodnie był biały  ::) dopóki skóra mu nie zeszła  ::) :p

Ale teraz znowu uzywamy tego kremu i jest ok, tylko trzeba malo smarowac i dobrze rozsmarowywac  :)

wróciłismy ze spacerku bo sie pogoda poprawiła i chociaz dosyc wiało to opatuliłam Weronike i wyruszyłyśmy. Wcześniej byłam u gina na kontroli i robił mi cytologie- wszystko ok no a na wynik cytologii musze poczekać.
Gazelaczku pózniej napisze Ci na priv czego sie dowiedziałam w Twojej sprawie :)
A moje dziecko właśnie szaleje w kojcu ::) jest tam od dwóch minut i już sie jej nie podoba ::) chyba go poskładam i do szafy schowam bo szkoda miejsca w domu na rzecz która stoi bezużytecznie i sie kurzy tylko ::)

wiecie co..zwariowac mozna z moim lukaszem ::) znowu dzwoni i mowi kupujemy ten samochod
mam go dosc jak Boga kocham mam go dosc

reklama
Gazelaczku ja tam moge na rowerze jezdzic i bede szczesliwa :D a tu niestety sa takie odleglosci ze na rowerze musialabym z calym dobytkiem jezdzic jak slimak no i w naszym po wypadku lukasza jaksies 3 lata temu wysiadla klimatyzacja a tu latem bez tego jezdzic sie nie da :p

kurcze chyba bank obrabuje ::)

Do góry